Ζωγραφίζοντας Δέντρα: Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά στο Ίδρυμα Τσιχριτζή!

10/10/2018 • GO

Ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής, ένα εικαστικό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά έτσι ώστε να γνωρίσουν τα έργα σπουδαίων ζωγράφων και μέσα από αυτά να δώσουν σχήμα και μορφή στα όνειρα και στα αισθήματά τους ,να μάθουν τα μυστικά του σχεδίου και του χρώματος .

Ζωγραφίζοντας Δέντρα!
Το δέντρο αποτελεί οργανικό κομμάτι της φύσης και συνώνυμο της ζωής. Για τα παιδιά είναι μια από τις πρωταρχικές εικόνες. Πολλοί ζωγράφοι χρησιμοποίησαν το δέντρο σαν εκφραστικό στοιχείο . Υπήρξε σημαντικό σύμβολο στις αναπαραστάσεις σχεδόν όλων των πολιτισμών. Σε πολλές περιπτώσεις αναπαριστά την ανανέωση, την σοφία, την δύναμη, την ομορφιά. Τα κλαδιά του φτάνουν ψιλά στον ουρανό κι οι ρίζες του βαθειά στη γη, σαν να ενώνει την γη με τον ουρανό.
Ζωγραφίζοντας θα επεξεργαστούμε διάφορα δέντρα. Τα δέντρα του Πάουλ Κλέε, το δέντρο της ζωής, τους κορμούς του Γκούσταβ Κλιμτ, το δέντρο στην πορεία του Μόντριαν και της αφηρημένης τέχνης, τα δέντρα του Βαν Γκογκ, της Τζόρτζια Ο΄Κιφ, την ελιά του Θεόφιλου, τα χρώματα του Μαλέα, τα δέντρα της φύσης. Θα εξερευνήσουμε τον πλούτο των μορφών, την ποικιλία στην αναπαράσταση, τα χρώματα, τις υφές όπως και τον κόσμο των καλλιτεχνών που επιχείρησαν να εικονογραφήσουν αυτό το οργανικό κομμάτι της φύσης.


13/10, 20/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12
Σάββατο 10.30-12.00
Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 20 ευρώ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
Κασσαβέτη 18, 145 62 Κηφισιά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons