ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Yfēs. Ένας νέος προορισμός ανοίγει τις πόρτες του στην Κύθνο!

Υφή (η) – Υφές (οι). Ουσιαστικό. Υφή < αρχαία ελληνικά: ὑφή. Η αίσθηση που έχουμε από την επαφή μας με ένα υλικό σώμα.

Όπως ακριβώς οι παραδοσιακοί κυκλαδίτικοι οικισμοί, το Yfēs αναπτύσσεται κλιμακωτά σε μια πλαγιά δίπλα στην παραλία Φλαμπούρια με απεριόριστη θέα στο απέραντο γαλάζιο και το άνυδρο, δωρικό ανάγλυφο της Κύθνου. Ένα γραφικό “καταφύγιο” που διαθέτει μόνο δέκα δωμάτια, η ιδανική επιλογή για εκείνους που αναζητούν μια πιο προσωπική εμπειρία διαμονής.

Τα υλικά, οι τεχνοτροπίες και οι υφές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, ακολουθούν τα αντίστοιχα που υπάρχουν στην Κύθνο. Το Yfēs αντλεί έμπνευση από τις γεωμετρικές φόρμες της αρχιτεκτονικής του νησιού. H απλότητα, το μέτρο, η προσήλωση στο ουσιαστικό και η αποφυγή του φλύαρου και του περιττού είναι που ορίζουν την αρχιτεκτονική αλλά και την αισθητική ταυτότητα του, γεγονός που καθιστά το Yfēs απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο.

Κάθε ένα από τα δέκα δωμάτια και σουίτες του Yfēs – πολλά από τα οποία έχουν το δικό τους, ιδιωτικό jacuzzi – είναι ένα παράθυρο προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο εσωτερικό τους οι αρχές της κυκλαδίτικης απλότητας ερμηνεύονται ξανά με σύγχρονη ματιά, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό χαλάρωσης που δεν θα μπορούσε να υπάρχει πουθενά αλλού παρά μόνο στην Κύθνο.

Δίπλα στην κεντρική πισίνα του Yfēs βρίσκεται το εστιατόριο Kēramos. Στο χώρο αυτό με την απεριόριστη γαλάζια θέα σερβίρεται ένα all day μενού με αναφορές στις γαστρονομικές παραδόσεις της Κύθνου και με τις ποιοτικές, τοπικές πρώτες ύλες στο επίκεντρο. Στο Kēramos σερβίρεται και το πρωινό που είναι ειδικά σχεδιασμένο να αναζωογονεί σώμα και νου. Μια ποικιλία φρεσκοψημμένων ψωμιών και αρτοσκευασμάτων, παραδοσιακές πίτες, τυριά της Κύθνου αλλά και μέλι και γλυκά από το νησί είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Yfēs είναι το Kryfō. Ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από το επίπεδο της κεντρικής πισίνας φτάνει κανείς σε μια παλιά, ιδιωτική αποβάθρα όπου έδεναν βάρκες και καΐκια. Σήμερα η αποβάθρα έχει διαμορφωθεί σε ένα μυστικό deck για δύο. Ένα σημείο απ’ όπου μπορεί κανείς να βουτήξει στα κρυστάλλινα νερά του όρμου, ακούγοντας μόνο τον ήχο των κυμάτων.

Στο Yfēs η εμπειρία φιλοξενίας είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Στόχος των ανθρώπων του Yfēs είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια σειρά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους επιθυμίες. Άλλωστε η ουσιαστική πολυτέλεια έχει να κάνει με την πραγματική φροντίδα, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την αυθεντική, ειλικρινή αίσθηση φιλοξενίας, αυτή την ξεχωριστή αίσθηση που ένιωθαν οι επισκέπτες των Κυκλάδων στα “χρόνια της αθωότητας” και που έκανε τα νησιά αυτά ξακουστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κύθνος, παραμένει και σήμερα ακόμα ένας αληθινός, ανεξερεύνητος παράδεισος, αλώβητος από τον μαζικό τουρισμό. Το νησί αυτό έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητα του κυκλαδίτικου τρόπου ζωής, με τα γραφικά χωριά του και τις απομονωμένες παραλίες του (περισσότερες από 90!) που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Η αρμονική συνύπαρξη με το τοπίο, η αίσθηση της συμμετρίας και μια διακριτική, εκλεπτυσμένη όσο και ουσιαστική εκδοχή της πολυτέλειας είναι στο κέντρο της φιλοσοφίας του Yfēs. Διαμορφωμένο αποκλειστικά από τα υλικά που προσφέρει η φύση, σε αρμονία με το πετρώδες περιβάλλον του και με υπέροχη θέα στη θάλασσα, το Yfēs σας προσκαλεί να ζήσετε ξανά την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

error: Content is protected !!