ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ζωγραφική Διαδρομή Νέα Υόρκη-Αθήνα του Peter Katsihtis άνοιξε με λαμπρότητα τη κοσμική ατζέντα της νέας χρονιάς!

Τον ευφάνταστο ζωγραφικό κόσμο του επιτυχημένου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες απόλαυσε και σχολίασε σύσσωμη η κοινωνική σκηνή της Αθήνας!

Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής Peter Katsihtis Ζωγραφική διαδρομή, Νέα Υόρκη-Αθήνα, από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, προχθές βράδυ, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων «Οι 40 πίνακες, μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων, από ακρυλικό σε καμβά, αποτυπώνουν όχι μόνο το πηγαίο ταλέντο του αλλά και τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, που έβαλαν την σφραγίδα τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του: την εσωτερική του παρόρμηση, την ευαισθησία, την πρωτοπορία και την καθαριότητα της σκέψης του. Η πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «Ζωγραφική διαδρομή Νέα Υόρκη Αθήνα», αποδεικνύει σε όλους μας ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα».

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ, PETER ΚΑΤΣΙΧΤΗΣ

Ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς, στη συνέχεια επισήμανε μεταξύ των άλλων «Ο Κατσίχτης ζωγραφίζει αδιάλειπτα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, χωρίς την πίεση της επιτυχίας και της αναγνώρισης. Δούλεψε για πολλά χρόνια στο ατελιέ του στη Νέα Υόρκη και τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο ατελιέ στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έργα με ρέουσα ζωγραφικότητα που διευρύνουν τη φαντασία. Το φως και το χρώμα, το τυχαίο και το απρόοπτο, τον απασχολούν κυρίαρχα, δίνοντας προτεραιότητα στις ελεύθερες χειρονομιακές εκφράσεις και το στάξιμο του χρώματος».

Ο PETER ΚΑΤΣΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΘΟΔΩΡΗ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ, ΜΠΕΤΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΧΤΗ, ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ, PETER ΚΑΤΣΙΧΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

Τέλος, τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο Peter Κατσίχτης για την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του.

Τον ευφάνταστο ζωγραφικό του κόσμο απόλαυσαν και σχολίασανο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλειος Σπανάκης, οι Βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θανάσης Δαβάκης, Γιώργος Νικητιάδης, Νεοκλής Κρητικός, η Γ.Γ. Προεδρίας της Δημοκρατίας Αλίκη Χατζή, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη Γιώργος Γαμπρίτσος, η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο κ. και η κα Κώστα Σκανδαλίδη, ο κ. Πέτρος Δούκας, ο κ. και η κα Δημήτρη Σπυρίδη, η σύζυγος και ο γιος του καλλιτέχνη Στέλλα και Θοδωρής Κατσίχτης, ο κ. Βαγγέλης Χρόνης, η κ. Αναστασία Σαρακάκη, ο κ. Φίλιππος Τσαγκρίδης, η κ. Ειρήνη Νταϊφά, η κ. Μαρίνα Βερνίκου, ο κ. και η κα Χρήστου Δερβένη,  ο κ. και η κα Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο κ. και η κα Γιάννη Βλάχου, οι καλλιτέχνες Γιάννης Ψυχοπαίδης, Fotis, Νίκος Ναυρίδης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Αχιλλέας Δρούγκας, Στέφανος Δασκαλάκης, Άννα Μαρία Τσακάλη, Δημήτρης Κούκος, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μαρίτσα Τραυλού, Κατερίνα Αποστολίδου, Απόστολος Φανακίδης και η Κατερίνα Σεραφετινίδου μεταξύ άλλων.

ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΡΑΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΖΩΗ
ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΒΙΒΗ ΧΑΡΙΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΚΑΚΟΣ, ΕΠΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

Των εγκαινίων ακολούθησε δείπνο στο Athénée.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΧΤΗ
PETER ΚΑΤΣΙΧΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
ΝΙΝΕΤΑ ΠΑΠΑΔΑΥΙΔ ΠΑΤΕΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ

«Ο Κατσίχτης ζωγραφίζει αδιάλειπτα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, χωρίς την πίεση της επιτυχίας και της αναγνώρισης. Δούλεψε για πολλά χρόνια στο ατελιέ του στη Νέα Υόρκη και τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο ατελιέ στη Γλυφάδα, δημιουργώντας έργα με ρέουσα ζωγραφικότητα που διευρύνουν τη φαντασία»- Τάκης Μαυρωτάς.

ΜΕΜΑ ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ
ΚΕΛΛΥ ΔΡΙΤΣΑ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΜΕΜΑ ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ, ΘΕΜΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

It’s good to know: Η έκθεση στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων Πάρκο Ελευθερίας θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024 και μετά το πέρας της θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!