ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Επιλέγοντας τα κρασιά του Réveillon από την Άμβυξ Oenothèque!


Το Fay’s Control δοκιμάζει και επιλέγει τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τις ομορφότερες ευχές το βράδυ του Réveillon!

Δύο μόλις ημέρες πριν τη μεγάλη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων και με τον Νικόλα επιλέγουμε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τις ευχές μας με τους καλεσμένους μας. Θα τους υποδεχθούμε μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι, έχουμε γιορτή. Έχουμε σχεδιάσει εδώ και εβδομάδες το μενού -φέτος θα ξεφύγουμε από την παραδοσιακή γαλοπούλα, που έτσι κι αλλιώς θα την ψήσουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα-, έχω επιμεληθεί προσωπικά το art de la table, από τις πετσέτες με τα ονόματα των φίλων μας και τα δώρα που θα τους περιμένουν δίπλα στα πιάτα τους, έως τις ανθοσυνθέσεις και το center piece που θα δώσει το δικό του ξεχωριστό και συγχρόνως κομψό χρώμα στο τραπέζι της γιορτής. Σήμερα λοιπόν, μόλις δύο ημέρες πριν το Réveillon ανακαλύπτουμε και επιλέγουμε από από το wine portfolio της Αμβυξ, την μοναδική ποιότητα οίνων από διαφορετικούς αμπελώνες και κτήματα της Ελλάδας και του κόσμου. Κάθε κρασί μπορεί να ταιριάξει στις ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές, αναλόγως την διάθεση και την περίσταση. Τα δικά μας αγαπημένα είναι:

Κτήμα Κοκοτού | Τρείς Παράδες Λευκός
Το Κτήμα Κοκοτού είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Στους αμπελώνες του Κτήματος, οι οποίοι κατέχουν βιολογική πιστοποίηση, καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Έντονα ανθικό προφίλ στη μύτη, όπου κυριαρχεί το τριαντάφυλλο, ο ανανάς και τα ώριμα εξωτικά φρούτα.
Φινετσάτο στο στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και μία ευχάριστη επίγευση, με έντονο χαρακτήρα γλυκού τριαντάφυλλου.
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Gewürztraminer
Αρμονία Γεύσεων:
Απολαύστε το με καπνιστό σολωμό, sushi, ζυμαρικά με ελαφριές λευκές σάλτσες. Πίνεται ευχάριστα και σαν απεριτίφ.

Κτήμα Παλυβού | Diaselo Κυδωνίτσα Λευκός
Το Κτήμα Παλυβού λειτουργούσε ως παραδοσιακό πατητήρι και το 1995 αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ξεκινώντας τη νέα, άκρως δυναμική εποχή του. Με μεγάλη εμπειρία και άψογες καλλιεργητικές τεχνικές το Κτήμα Παλυβού γίνεται αρωγός της φύσης ακολουθώντας πιστά την Βιολογική και την Βιοδυναμική καλλιέργεια.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Λαμπερό υπόχρυσο χρώμα
Πλούσιο με κρεμώδη υφή με λιπαρότητα και έντονη οξύτητα
Μύτη έντονη και πλούσια, με νύξεις λεμονανθών, γκρέιπφρουτ, νεραντζιού, αρμπαρόριζας, εσπεριδοειδών και γλυκό κυδώνι, με σημαντική την παρουσία της τσακμακόπετρας.
Παλαίωση για 4 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα καινούρια βαρέλια
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Ποικιλιακή σύνθεση:
100% Κυδωνίτσα
Αρμονία Γεύσεων:
Απολαύστε το με πάπια γεμιστή, ψητό ψάρι, ριζότο λαχανικών, γαλοπούλα, χοιρινές πανσέτες και ψητό γουρουνόπουλο.

Chateau Minuty | Minuty Prestige
Το Chateau Minuty βρίσκεται στην περιοχή της Προβηγκίας στην νοτιοανατολική Γαλλία, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ροζέ ΠΟΠ οίνων και αποτελεί τον μεγαλύτερο οινοπαραγωγό της περιοχής. Η ισχυρή κληρονομιά είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του Κτήματος, αφού η ιστορία του ξεκινάει το 1936, από μια οικογένεια οραματιστών ευγενούς καταγωγής που φιλοδοξούσε να διαδώσει το ροζέ κρασί στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.
Το Minuty Prestige, συνιστά αδιαμφισβήτητο σύμβολο ποιότητας στους ροζέ οίνους, επί 25 έτη.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Μοναδικό απαλό σομόν χρώμα
Ισχυρή αρωματική αρμονία εσπεριδοειδών που προσδίδει μία καλοκαιρινή αίσθηση φρεσκάδας
Πλούσια βελούδινη γεύση
Απόλυτη κομψότητα στον σχεδιασμό των φιαλών. Η μοντέρνα του εμφάνιση αναδεικνύει vintage στοιχεία που παραπέμπουν στις ορυκτές νύξεις του οίνου.
Ποικιλιακή σύνθεση:
H σύνθεση του προκύπτει από τις ποικιλίες Grenache και Tibouren, Syrah και Cinsault.
Αρμονία Γεύσεων:
Συνδυάζεται αρμονικά με καρπάτσιο μοσχάρι, ψητό ψάρι, γεμιστά λαχανικά και πιάτα ανατολής.

Κτήμα Άλφα | Ερυθρός
Το Κτήμα Άλφα βρίσκεται στο νομό Φλώρινας, στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε σημαίνουσα «γεωμορφολογική» θέση. Η παλαίωση των οίνων διαρκεί δεκατρείς μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και κατ’ ελάχιστο δώδεκα μήνες σε φιάλες. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες
Έντονο και γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού.
Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας.
Μακρά παραμονή των αρωμάτων στα οποία κυριαρχούν οι νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων του δάσους.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα
Ποικιλιακή σύνθεση:
Syrah (60%), Merlot (20%), Ξινόμαυρο (20%).
Αρμονία Γεύσεων:
Συνδυάζεται αρμονικά με κόκκινα κρέατα, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, τριχωτό κυνήγι και κρεατόπιτες, γραβιέρα Κρήτης, μπάτζος ή κεφαλογραβιέρα σαγανάκι.

Κτήμα Μωραΐτη | Paros Ερυθρός
Το Κτήμα Μωραΐτη βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου όπου ξεκίνησε το 1910 από τον Μανώλη Μωραΐτη. Σήμερα η τέταρτη γενιά καλλιεργεί τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα 200 στρεμμάτων. Οι βασικές ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η Μονεμβασιά και η Μανδηλαριά για τα ΠΟΠ κρασιά καθώς και Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αηδάνι μαύρο και Μαυράθηρο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πάρος
Βαθυκόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες.
Έντονα αρώματα ώριμων δαμάσκηνων και μπαχαρικών.
Πληθωρικό στόμα, με ρωμαλέο σώμα και μακρά επίγευση
Παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια
Ποικιλιακή σύνθεση:
75% Μανδηλαριά – 25% Μονεμβασιά
Αρμονία Γεύσεων:
Συνδυάζεται αρμονικά με μαγειρεμένα κοκκινιστά κρέατα, πιάτα με κιμά, ψητά κρέατα, πάπια ψητή, και ώριμα αγελαδινά τυριά.

It’s the most wine-derful time of the year!

error: Content is protected !!