ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

We Care: 2η Αποστολή του Προγράμματος για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων!

Στο πλαίσιο της 2ης αποστολής του προγράμματος «We care», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ομάδα γιατρών και νοσηλευτριών πήγε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου παρείχε ιατρική φροντίδα στα 45 προσφυγόπουλα ηλικίας από 1-16 χρονών που φιλοξενούνται εκεί.
Η γενική κατάσταση της υγείας των παιδιών ήταν καλή, 44 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας και σε 5 παιδιά που παρουσίαζαν συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη αγωγή. Τέλος σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν τρόφιμα και ένα αρκουδάκι από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

care4
Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν παρούσα, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων, να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να ευχαριστήσει τους εθελοντές, γιατρούς και νοσηλευτές, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.

care1

care2
Στη 2η αποστολή του «We care» συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και εθελόντριες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

care3

It’s good to know:
Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.
Η υλοποίηση τους Προγράμματος γίνεται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρό της κύριο Γιώργο Πατούλη, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και τον Διοικητή του κύριο Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.
Το Πρόγραμμα «We care» σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την UNESCΟ ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες και να προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!