ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Βλεφαροπλαστική: Όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για την πιο δημοφιλή Αισθητική Επέμβαση!

Ο Δρ. Σάββας Κωντσταντόγλου μας εξηγεί όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για την Βλεφαροπλαστική!

Τα μάτια θεωρούνται ο καθρέφτης της ψυχής μας. Γι’ αυτό ένα λαμπερό και νεανικό βλέμμα αποτελεί την επιθυμία πολλών ανδρών και γυναικών, κάθε ηλικίας. Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και τη συσσώρευση λίπους. Η βλεφαροπλαστική είναι η λύση για την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο, η οποία πολλές φορές συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική με μετάθεση λίπους.
Αυτήν την τεχνική χρησιμοποιώ, γιατί πιστεύω ότι αποτελεί την πιο άρτια χειρουργική λύση για την ταυτόχρονη χαλάρωση του κάτω τμήματος του κυκλοτερούς μυός, με παράλληλη προβολή του περικογχικού λίπους (τις γνωστές «σακούλες»).


Πότε πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προβούμε σε βλεφαροπλαστική;

Αν έχετε περίσσεια δέρματος που καλύπτει τη φυσική πτυχή των άνω βλεφάρων. Αν έχετε χαλαρό δέρμα που κρέμεται κάτω από τα άνω βλέφαρα, πάνω από τις βλεφαρίδες. Αν τα άνω και κάτω βλέφαρα φαίνονται πρησμένα, κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται κουρασμένα και γηρασμένα. Αν έχετε έντονες «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Πως γίνεται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, στα κάτω βλέφαρα, ή και τα δύο.
Με βάση την προεγχειρητική αξιολόγηση που θα κάνω, ανάλογα με τη δομή του προσώπου, των οστών και τη συμμετρία των φρυδιών σας, θα αποφαστεί η χειρουργική τεχνική.
Στην άνω βλεφαροπλαστική, δημιουργείται προσεκτικά μία τομή κατά μήκος της φυσικής πτυχής του άνω βλεφάρου, που την καθιστά αόρατη με την αποθεραπεία. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, καθώς και η σωστή ποσότητα λίπους, εάν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πετύχουμε, με μεγάλη ασφάλεια, ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα.
Στην κάτω βλεφαροπλαστική, χρησιμοποιώ μία σύγχρονη χειρουργική τεχνική, αυτήν της κάτω βλεφαροπλαστικής με ταυτόχρονη μετάθεση του λίπους. Η χαλάρωση του κάτω τμήματος διορθώνεται και οι αντιαισθητικές «σακούλες» απομακρύνονται. Η μετάθεση και ανακατανομή του λίπους στα όρια του κόγχου, μου επιτρέπει να γεμίσω τους μαύρους κύκλους (την κοιλάδα του δακρύου), εξαλείφοντας την κούραση που προσδίδει και προσφέροντας νεανικότητα και αποτέλεσμα σε ισορροπία.
Μία άλλη τεχνική που απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες, είναι η βλεφαροπλαστική χωρίς εξωτερική τομή (transconjuctival approach), στην οποία αφαιρείται μόνο λίπος και όχι δέρμα. Η τομή γίνεται εσωτερικά του βλεφάρου και αφαιρείται η περίσσεια του λίπους που δημιουργεί τις αντιαισθητικές σακούλες. Η ελαστικότητα και η ποιότητα του δέρματος δεν επηρεάζονται καθόλου.
Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο, παρουσία αναισθησιολόγου, διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ έχει εντυπωσιακό χρόνο αποθεραπείας και απειροελάχιστα οιδήματα, που- χάρη στην τεχνική μου- υποχωρούν σταδιακά, αλλά πολύ άμεσα.

                                                                              Μύθοι & Αλήθειες
Fay’s Control: Θα εξαφανίσει για πάντα το «πόδι της χήνας».
Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου: Το “πόδι της χήνας” χρειάζεται botox για να εξαφανιστεί.

Fay’s Control: Οι ουλές στο άνω ή κάτω βλέφαρο θα είναι εμφανείς.

Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου: Επειδή είναι πολύ λεπτό το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία, επουλώνεται πάρα πολύ καλά, ενώ η ανεπαίσθητη πια τομή κρύβεται εξ ολοκλήρου στη φυσική πτυχή των βλεφάρων.

Fay’s Control: Οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν.
Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου: Οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται μόνο με την τεχνική της μετάθεσης του λίπους.

Fay’s Control: Αποτελεί μία προσωρινή, ως προς το αποτέλεσμα, επέμβαση.
Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου: Η άνω βλεφαροπλαστική διαρκεί έως 10 χρόνια, ενώ η κάτω βλεφαροπλαστική σχεδόν για πάντα, μια που είναι σπάνιες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ξαναδημιουργούνται σακούλες.

Dr Σάββας Κωνσταντόγλου

It’s good to know about Dr. Savvas Konstantoglou: “Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να μάθω όλα τα μυστικά του επαγγέλματός μου από τον Dr. Ivo Pitanguy, έναν από τους πρωτοπόρους της αισθητικής χειρουργικής σε όλον τον κόσμο. Υπήρξα επιμελητής σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Λονδίνου (St.Thomas, Guy’s, UCLH, Middlesex, Royal London και Royal Free) και απέκτησα επιπλέον εξειδικεύσεις:

– Στην Αμερική, με τον Dr. Sherell Aston στη Νέα Υόρκη, τον Dr. Sam Hamra στο Ντάλας του Τέξας και την Dr. Julie Terzis στη Βιρτζίνια.
– Στην Ευρώπη με τον Dr. Thierry Besins στο Παρίσι, τον Dr. Frank Trepsat στη Λυόν και τον Dr. Patrick Tonnard στο Βέλγιο. Από το 1996 έχω το δικό μου ιατρείο, ενώ από το 1999 συνεργάζομαι με το νοσοκομείο “Υγεία” και “Γένεσις”. Έχω εξειδικευτεί στις αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου και στη ρινοπλαστική, τη χειρουργική των μαστών και της σιλουέτας. Είμαι συνεργάτης της Κλινικής του Dr. Ivo Pitanguy και μέλος της Βραζιλιάνικης και Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Έχω δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες και έχω δώσει διαλέξεις και μαθήματα για τις διάφορες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής” .

Αν θέλεις να κλείσεις και εσύ το δικό σου ραντεβού:

Σάββας Κωνσταντόγλου
Τηλέφωνο: 210 7221 280
Υψηλαντου 49-51Κολωνακι, 115 21

Email: info@konstantoglou.gr

error: Content is protected !!