What happens at FnL events, stays at FnL events!

10/04/2014 • LIFESTYLE

Mία μικρότερη των 24 ωρών ίωση δεν μου επέτρεψε να πάω…Σαν να ανέβασα πυρετό μόνο και μόνο για να “γλιτώσω” θερμίδες. Και να χάσω όμως μία εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία υπό την μπαγκέτα του μαέστρου, του The Food & Leisure Guide…Το gourmet σε ό,τι πιο comfort έχει να μας παρουσιάσει…Φευ. Επίσης, έχασα το πληθωρικό χιούμορ της Εύης Φέτση, έχασα τον απόλυτο ορισμό της φιλοξενίας από τον Πάνο Δεληγιάννη, και έχασα και άλλα πολλά…Διαβάζω το κείμενο του…

p18l0bktc4h1i1kg44dj165kd_900

Ο Πάνος Δεληγιάννης ως άψογος οικοδεσπότης της βραδιάς

Ο Πάνος Δεληγιάννης ως άψογος οικοδεσπότης της βραδιάς

 

Έχασα και το γέλιο της Εύης!

Έχασα και το γέλιο της Εύης!

Μια βραδιά χαλαρή, με δόσεις χιούμορ, γεύσεις επιπέδου από τον Ηλία Σκουλά, απίθανες μπίρες και –όπως πάντα- μοναδική ατμόσφαιρα. Άλλο ένα FnL event που μας αφήνει ελαφρά ζαλισμένους και χαμογελαστούς την επόμενη μέρα!

p18l0bko8v1r0s19qshhag914p8c_750x500

Κάτι οι μπίρες, κάτι η ιδέα του street food, λίγο η ανατρεπτική προσωπικότητα του chef-patron Ηλία Σκουλά που περνά και στο εστιατόριό του, το γεγονός είναι ότι το χθεσινό event ήταν το πιο χαλαρό και comfort μέχρι σήμερα.

p18l0bk1e1s528dj11ba1h3v3ul9_750x500
Το Food Mafia γέμισε με τα μέλη του FnL και μόλις τελειώσαμε με τα καλωσορίσματα και κάποιες ματιές σε μελλοντικές εκδηλώσεις και κινήσεις ξεκίνησε το πιο ανατρεπτικό μας δείπνο.

p18l0bmbhl11ak6cj95i3681jm1k_750x500
Πρώτη στάση η Ισπανία και αρχίσαμε με μια παέλια με βαθιά νοστιμιά και άρωμα. Είχε ζηλέψει όμως τα ιταλικά αραντσίνι κι έτσι ήρθε ως κροκέτα μαζί με τρεις διαφορετικές και αρωματικές σος-σαλατούλες pico de gallo που την δρόσιζαν. Μαζί τους η Ambar Caesar Augusta, μια Weiss με φινέτσα και φρεσκάδα, ήταν ότι έπρεπε για να πάρουμε φόρα.
Επόμενος σταθμός η Πορτογαλία. Και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι ο …μπακαλιάρος. Στην δική μας περίπτωση βάλαμε εκλεκτό black cod, το κάναμε μπιφτέκι, το τυλίξαμε σε τορτίγια και το συσκευάσαμε σε χάρτινο σακουλάκι! Η Indian Pale Ale Sovina με το άρωμα του λυκίσκου και την φίνα πικράδα της υποστήριξε έξοχα την γεύση του πιάτου.
Κάπου εδώ, βλέποντας τα πιάτα -ή μάλλον τα κουτιά και τα σακουλάκια- να αδειάζουν προειδοποίησα ότι το φαγητό είναι πολύ. Δεν με άκουσε κανείς και όταν ήρθε το ελληνικό σουβλάκι δεν έμεινε μπουκιά και πάλι! Από την άλλη πώς να αφήσεις έστω μια μπουκιά από αυτό το εκπληκτικό χοιρινό iberico; Βαθιά νοστιμιά, πολυεπίπεδη γεύση και ιδανική συντροφιά το λασιθιώτικο φιρίκι και το τηγανόψωμο με την πάπρικα. Μαζί τους η Volcan Pilsener με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, μας έκανε όλους να σκεφτούμε για μια στιγμή τι καλά που θα ήταν αν υπήρχαν και τέτοια καλαμάκια στην αγορά!
Η Ιταλία ήταν η επόμενη στάση. Κουτιά πίτσας κατέφτασαν! Το καθένα είχε μέσα τέσσερις ατομικές pizza fritta, την ναπολιτάνικη νοστιμιά με την κρουστή ζύμη, με μοτσαρέλα Burata και τρούφα. Ταυτόχρονα, ο σεφ είχε μια ανατρεπτική ιδέα: σορμπέ πικρής σοκολάτας Valrhona με ανθό αλατιού και δυόσμο! Το σορμπέ συγκλονιστικό, η πίτσα υπέροχη, ο συνδυασμός τολμηρός (η τρούφα κάνει καλή «γέφυρα», όπως και το αλάτι)… σε άλλους άρεσε, άλλοι τα προτίμησαν ξεχωριστά. Το βέβαιο όμως είναι ότι η εκπληκτική μπίρα Re hop Toccalmatto κέρδισε τις εντυπώσεις. Μια απίθανη μπύρα, πληθωρική και ταυτόχρονα κομψή, εκφραστική με αρώματα μπαχαρικών και εσπεριδοειδών που συνόδεψε τέλεια όσες μπουκιές αντέξαμε να φάμε από την πίτσα!
Η κορύφωση του δείπνου ήρθε με την Ιρλανδία και το κορυφαίο δίδυμο της βραδιάς! Ένα βαζάκι με συγκλονιστικό corned beef από Black Angus από την Omaha και kimchi, το κορεάτικο, πικάντικο relish κόκκινου λάχανου. Εξαιρετικό πιάτο, παιχνιδιάρικο πικάντικο με διαρκείς εναλλαγές γεύσεων και αρωμάτων, που όσοι δεν το τέλειωσαν το πήραν μαζί τους για σήμερα (τα καλά του street food)! Δίπλα του μια μπύρα-βόμβα. Η O’Hara’s Lean Follain, μια extra stout μαύρη μπίρα με εκρηκτικό άρωμα καραμέλας, καφέ, σοκολάτας, πλούσια γεύση και κρεμμώδη αφρό που δεν μπορούσες να σταματήσεις να την μυρίζεις και να την δοκιμάζεις!
Κάπου εδώ το κύριο θέμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε. Είχε έρθει ή ώρα της έκπληξης!

p18l0bna00bv699fp016d51ftuo_900p18l0blp1q1hha1btckgr1od91m2qi_900p18l0bn3ae1bp5omu1q2t1okf1aq0n_900p18l0bneomn4711ga2mf1c4nmr9p_900p18l0bnov25qnnts3ildrmp3tr_900p18l0bl6i31b1p1gev1k5710ri6mtf_900

Το επιδόρπιο ήταν όσο πιο μακριά από την street λογική μπορείτε να φανταστείτε!

p18l0bntlb1vssip123f4hhebos_900

Μια μπαρόκ, πολύπλοκη δημιουργία με μαστίχα, φυστίκι Αιγίνης, λευκή σοκολάτα, φραμπουάζ, «φασόλι» Αντζούκι Άνκο και πολλά ακόμη που ήρθε «κρυμμένο» από ένα ημισφαίριο από «δαντέλα» λευκής σοκολάτας! –
Μαζί του, ο Αλέξανδρος Πρεβίστας είχε ετοιμάσει ένα ανάλαφρο, δροσερό κοκτέιλ για να «ξεκουράσει» τον ουρανίσκο μας. Το Di Saronno Punch (Di Saronno, Volcan Pilsener, χυμός λεμόνι & μανταρίνι, ροδόνερο) ήρθε σερβιρισμένο σε στιλ ποτοαπαγόρευσης, σε μπουκάλι Coca-Cola, τυλιγμένο σε χαρτί!
Τα μεσάνυχτα είχαν μόλις περάσει και από εδώ και πέρα…what happens at FnL events, stays at FnL events!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons