ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Βullying: Έξι πολύτιμες συμβουλές για τους γονείς!

Με αφορμή την τραγική απώλεια του 14 χρόνου  αγοριού στην Αργυρούπολη, η σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, Ντόρα Πάλλη, δίνει έξι πολύτιμες συμβουλές προς τους γονείς σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

1) Παρατηρήστε το παιδί σας για τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς.
Δείτε για παράδειγμα αν υπάρχουν διαταραχές ύπνου, φαγητού, αν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο. Ρωτήστε αμέσως το παιδί σας αν έχει κάποιο περιστατικό. Ο εκφοβισμός πολλές φορές είναι αόρατος  για αυτό και  μπορεί να χρειαστεί να επιμείνετε.

2) Αν υποψιαστείτε κάποιο περιστατικό, μην διστάσετε να απευθυνθείτε στο διευθυντή του σχολείου.

3) Αφιερώστε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας.
Ακούστε το παιδί σας κάντε δημιουργικά πράγματα μαζί, από το διάβασμα ενός βιβλίου, το παίξιμο ενός παιχνιδιού έως μία επίσκεψη σε ένα όμορφο χώρο. Καθιερώστε κάποια ώρα της ημέρας που θα επικοινωνείτε με το παιδί σας.

4) Ενθαρρύνετε την ενασχόληση του/ της με τον αθλητισμό.
Ο αθλητισμός θα τον / την δυναμώσει ψυχικά και σωματικά.

5) Ενθαρρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό.
Βοηθάτε έτσι στην σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού σας.

6) Για περισσότερη βοήθεια μην διστάσετε να απευθυνθείτε στην εθνική γραμμή SOS 1056 του «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης 116111 του «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην γραμμή της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Μ.Ε. Υποστηρίζω 8001180015.

It’s good to know: Η Ντόρα Πάλλη, είναι  σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων. Είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού  προγράμματος του  Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής εκεχειρίας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που πρωταγωνιστεί στην μάχη κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με ομιλίες ευαισθητοποίησης και βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα έχουν, μέχρι στιγμής, συμμετάσχει περισσότεροι από 30.000 μαθητές και 3.000 εκπαιδευτικοί, καθώς και πολλοί γονείς και τοπικοί φορείς. Επίσης, υλοποιεί κάθε χρόνο τον πανελλήνιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό» με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα.

error: Content is protected !!