Ξεκίνησα Γυμναστική! Και όχι, δεν θα την παρατήσω…

04/12/2017 • MAKE

“Ένας στόχος την φορά…”
Όχι, δεν είναι κάποιο Quote που αντέγραψα από σελίδα του Pinterest. Είναι κλισέ αλλά είναι ακριβώς ό,τι πιστεύω, είναι ο τρόπος που ζω και λειτουργώ ή απλά, έτσι είμαι εγώ.
Αν και αρκετά ενθουσιώδης, δεν βάζω στόχους ουτοπικούς, αποφεύγω “θριαμβευτικές” και “ανέξοδες” δημόσιες δηλώσεις, συνήθως δεν τα παρατάω. Δεν είμαι quitter. Μπορεί να μου πάρει πολύ καιρό για να πάρω μία απόφαση, (για κάποιον λόγο τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου τις παίρνω σε ένα λεπτό ενώ με τις πραγματικά ασήμαντες, μπορώ να γίνω κουραστική. Weird, right?) όμως όταν αυτή παρθεί, την υπηρετώ. Στρατιώτης. Αν αξίζει τον κόπο, έτσι; Και όσο μεγαλώνω, απλά προσπαθώ και ελπίζω οι αποφάσεις μου να αξίζουν τον κόπο…
Έτσι, δύο χρόνια αφού έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο (και πήρα άπειρα κιλά) και ισάριθμα χρόνια που η ζωή μου είναι στην κυριολεξία ή στο τρέξιμο (με το αυτοκίνητο κυνηγώντας διάφορα ραντεβού και υποχρεώσεις, όχι με τα training shoes μου στους δρόμους της Φιλοθέης, έτσι;) ή καθιστή για ώρες ατελείωτες -μπορεί και ημέρες- μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου έως να νιώσω και τον τελευταίο μυ του κορμιού μου να μου στέλνει μηνύματα SOS, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω με σταθερό πρόγραμμα -και όχι με ενθουσιασμό- γυμναστική.
Τώρα, αρχές του τελευταίου μήνα του χρόνου, όχι τις -γεμάτες ελπίδα και festive διάθεση- πρώτες ημέρες του 2018, σαν άλλο ένα “New Years Resolution”.
Εννοείται πως έχω γραφτεί και άλλη φορά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια στο γυμναστήριο. Και ποιος δεν το έχει κάνει; Όμως δεν πάτησα παρά ελάχιστες φορές, και επιτέλους κατάλαβα τον λόγο.
Επειδή ήταν όλα λάθος…

Και το κατάλαβα πως “ήταν όλα λάθος”, μόνο μόλις βρήκα “το σωστό”. Όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται…

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου λοιπόν μου έμαθε πως “είναι όλα λάθος” όταν:

1. Γράφεσαι σε ένα γυμναστήριο επειδή σου στέλνουν μήνυμα στο κινητό το ελάχιστο ποσό της εγγραφής και εσύ ενθουσιασμένη σκέφτεσαι “δεν βαριέσαι, και μία εβδομάδα να πάω μόνο, αξίζει…”
2. Όταν γράφεσαι επειδή είναι άνοιξη και σε λίγες εβδομάδες θα φορέσεις μαγιό.
3. Γενικά, όταν γράφεσαι μόνο για να αδυνατήσεις και για λόγους αισθητικής. Δεν είναι μικρός λόγος, απλά δεν είναι αρκετός.
4. Όταν το γυμναστήριο που γράφεσαι όσο trendy και cool και “It” κι αν είναι, βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 10 λεπτά από το σπίτι/γραφείο σου.
5. Όταν είσαι άλλο ένα “μέλος” ανάμεσα στα εκατοντάδες άλλα, και προσπαθείς να βρεις μόνος σου την άκρη, ανάμεσα σε δεκάδες μηχανήματα, που σου έδειξε στα γρήγορα ένας γυμναστής-μπάρμαν-μοντέλο, που έτυχε να περνάει δίπλα σου και να είναι η δική του βάρδια στον “διάδρομο”.

Έτσι λοιπόν, όταν μόλις πριν λίγο καιρό άνοιξε στο Ψυχικό το i.Train: The Exclusive Training Club Psychiko, εννοείται πως ήμουν από τις πρώτες που πήγα να το γνωρίσω και να μάθω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Καταρχήν επειδή είναι “i.Train” και εγώ λατρεύω οτιδήποτε ξεκινάει από “i”…

Σε μία παλιά μονοκατοικία του Ψυχικού…17 stairs to heaven….

To i.Train: The Exclusive Training Club Psychiko βρίσκεται σε μία παλιά μονοκατοικία ακριβώς απέναντι από τους “Διόσκουρους” στο νούμερο 9 της Δημητρίου Βασιλείου. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να με ξεσηκώσει. Είναι πολύ κοντά τόσο στο σπίτι μου όσο και στην γειτονιά όπου συνήθως λαμβάνουν χώρα όλα μου τα ραντεβού. Επαγγελματικά, κοινωνικά, φιλικά.
Επίσης, ο χώρος είναι εντελώς privé . O Κωνσταντίνος Δαμιανός, ο personal trainer και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου gym κλείνει όλα τα ραντεβού με εξονυχιστική προσοχή και συνέπεια, ώστε να μην χρειάζεται η “αναγνωρίσιμη” πελατεία του να έχει άβολες συναντήσεις, καθώς γυμνάζεται. Σημαντικό είτε είσαι “αναγνωρίσιμος” είτε όχι μιας και κανείς δεν θέλει να προσέχει και την παραμικρή σταγόνα ιδρώτα ή να είναι chic και cool όταν κρεμιέται από το TRX! Όχι?

Follow me…

Στην Reception του i-Train συλλέγοντας όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστώ

Every Wish Accomplished…Enter!

Το i-Train βασικά απευθύνεται σε κοινό πολυάσχολο, με πολλές υποχρεώσεις και περιορισμένο χρόνο, όπου θέλει να έχει ένα προγραμματισμένο στην εντέλεια ραντεβού εκγύμνασης, που αυτή την μία ώρα ο personal trainer να είναι διαρκώς δίπλα του και να τον καθοδηγεί ή να τον ενθαρρύνει ή και τα δύο, και να μην χάσει πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας λάθος ή άνευ ουσίας κινήσεις. Ναι, από ότι καταλάβατε, αν θέλετε ένα γυμναστήριο για κοινωνικούς λόγους και για να κάνετε νέες γνωριμίες, μην έρθετε εδώ…
Α, τέλος, ο χώρος είναι εντελώς …pinterest-ικός, κάθε γωνιά του αποτελεί πηγή έμπνευσης, κάθε χιλιοστό του θέλεις να το φωτογραφίσεις, ενώ τα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα quotes διασκορπισμένα στα zen τετραγωνικά του, σου δίνουν κουράγιο για να συνεχίσεις.

Heaven…

Θέλετε κι άλλα; Έχω! Τα ακόμη καλύτερα…

Πάμε?

Αφού ο Κωνσταντίνος ξεκινάει με ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα προθέρμανσης, συνεχίουμε με το TRX ώστε να γυμναστεί προσεκτικά όλο το σώμα.

Ελάτε, όλοι το ξέρουμε πια ή το έχουμε δοκιμάσει…
Το TRX σχεδιάστηκε αρχικά από έναν πεζοναύτη του αμερικανικού στρατού, ο οποίος ήθελε να διατηρεί τη φόρμα του ενώ βρισκόταν σε περιορισμένο χώρο και με εξοπλισμό τόσο μικρό ώστε να έχει τη δυνατότητα να τον μεταφέρει παντού.
Πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές, με τον οποίο μπορείτε να γυμνάσετε όλες τις μυϊκές σας ομάδες με μία άσκηση και ειδικά τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σας. Με πιο απλά λόγια, είναι ειδικά λάστιχα που κρέμονται από το ταβάνι του γυμναστηρίου και εσείς τραβάτε χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας.

…Είναι, δηλαδή, ένας τύπος άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξετε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων και συντονισμό, αυξάνοντας την οστική μάζα και αποφεύγοντας κακώσεις και τραυματισμούς…

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του TRX είναι πολλά. Ανεξάρτητα προπονητικών στόχων, το TRX μπορεί να βοηθήσει αφού ελαχιστοποιεί το χρόνο άσκησης, δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να βελτιώσετε το μυϊκό σας σύστημα και σε δύναμη και σε μέγεθος, γυμνάζοντας το σώμα σας με τρόπο που δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει. Ακόμη ένα πλεονέκτημα του TRX είναι ότι χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας για να ρυθμίσετε την ένταση της άσκησης, απλά περπατώντας κοντά ή μακριά από το σημείο προβολής του TRX στο έδαφος. Βοηθάει τέλος και στη διατήρηση της οστικής μάζας. Ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών, εκτοξεύοντας στα ύψη το μεταβολισμό. Καθόλη την διάρκεια που γυμνάζομαι στο TRX ο Κωνσταντίνος είναι διαρκώς δίπλα μου, διορθώνει την στάση του κορμιού μου, επεμβαίνει όπου χρειαστεί, με καθοδηγεί και με ενθαρρύνει…

Αλλά σας τα αφήνω για αύριο Τρίτη που έχω το επόμενο προγραμματισμένο μου ραντεβού για να μυηθώ στην μέθοδο i.Train, “την γυμναστική του μέλλοντος που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του Personal Training”, όπως μου εξήγησε ο Κωνσταντίνος.”

Το i-Train διαθέτει όλα τα “μυστικά” ώστε να μην τα παρατήσω…

“Με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορείς να έχεις εμφανή αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο με απόλυτο σεβασμό στη φυσική σου κατάσταση και στο σώμα σου …”

“This is not a goodbye, but a see you again…”, διαβάζω στην πόρτα πριν την κλείσω πίσω μου. Promise!

Stay tuned…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons