ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μια νύχτα στην Όπερα με την Μαρίνα Στέγγου!

Η Μαρίνα Στέγγου, αναγνωρίστηκε στον κόσμο της τέχνης με την υπογραφή Marina Leon.

Μια βραδιά ανάμεσα στις μυστηριώδεις γυναίκες της Μαρίνας Λεόν. Αυτή τη φορά, η ζωγράφος παρουσιάζει 23 έργα διαφορετικών διαστάσεων με επίκεντρο την γυναίκα. Χρώματα, συναισθήματα και μουσικές αναμιγνύονται στην παλέτα της ζωής και μας χαρίζουν πολύχρωμες ιστορίες.

Ο Θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Γιώργος Μανιώτης μεταξύ άλλων  αναφέρει για την ζωγραφική της Μαρίνας Λεόν: «Η ευδαιμονία των ανθέων παγιδεύει τις γυναίκες. Στην αρχή μια τέτοια ζωή μοιάζει με όνειρο. Ένα όνειρο γεμάτο άνεση και πολυτέλεια που σε μεθά με τις ευωδιές του και σφραγίζει το νου και την ψυχή με τα λαμπερά του χρώματα. Καθώς όμως ο χρόνος περνά, οι ανθοδέσμες που εστόλιζαν μια ναρκωμένη φαντασία εγκαθίστανται στις κεφαλές και αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων και όλες τις αισθήσεις. Σφραγίζουν με τα ροδοπέταλα τα μάτια, κλείνουν με σκληρά φυλλώματα τις μύτες, με κρίνα και κισσούς τα ώτα, αφήνοντας ελεύθερα τα χείλια μονάχα για να φιλούν τους συντρόφους και ευεργέτες».

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 20:00′, στο Foyer του θεάτρου Παλλάς.

Marina Leon

Η Μαρίνα Στέγγου στις εκθέσεις της χρησιμοποιεί για ευνόητους λόγους το όνομα Marina Leon. «Είναι το καλλιτεχνικό μου, που συνδυάζεται από το επίθετο και το ζώδιό μου», διευκρινίζει. Εξάλλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Νέας Υόρκης. Αφού τελείωσε τις σπουδές τις στο σχέδιο μόδας στο έγκριτο F.I.T New York, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διέπρεψε ως επικεφαλής σχεδιάστρια για μερικές από τις πιο γνωστές Ελληνικές  εταιρείες μόδας. Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε στην μητρότητα και άρχισε να εξερευνά τον κόσμο της ζωγραφικής, σπουδάζοντας δίπλα σε κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκθέσει σε σημαντικές γκαλερί και αίθουσες τέχνης. Κάποιες δημιουργίες της αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της βιτρίνας του διεθνώς καταξιωμένου Brand Carpo στο Dubai.

«A night at the opera»

Θέατρο Παλλάς/Foyer
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γούνας.
Διάρκεια έκθεσης: 5/4/2024 έως 14/4/2024.

error: Content is protected !!