ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

"We Love the Parthenon": Μία διαφορετική σκυταλοδρομία

Πρεσβευτής του Μηνύματος για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με ετήσια σκυταλοδρομία προσωπικοτήτων, από την ομάδα “We Love the Pathenon”.

Συγκεκριμένα, τα πιο ενεργά μέλη της διαδικτυακής ομάδας “We Love the Parthenon” που δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, αποτελούμενη κυρίως από άτομα των γραμμάτων και των τεχνών, με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με καθημερινές αναρτήσεις φωτογραφιών που αφορούν το οικουμενικό μας μνημείο και τα γλυπτά του, αποφάσισε να θεσπίσει μια πρωτότυπη ετήσια δράση, που προωθεί το μήνυμα της επιστροφής.

parth2

“Σκυταλοδρομία προσωπικοτήτων του Μηνύματος για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα – Πρεσβευτής Μηνύματος”.

Η πρώτη σκυτάλη, η οποία αποτελεί έργο τέχνης και έχει φιλοτεχνηθεί από γνωστό γλύπτη, σε λευκό μάρμαρο, θα παραδοθεί σε έναν Έλληνα, ο οποίος είναι διακεκριμένη προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών και που στη μέχρι τώρα πορεία του, έχει επιδείξει σημαντικό έργο και προσφορά ως προς τη διάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί το όνομα του.

Στο πλαίσιο της δράσης και καθ όλη τη διάρκεια του έτους θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με πηγή αναφοράς την Επιστροφή των Γλυπτών ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί εικαστική ομαδική έκθεση σε γκαλερί των Αθηνών εμπνευσμένη από τα γλυπτά του Παρθενώνα που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς.

parth3

Στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς ένα νέο πρόσωπο θα παραλαμβάνει μια νέα σκυτάλη, που θα φιλοτεχνείται για το σκοπό αυτό, από εικαστικό καλλιτέχνη, χρίζοντας τη νέα προσωπικότητα Πρεσβευτή Μηνύματος για την επόμενη χρονιά. Η σκυταλοδρομία θα συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί το δίκαιο αίτημα της πατρίδας μας για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γη που τα γέννησε. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από φορείς.

error: Content is protected !!