ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Λαμπερή Τελετή Απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών!

Το ΕΒΕΑ τίμησε, για μια ακόμη χρονιά, την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας, απονέμοντας τα βραβεία του, σε 11 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με τη δράση τους στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην έναρξη της εκδήλωσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2024 είναι η χρονιά που το Επιμελητήριο συμπληρώνει 105 χρόνια λειτουργίας – 105 χρόνια στην υπηρεσία της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Φέτος, γιορτάζονται, επίσης, τα 10 χρόνια της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας: μιας δομής που το ΕΒΕΑ ίδρυσε την περίοδο της οικονομικής κρίσης, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα πίστης στην επιχειρηματικότητα, ως δύναμη δημιουργίας, ως δύναμη αναγέννησης για την οικονομία, για τη χώρα. Αυτή η πίστη, ήταν πάντα η πυξίδα του ΕΒΕΑ. Σε όλη αυτή την πορεία – μέσα από καλές και δύσκολες περιόδους στην ιστορία του τόπου – το ΕΒΕΑ εκφράζει ένα ξεκάθαρο όραμα: το όραμα μιας χώρας που προοδεύει με κινητήριο δύναμη το ταλέντο και τις ικανότητες των ανθρώπων της. Το όραμα μιας επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί ως φορέας προόδου για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία. Επιλέξαμε να ξεκινήσει αυτή η χρονιά – ορόσημο, με έναν εμβληματικό θεσμό για το Επιμελητήριό μας. Έναν θεσμό που τιμά και αναδεικνύει την επιχειρηματική αριστεία. Επιβραβεύει τις επιχειρηματικές επιδόσεις, αλλά και τις αξίες που βρίσκονται πίσω από αυτές: την τόλμη, τη δημιουργικότητα, την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία, την ικανότητα να κοιτάζουμε μπροστά, να αξιοποιούμε ευκαιρίες – αλλά και να τις δημιουργούμε. Βραβεύουμε επιχειρήσεις – μικρές και μεγάλες – από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στους τομείς της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της πράσινης ανάπτυξης, της εταιρικής υπευθυνότητας, της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας. Βραβεύουμε επιχειρήσεις που στήριξαν την απασχόληση, δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέους επιχειρηματίες και ελπιδοφόρα νεοφυή σχήματα. Βραβεύουμε γυναίκες που ξεχωρίζουν και ανοίγουν νέους δρόμους στο επιχειρείν, αλλά και επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και υιοθετούν πολιτικές συμπερίληψης».

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Μιλώντας για τις προοπτικές της οικονομίας για το νέο έτος, η κα Εφραίμογλου σημείωσε ότι «η χρονιά ξεκινά με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία. Μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η εμπιστοσύνη στη σταθερότητα, στην αξιοπιστία και στις προοπτικές της οικονομίας μας είναι σε υψηλά επίπεδα. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων λειτουργεί ως ανάχωμα στο κλίμα επιβράδυνσης που κυριαρχεί στην Ευρώπη και παγκόσμια. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κινητοποίηση επενδύσεων, που επιταχύνουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Έχουμε, λοιπόν, πολλούς λόγους να αισιοδοξούμε». Ωστόσο, όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «αυτή η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Το πρόταγμα της ολικής ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οφείλει να μας ενώσει. Θέλουμε μια ανάπτυξη με διάρκεια και ποιότητα. Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στη γνώση και στη σύνεση. Μια ανάπτυξη δυναμική, αλλά και κοινωνικά δίκαιη, η οποία θα δημιουργεί όρους ευημερίας για τους πολλούς. Να κρατά τα πόδια μας γερά στο έδαφος, το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Εφραίμογλου.

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου ( Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ) με τους βραβευμένους

Κλείνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ είπε ότι «το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας: με την πείρα ενός και πλέον αιώνα, αλλά και με σύγχρονη τεχνογνωσία, με επαγγελματισμό, με νέες ιδέες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πάνω από τις 100.000 επιχειρήσεις – μέλη μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις σε κάθε στάδιο της λειτουργίας τους, με νέες, καινοτόμες, ποιοτικές υπηρεσίες. Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των μελών μας. Παραμένουμε σύμμαχοι στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, στην καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων, στην προώθηση της καινοτομίας, της νεοφυούς και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Παραμένουμε υπεύθυνος συνομιλητής και σύμβουλος της Πολιτείας, σε θέματα ανάπτυξης. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε και να υπηρετούμε μια επιχειρηματική κουλτούρα που ταυτίζει την επιχειρηματική επιτυχία με τη δημιουργία αξίας για το σύνολο της κοινωνίας. Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που βραβεύουμε σήμερα – αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις που βλέπουμε να δημιουργούν και να προοδεύουν σε όλη την Ελλάδα – είναι για εμάς η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και δύναμης».

Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, CIO ENSIGHT, Kωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Τα Βραβεία ΕΒΕΑ απονεμήθηκαν ως εξής:

1.    Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας GRANTEX A.E. 2.     Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης NANOBIONIC 3.     Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης Antipollution 4.     Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Coca Cola Hellas 5.     Βραβείο ενίσχυσης της απασχόλησης METRO ΑΕΒΕ 6.    Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας KEYVOTO 7.    Βραβείο Νέου Επιχειρηματία Άγγελος Σταυράκης – Safesize 8.    Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜμΕ DP PUMPS – DRAKOS POLEMIS 9.    Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας ENSIGHT 10.  Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ – ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. 11.  Βραβείο συμπερίληψης Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας.

Βραβείο «Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας» Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος (συνιδρυτής ENSIGHT Analytics) Σταμάτης Γατιρδάκης (συνιδρυτής ENSIGHT Analytics) Μιχάλης Μανής (ιδρυτής ENSIGHT Analytics) Νίκη Κεραμέως ( Υπουργός Εσωτερικών ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου ( Πρόεδρος του ΕΒΕΑ )
Βραβείο «Περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης» Βύρωνας Βασιλειάδης ( Chairman VGroup of Companies) Βασιλική Λαζαράκου ( Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου ( Πρόεδρος του ΕΒΕΑ )
Βύρων Βασιλειάδης
Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜμΕ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου (Πρόεδρος του ΕΒΕΑ) Γεώργιος Πολέμης (Πρόεδρος DP PUMPS-DRAKOS POLEMIS) Κώστας Σκρέκας (Υπουργός Ανάπτυξης)
Νίκη Κεραμέως

Ο Έλληνας που συγκεντρώνει ύψιστες διακρίσεις απο ΜΙΤ, FORBES και ΕΒΕΑ, απέσπασε νέα σημαντική διάκριση. Για τον Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο ο λόγος, συνιδρυτή της νεοφυούς green tech Ensight με την οποία έλαβε µια παγκόσµια διάκριση κερδίζοντας το ύψιστο 1ο βραβείο καινοτομίας από το κορυφαίο Ινστιτούτο τεχνολογίας ΜΙΤ ανάµεσα σε 570 άλλες εταιρείες.

Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, ENSIGHT

Στον νευραλγικό τοµέα της ενέργειας διακρίθηκε ο Απόλλωνας o οποίος στην κορύφωση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης βρήκε λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας µέσω AI.

Σοφία Εφραίμογλου Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος ( ENSIGHT ) Κωστής Χατζηδάκης Λίνα Μαρίλη
Νίκη Μπουτάρη Κώστας Μπουτάρης
Φίλα Φούρλη Κρίστιαν Χατζημηνάς Λούκα Κατσέλη Εβελίνα Δάσκαλη
Κώστας Σκρέκας
Αλεξάνδρα Πάλλη Γιάννης Μπρατάκος Έλενα Ράπτη
Κική Κορδερά Ντόρα Νανοπούλου Πώλα Δαμιανού
Άννα Καπαρέλη Ζωή Ράπτη
Αλέξανδρος Μωραιτάκης Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος
Παναγιώτης Γιαννέτος Κατερίνα Γιαννέτου Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Ψιψίκας Γιάννα Νταρίλη Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος
Άννα Κούμπα Αθηνά Μίχαλου

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!