Μια επίκληση προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου…

21/07/2015 • GO

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά το θέατρο ΝΟ της Ιαπωνίας και τον μεγάλοmaster Rokuro Gensho Umewaka με αφορμή τη ραψωδία λ της Οδύσσειας του Ομήρου. Πρόκειται για τη μόνη ξένη παραγωγή του φετινού φεστιβάλ στην Επίδαυρο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δύο παλαιοί πολιτισμοί συναντιούνται για πρώτη φορά μέσα στο αρχαίο θέατρο: 2.500 χρόνια από τη δημιουργία της Ομηρικής Οδύσσειας, 800 χρόνια από την ίδρυση του ΝΟ.

Ως επιστέγασμα αυτής της απρόσμενης συνάντησης θα υπάρξει το ξημέρωμα του Σαββάτου ένα κάλεσμα στον Ήλιο….

gallery_main_Nekyia670N2

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους αυτούς που θα επισκεφτούν την Επίδαυρο αυτή την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Νέκυια» -βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας-, από το θέατρο ΝΟ σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό.
Το ξημέρωμα του Σαββάτου, στις 6 ώρα το πρωί, μπορούν να επισκεφτούν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για δουν από κοντά ένα τελετουργικό κάλεσμα στον ήλιο που θα πραγματοποιήσει ο μεγάλος γιαπωνέζος δάσκαλος, Rokuro Gensho Umewaka, ακολουθώντας μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ.
Πρόκειται για μια επίκληση του θιάσου προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει….

marmarinos2015_520_b
Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός η τελετή αυτή χαρακτηρίζεται από ιερότητα, αυστηρό τυπικό και αρχαίους κώδικες, μοναστικούς…
Η κράτηση θέσεων για την τελετή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.greekfestival.gr ή στα ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ 210 3272000).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons