ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Αγγελική Αγγελίδη κατέκτησε τη Κορέα με τον χρωστήρα της!

Δυο τιμητικές βραβεύσεις προς τιμήν την Ελληνίδας Καλλιτέχνιδας Αγγελικής Αγγελίδη, έλαβαν τόπο στην μακρινή Κορέα. Ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης στην εθνοσυνέλευση (National assembly library) κ. 이명우- Lee Myeong Wu παρουσία της αξιότιμης Ελληνίδας πρέσβη Νινέτας Λούπα και άλλων επιφανών ανθρώπων της χώρας του, υποδέχθηκαν την Ελληνίδα ζωγράφο σε μια τιμητική τελετή βράβευσης, για την συμβολή των έργων της με τίτλο «Δημοσθένης» και «Κορεατικός Πόλεμος», τα οποία πλέον κοσμούν τους τοίχους της εθνοσυνέλευσης, παρουσιάζοντας την συμμαχία της Ελλάδας και την βοήθειά της στον Κορεατικό πόλεμο.

Lee Myeong Wu ( Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης στην εθνοσυνέλευση (National assembly library) Αγγελική Αγγελίδη κατά την απονομή επαίνου για το έργου της Νινέτα Λούπα ( Πρέσβης )

Στην τελετή, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης 이명우- Lee Myeong Wu μίλησε με πολύ τιμητικά λόγια και ευχαρίστησε την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, τονίζοντας πως είναι ευγνώμονες σαν χώρα, που θα φιλοξενούνται τα έργα αυτά, στην πολύτιμη συλλογή τους και ότι είναι τιμή τους να δεχθεί αυτήν την βράβευση ως ένδειξη της ευγνωμοσύνη τους.

Από τη μεριά της, η Αγγελική Αγγελίδη, φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την επιτροπή, τονίζοντας την αγάπη της για την Κορέα και την ιστορία της, η οποία θυμίζει σε πολλά την ιστορία της Ελλάδας και επισήμανε ότι τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν για την όμορφη χώρα τους. Η πρέσβης της Ελλάδας, Νινέτα Λούπα στην ομιλία της, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και για τις δυο χώρες και ευχαρίστησε επίσης και την καλλιτέχνιδα για την συμβολή της, καθώς και την Εθνική βιβλιοθήκη για την αποδοχή αυτή.

Αγγελική Αγγελιδη Νινέτα Λούπα

Λίγες μέρες μετά, ακολούθησε δεύτερη τιμητική βράβευση από τον πρόεδρο του πολεμικού μουσείου της Κορέας ( war memorial) 백승주- Baek Seung-Joo, του οποίου τους τοίχους κοσμεί πλέον το εμβληματικό έργο από την συλλογή «Europe» με τίτλο: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Lee Myeong Wu ( Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης στην εθνοσυνέλευση (National assembly library) Η Αγγελική Αγγελίδη με την ομάδα Βιβλιοθήκης στην Εθνοσυνέλευση Νινέτα Λούπα ( Πρέσβης )

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το 2023 και την ίδια χρονιά στο Παρίσι, καθως και στα εγκαίνια του Μουσείου της Σαλαμίνας, καταλήγοντας να βρει την θέση του  σε μια χώρα, όπου θα θυμίζει στον κόσμο ότι η Ελλάδα βρίσκεται παντού.

Η Αγγελική Αγγελίδη με το έργο της η « Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας »

Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης της Αγγελικής Αγγελίδη στην Σεούλ, πραγματοποιήθηκαν γεύματα και δεξιώσεις, προς τιμήν της, τόσο στην Εθνοσυνέλευση, όσο και στην Ελληνική πρεσβευτική κατοικία, παρουσία πολλών πρεσβευτών, αλλά και επιφανών προσωπικοτήτων της χώρας.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!