Αν αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα κανονικό καλοκαίρι…

17/07/2015 • GO

Αν αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα κανονικό καλοκαίρι που δεν ανατρέπονται τα προγράμματα από την μία εβδομάδα στην άλλη, από την μία μέρα στην άλλη, σήμερα, θα πετούσα για την Μύκονο, και για το πάρτι της Ευγενίας Νιάρχου, στο Belvedere. Επειδή όμως η “κανονικότητα” είναι μία σχετική έννοια πλέον, και εγώ προς το παρόν προσπαθώ να την βρω στην ηρεμία που μου προσφέρει η αναπαυτική αγκαλιά των διακοπών μου στις Σπέτσες, αρκούμαι στο νοητό μου ταξίδι στην Μύκονο, μέσα από τη νέα γαστρονομική πρόταση του διάσημου Belvedere Hotel που λέγεται THEA και βρίσκεται στο πιο προνομιούχο σημείο του ξενοδοχείου, προσφέροντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα με θέα τη Χώρα και τη θάλασσα…

th1a

th1

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Executive Chef του Belvedere, Νίκος Ζερβός δημιουργεί μια νέα γαστρονομική εμπειρία που περιέχει στοιχεία από τη μεσογειακή κουζίνα αλλά και επιρροές από όλον τον κόσμο. Ισορροπώντας ανάμεσα στην παράδοση και στο μοντέρνο, o Ζερβός καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει γεύσεις του παρελθόντος και να τους δώσει μια νέα χροιά. Ιδιαίτερη θέση στο menu έχει το “Raw Food” με τη δημιουργία των “Finely Cut” πιάτων. Συμβαδίζοντας με τη σύγχρονη διατροφική τάση, ο Chef χρησιμοποιεί ευρεία γκάμα οργανικών προϊόντων.

Carpaccio of white fish, Espelette, poppy seeds, citrus oil, & cool basmati rice cream

Carpaccio of white fish, Espelette, poppy seeds, citrus oil, & cool basmati rice cream

Yellow pepper gazpacho with goat cheese & tomato - basil panna cotta

Yellow pepper gazpacho with goat cheese & tomato – basil panna cotta

Η κουζίνα του THEA είναι έντονη και τολμηρή, αλλά παράλληλα απλή και γνώριμη. Η γαστρονομική εμπειρία είναι ένα ταξίδι χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων. Τα signature dishes είναι πολλά και ιδιαίτερα, όπως το “Sashimi” μοσχαρίσιου φιλέτου, μαριναρισμένο σε εσπρέσο – πορτοκάλι με κάρδαμο και πικάντικη κρέμα από φασόλια σόγιας ή ο κιτρινόπτερος τόνος με φύτρες από φάκες “Beluga” μους γιαούρτι, λάδι εσπεριδοειδών και δροσουλίτη. Από τον πλούσιο κατάλογο των επιδορπίων ξεχωρίζει η “Εικόνα Εδάφους” καρυδόπιτας με κρέμα κονιάκ, σιρόπι κακάο & παγωτό μέλι.

Lettuce leaves stuffed with langoustines, red beet puree, parsley syrup

Lettuce leaves stuffed with langoustines, red beet puree, parsley syrup

Quinoa Blini with smoked salmon, lime cream cheese, linseed & honey - mustard dressing

Quinoa Blini with smoked salmon, lime cream cheese, linseed & honey – mustard dressing

Sea bass, crushed potatoes with chive & light coconut - lime sauce

Sea bass, crushed potatoes with chive & light coconut – lime sauce

Spinach pie with honey vinaigrette, sesame & drizzles of dill syrup

Spinach pie with honey vinaigrette, sesame & drizzles of dill syrup

Chocolate mousse with lime, hazelnut sponge, raspberry espuma & iced marshmallow

Chocolate mousse with lime, hazelnut sponge, raspberry espuma & iced marshmallow

Walnut pie, Cognac cream, cacao syrup & honey ice cream

Walnut pie, Cognac cream, cacao syrup & honey ice cream

Το υπερηψωμένο σημείο στο οποίο βρίσκεται το THEA, πάνω από την πισίνα και το Matsuhisa Mykonos, προσφέρει στον επισκέπτη μια αίσθηση ησυχίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το μικρό αυτό «θεωρείο», χωριτικότητας μόλις 30 καθισμάτων, το προτιμούν κατα καιρούς διεθνούς φήμης προσωπικότητες που επισκέπτονται το Belvedere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons