Άγρια: Το παγκόσμιο best seller για το οποίο η Όπρα Γουίνφρι δήλωσε πως “γέμισε η ψυχή της”

08/04/2014 • GET, LIFESTYLE

Πριν λίγες ημέρες, η Key Books παρουσίασε ένα βιβλίο της βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Στο “Άγρια” η Σέριλ Στρέιντ μοιράζεται την ιστορία από το ταξίδι που άλλαξε της ζωή της.

Ελένη Λαζάκη, Νίκη Ζαγιά, Ματούλα Κουστένη, Στέλλα Κάσδαγλη

Ελένη Λαζάκη, Νίκη Ζαγιά, Ματούλα Κουστένη, Στέλλα Κάσδαγλη

Η συγγραφέας περπάτησε 1.800 χιλιόμετρα σε ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια του κόσμου, το Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού, νικώντας τις αντιξοότητες και ξεπερνώντας τον εαυτό της και οι New York Times χαρακτήρισαν το βιβλίο της “ανθρώπινο και λογοτεχνικό θρίαμβο”.

Την ημέρα της παρουσίασης του

Την ημέρα της παρουσίασης του

Η Στρέιντ πήρε την απόφαση να αναμετρηθεί με το Μονοπάτι και τους δαίμονες της, όταν έχασε ξαφνικά τη μητέρα της, γεγονός που έφερε μια σειρά από αλυσιδωτές καταστάσεις στη ζωή της -η οικογένεια της διαλύθηκε, χώρισε με τον άντρα της και βρέθηκε σε ένα φαύλο κύκλο εφήμερων ερωτικών σχέσεων και περιστασιακών επαγγελμάτων.

Μαρία Σολωμού

Μαρία Σολωμού

 

Μαρία Σολωμού, Πάνος Μουζουράκης

Μαρία Σολωμού, Πάνος Μουζουράκης

Mε το βιβλίο αυτό η Όπρα Γουίνφρι ένοιωσε την ανάγκη να ξανανοίξει το διάσημο Book Club της. Το “Άγρια” ήταν η πρώτη επιλογή της διασημότερης τηλεπαρουσιάστριας στον κόσμο, για το Oprah’s Book Club 2.0. Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός της – «μανιακής βιβλιοφάγου» κατά δήλωση της ίδιας – Όπρα για την “Άγρια”, που έγραφε πως «δεν μπορούσα να ησυχάσω όσο το διάβαζα. Η ανάγνωση ήταν μια άγρια διαδρομή. Ερεθιστική, σε έκανε να σκεφτείς, γέμιζε την ψυχή σου».

Δάφνη Ζουμπουλάκη

Δάφνη Ζουμπουλάκη

Στην κατάμεστη στοά του βιβλιοπωλείου Φωταγωγός, στο κέντρο της Αθήνας, η Ματούλα Κουστένη συντόνισε τη συζήτηση με ομιλήτριες τη Στέλλα Κάσδαγλη (δημοσιογράφο, συγγραφέα), την Ελένη Λαζάκη (ψυχολόγο, ορειβάτισσα) και τη Νίκη Χαγιά (δημοσιογράφο, yoga instructor). Το κοινό τις άκουσε να καταθέτουν σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν διαβάζοντας το βιβλίο, μοιράστηκαν όμως και τις δικές τους, δυνατές και “δύσβατες”, προσωπικές διαδρομές ζωής που αποτέλεσαν ένα λόγο παραπάνω να ταυτιστούν με την συγγραφέα.

188_Βιβλιοπωλείο Φωταγωγός

Φώτης Βαλλάτος

Φώτης Βαλλάτος

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 32 χώρες, είναι παγκόσμιο best seller και μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club), σενάριο Νικ Χόρνμπι (High Fidelity) και με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν.

Αντώνης Βλοντάκης, Ελένη Τώρου, Αντιγόνη Κουλουκάκου

Αντώνης Βλοντάκης, Ελένη Τώρου, Αντιγόνη Κουλουκάκου

Το “Άγρια” έχει αποσπάσει περισσότερα από 10 βραβεία σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο (Barnes & Noble Discover Award, Indie Choice Award, Oregon Book Award, Pacific Northwest Booksellers Award, και Midwest Booksellers Choice Award είναι μόνο μερικά) ενώ ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο του 2012 στην κατηγορία “Βιογραφίες” μετά από ψηφοφορία των μελών του www.goodreads.com, το μεγαλύτερο site στον κόσμο από και για αναγνώστες βιβλίων με 20.000.000 μέλη!

Τίνα Μανδηλαρά, Σοφία Μπελούγκα

Τίνα Μανδηλαρά, Σοφία Μπελούγκα

Το κρασί της βραδιάς ήταν χορηγία του κτήματος Άλφα .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons