ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έλενα Χειρδάρη: «3000 BC | Blue Chaos» στην γκαλερί Collect Society!

Με έμπνευση από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, η Έλενα Χειρδάρη επιστρέφει με τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «3000 BC | Blue Chaos».

Η Eλληνοκολομβιανή καλλιτέχνιδα μέσα από 28 έργα μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στο 3.000 πΧ και αναδεικνύει έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης, τον Κυκλαδικό. Η έκθεση «3000 BC | Blue Chaos» παρουσιάζεται στην γκαλερί Collect Society στο Κολωνάκι, υπό την αιγίδα του προξενείου της Κολομβίας. Τα έργα της Έλενας Χειρδάρη αφηγούνται τη γέννηση της γαλήνης μέσα από το χάος, με οδηγό το απέραντο γαλάζιο και το φως της τέχνης. Kοινό σημείο των έργων της είναι η παρουσία μαρμάρινων ειδωλίων, τα οποία αποτελούν τη σημαντικότερη δημιουργία της Κυκλαδικής τέχνης και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Πρόκειται για ένα μοναδικό πάντρεμα της σύγχρονης τέχνης με την ελληνική ιστορία.

It’s good to know: Η Έλενα Χειρδάρη γεννήθηκε το 1972 στο Μεντελίν της Κολομβίας από Κερκυραίους γονείς. Το 1994 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο La Verne στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές της στο Sotheby’s Institute του Λονδίνου όπου έλαβε το πτυχίο της το 1996. Έχει συμμετάσχει σε οκτώ ατομικές εκθέσεις και σε πάνω από 25 ομαδικές στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Δανία, στο Μαϊάμι, στην Νέα Υόρκη, στο Βέλγιο και στην Κολομβία. Έργα της βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα και ιδιωτικών συλλογών στην Κολομβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί στο σωματείο Aurora για την υποστήριξη ασθενών που πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου 2023

error: Content is protected !!