ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Zeus+Δione: Στο άδυτο της φύσης

Η έμπνευση της Συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015 της Ζeus+Δione πηγάζει από το δέος που προκαλούν οι δυνάμεις της φύσης στο σύγχρονο άνθρωπο. «Ερμηνείες» από σύμβολα του Αδύτου, ένα μυστικιστικό αρχιτεκτόνημα με γραμμικούς χώρους, που βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση με το φως και το σκοτάδι αποτυπώνονται στη νέα Συλλογή της Ζ+Δ η οποία μεταφράζει την αντανάκλαση των συμβόλων του χώρου και των χρωμάτων της φύσης σε αυστηρές γραμμές και σχέδια.

ma2

Χαρακτηριστικό της Συλλογής είναι τα μεταξωτά υφάσματα σε ποικίλες μορφές βάρους και διαφορετικές υφές τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με μεταλλικά νήματα στην απόχρωση του χρυσού και ασημένιου. Για πρώτη φορά, η Ζeus+Δione συμπεριλαμβάνει γραμμικά τυπώματα σε μετάξι ενώ στη συλλογή κεντρικό ρόλο έχουν τα Κρητικά υφαντά από λινό και βαμβάκι τα οποία υφαίνονται σε παραδοσιακό αργαλειό και σηματοδοτούν την αναβίωση της ελληνικής τεχνοτροπίας. Η χρωματική παλέτα των δημιουργιών εκτός από το κλασικό λευκό και το μαύρο απλώνεται στις έντονες αποχρώσεις του κίτρινου, θαλασσί, χακί καθώς και του χρώματος του φασκόμηλου.

ma1

ma3

Τη Συλλογή ολοκληρώνουν δερμάτινα σανδάλια και τσάντες καθώς και χειροποίητα ασημένια και επίχρυσα κοσμήματα τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη συμμετρία με τα ρούχα.

ma first

ma second

ma4

ma5

ma6

ma7

ma9

ma10

ma11

ma12

ma13

ma14

ma15

ma8

error: Content is protected !!