ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Villa Vager: Υποδεχθήκαμε την Άνοιξη στους πρόποδες του Μαίναλου!

Ένα Σαββατοκύριακο πριν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Και άλλα δύο πριν την αργία της 25ης Μαρτίου. Να έχουμε την πολυτέλεια να ζήσουμε αυτές τις στιγμές όπως τις ονειρευτήκαμε. Λίγοι. Παρεϊστικα. Κάπου μακριά από την πόλη αλλά συγχρόνως τόσο κοντά που να μπορούμε να πάμε από το βράδυ της Παρασκευής. Να ξυπνήσουμε εκεί. Και το πρωί, να ανοίξουμε το παράθυρο μας στις ανθισμένες Αμυγδαλιές και στον χιονισμένο Μαίναλο…

Δωμάτιο με θέα...

Δωμάτιο με θέα…

Σάββατο πρωί...Η ευρύτερη περιοχή της Βυτίνας στην Αρκαδία, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα και δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι την επιλέγουν για διακοπές. Στη Βυτίνα και στις γύρω περιοχές, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για όλα τα γούστα: luxury ξενοδοχεία, φτηνά ξενοδοχεία, οικογενειακά ξενοδοχεία, ξενώνες, δωμάτια προς ενοικίαση, όλα με μια διαφορετική πρόταση για τον επισκέπτη. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία προβάλλει το Hotel Vager. Βρίσκεται στην καταλληλότερη τοποθεσία της Αρκαδίας και στο χωριό Λεβίδι, κοντά στα ξενοδοχεία της Βυτίνας, που το κάνει εύκολα προσβάσημο τόσο από την Αθήνα (160km Εθνική Αθηνών-Κορίνθου) όσο και από τα γύρω χωριά. Οι πελάτες λοιπόν του Hotel Vager με αφετηρία το ξενοδοχείο τους μπορούν να εκδράμουν καθημερινά στα κοντινά χωριά όπως Βυτίνα, Κάψια, Στεμνίτσα, Δημιτσάνα, Ελληνικό, Καρύταινα και άλλα. Τέλος το Hotel Vager ξεχωρίζει λόγω της μαγευτικής 360* θέας που προσφέρει. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, στο κέντρο του χωριού με θέα από τη μια μεριά το ελατοδάσος του Μαινάλου και από την άλλη τον κάμπο που αλλάζει συνεχώς μορφή και χρώματα με τις αλλαγές των εποχών και του καιρού. Αν προσθέσετε σε όλα τα παραπάνω την αρχοντική διακόσμηση, το πλούσιο σπιτικό πρωινό και τη φιλοξενία των ιδιοκτητών τότε ξέρετε ότι το Hotel Vager συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αρκαδίας.

Σάββατο πρωί…Η ευρύτερη περιοχή της Βυτίνας στην Αρκαδία, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα και δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι την επιλέγουν για διακοπές. Στη Βυτίνα και στις γύρω περιοχές, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για όλα τα γούστα: luxury ξενοδοχεία, φτηνά ξενοδοχεία, οικογενειακά ξενοδοχεία, ξενώνες, δωμάτια προς ενοικίαση, όλα με μια διαφορετική πρόταση για τον επισκέπτη…
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία προβάλλει το Hotel Vager! Η δική μου επιλογή… Βρίσκεται στην καταλληλότερη τοποθεσία της Αρκαδίας και στο χωριό Λεβίδι, κοντά στα ξενοδοχεία της Βυτίνας, που το κάνει εύκολα προσβάσημο τόσο από την Αθήνα (160km Εθνική Αθηνών-Κορίνθου) όσο και από τα γύρω χωριά. Με αφετηρία το ξενοδοχείο μας επισκεπτόμαστε καθημερινά στα κοντινά χωριά όπως Βυτίνα, Κάψια, Στεμνίτσα, Δημιτσάνα, Ελληνικό και Καρύταινα.
Και φυσικά, το Hotel Vager ξεχωρίζει λόγω της μαγευτικής 360* θέας που προσφέρει. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, στο κέντρο του χωριού με θέα από τη μια μεριά το ελατοδάσος του Μαινάλου και από την άλλη τον κάμπο που αλλάζει συνεχώς μορφή και χρώματα με τις αλλαγές των εποχών και του καιρού.
Αν προσθέσετε σε όλα τα παραπάνω την αρχοντική διακόσμηση, το πλούσιο σπιτικό πρωινό και τη φιλοξενία των ιδιοκτητών τότε ξέρετε ότι το Hotel Vager συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αρκαδίας…

Την σφοδρή κακοκαιρία της Παρασκευής διαδέχεται η καλοκαιρία του Σαββάτου. Όνειρο...

Την σφοδρή κακοκαιρία της Παρασκευής διαδέχεται η καλοκαιρία του Σαββάτου. Όνειρο…

Στην Αρκαδία, στους πρόποδες του Μαινάλου, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παρθένα δάση της Ευρώπης. Και σε υψόμετρο 900m, καμαρώνει το χωριό Λεβίδι, όχι μόνο για το χτες αλλά και για το σήμερα. Πνιγμένο στην ομορφιά της ελάτης και το μοναδικό μέρος της Ελλάδας με ορίζοντα και θέα σε 5 νομούς, μας υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής με τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και έναν αέρα που σαρώνει τα πάντα με την ορμή του. Η Villa Vager, ο παράδεισος μας για τρεις ολόκληρες ημέρες με ιδανικούς οικοδεσπότες τον Νικόλα και την Μαρίνα Βάγγερ, και την συμμαθήτρια της Ελμίνας, την Θάλεια Βάγγερ.

Follow me…

Η αισθητική του Αρχοντικού Vager σε καλεί ξανά και ξανά κοντά της...

Η αισθητική του Αρχοντικού Vager σε καλεί ξανά και ξανά κοντά της…

vila5a

vila6

vila8

Πριν καν βγούμε να απολαύσουμε την φύση -που αυτή την εποχή έχει φορέσει τα καλά της- η Μαρίνα Βάγγερ μας περιμένει στην καλόγουστη τραπεζαρία με ένα πλούσιο πρωινό! Ο αστείρευτος γαστρονομικός πλούτος της Πελοποννήσου - με όλη την απλότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα των τοπικών προϊόντων – εκφράζεται με τον πιο γευστικό τρόπο μέσα από ένα γνήσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο VILLA VAGER. Πρώτες ύλες διαλεγμένες από τους τοπικούς παραγωγούς μας , προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, παραδοσιακά Αρκαδικά εδέσματα συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής...

Πριν καν βγούμε να απολαύσουμε την φύση -που αυτή την εποχή έχει φορέσει τα καλά της- η Μαρίνα Βάγγερ μας περιμένει στην καλόγουστη τραπεζαρία με ένα πλούσιο πρωινό! Ο αστείρευτος γαστρονομικός πλούτος της Πελοποννήσου – με όλη την απλότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα των τοπικών προϊόντων – εκφράζεται με τον πιο γευστικό τρόπο μέσα από ένα γνήσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο VILLA VAGER.
Πρώτες ύλες διαλεγμένες από τους τοπικούς παραγωγούς , προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, παραδοσιακά Αρκαδικά εδέσματα συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στο Villa Vager. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Κάθε φορά που φτάνουμε περιμένουμε να ρουφήξουμε τις μυρωδιές του Αρχοντικού, να ακούσουμε τα ξύλα στο τζάκι, να τσουγκρίσουμε στα κρυστάλλινα ποτήρια μας "στην υγειά μας", και να γευτούμε τις σπιτικές πίτες που σερβίρονται δίπλα στην φωτιά. Πάντα, με την συντροφιά φίλων...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στο Villa Vager. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Κάθε φορά που φτάνουμε περιμένουμε να ρουφήξουμε τις μυρωδιές του Αρχοντικού, να παρακολουθήσουμε τον χορό των ξύλων στο τζάκι, να τσουγκρίσουμε στα κρυστάλλινα ποτήρια μας “στην υγειά μας”, και να γευτούμε τις σπιτικές πίτες που σερβίρονται δίπλα στην φωτιά. Πάντα, με την συντροφιά φίλων…

Και κάθε ώρα εδώ, πρωινή, απογευματινή ή βραδινή, έχει τις δικές της συνήθειες που τηρούμε ευλαβικά...

Και κάθε ώρα εδώ, πρωινή, απογευματινή ή βραδινή, έχει τις δικές της συνήθειες που τηρούμε ευλαβικά…

vila11

Η “προίκα” του Αρχοντικού φυλάσσεται σε καλαίσθητες ντουλάπες και βαριά μπαούλα. Τα πάντα όμως είναι πανέτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή…

vila12

Στην βεράντα μας με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, πίνουμε τον καφέ μας πριν φύγουμε για βόλτες στα δάση με τις γουρούνες! Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι τον ποταμό Λούσιο στα δυτικά και από τη Μεγαλόπολη μέχρι την λίμνη του Λάδωνα βόρεια, σε μια έκταση περίπου 1.000.000 στρεμμάτων. Το γεγονός μάλιστα ότι τα περισσότερα από τα υψίπεδά του παρουσιάζουν αρνητική κλίση (δολίνες, γούπατα, λάκκες), καθιστά το Μαίναλο μοναδικό γεωμορφολογικό σχηματισμό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην βεράντα μας με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, πίνουμε τον καφέ μας πριν φύγουμε για βόλτες στα δάση με τις γουρούνες! Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι τον ποταμό Λούσιο στα δυτικά και από τη Μεγαλόπολη μέχρι την λίμνη του Λάδωνα βόρεια, σε μια έκταση περίπου 1.000.000 στρεμμάτων. Το γεγονός μάλιστα ότι τα περισσότερα από τα υψίπεδά του παρουσιάζουν αρνητική κλίση (δολίνες, γούπατα, λάκκες), καθιστά το Μαίναλο μοναδικό γεωμορφολογικό σχηματισμό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα σας τα πω, θα σας τα πω όλα!

Blossom!

Blossom!

Τι κι αν χθες το βράδυ ζήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα; Σήμερα ζούμε την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο...

Τι κι αν χθες το βράδυ ζήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα; Σήμερα ζούμε την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο…

Με τα τσοπανόσκλυλα της οιικογένειας Βάγγερ...

Με τα τσοπανόσκλυλα της οιικογένειας Βάγγερ…

vila17

Πανέτοιμες να ζήσουμε άλλη μία εμπειρία!

Πανέτοιμες να ζήσουμε άλλη μία εμπειρία!

Εκδρομή με Γουρούνα! Δεν υπάρχει... Εξερευνήστε το Μαίναλο, ένα βουνό με ιδιαίτερη πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Επισκεφτείτε το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομανού και τους παλιούς νερόμυλους. Ζήστε τη μοναδική αίσθηση της περιπέτειας με τις συναρπαστικές εμπειρίες του off-road, εκτινάσσοντας την αδρεναλίνη στα ύψη! Εκτός από τις προγραμματισμένες μας εκδρομές, μην διστάσετε να μας ζητήσετε να διαμορφώσουμε διαδρομές ειδικά χαραγμένες στα μέτρα και τις απαιτήσεις της παρέας.

Εκδρομή με Γουρούνα! Δεν υπάρχει… Εξερευνήστε το Μαίναλο, ένα βουνό με ιδιαίτερη πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Επισκεφτείτε το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομανού και τους παλιούς νερόμυλους. Ζήστε τη μοναδική αίσθηση της περιπέτειας με τις συναρπαστικές εμπειρίες του off-road, εκτινάσσοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!
Εκτός από τις προγραμματισμένες εκδρομές, μην διστάσετε να ζητήσετε από τον Νικόλα και την Μαρίνα να διαμορφώσουν διαδρομές ειδικά χαραγμένες, κομμένες και ραμμένες, στα μέτρα και τις απαιτήσεις της παρέας.

Η Θάλεια και η Ελμίνα ενθουσιασμένες από την διαδρομή μας ζητούσαν κάθε λίγο να σταματήσουμε για να απολαύσουν ακόμη περισσότερο την φύση!

Η Θάλεια και η Ελμίνα ενθουσιασμένες από την διαδρομή μας ζητούσαν κάθε λίγο να σταματήσουμε για να απολαύσουν ακόμη περισσότερο την φύση!

Το δάσος με τα Μαύρα Έλατα! Υπάρχουν μόνο τρεια σε όλον τον κόσμο: Ένα στην Κεφαλονιά, ένα στον Μαίναλο και το τρίτο στη Νότιο Αμερική!

Το δάσος με τα Μαύρα Έλατα! Υπάρχουν μόνο τρεια σε όλον τον κόσμο: Ένα στην Κεφαλονιά, ένα στον Μαίναλο και το τρίτο στη Νότιο Αμερική!

Περισσότερες από 50 κορυφές του υπερβαίνουν τα 1500 μ., μεταξύ των οποίων δεσπόζουν η Οστρακίνα 1982 μ., το Σφενδάμι 1882 μ., η Τζελάτη 1870 μ. και ο Αϊντίνης 1849 μ. Το φυσικό ανάγλυφο συμπληρώνεται από αρκετές πηγές και υδάτινες ροές, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα του, λόγω στεγανότητας των πετρωμάτων (φλύσχης, σχιστόλιθοι), όπου σχηματίζεται μία πλούσια βιομάζα και ένας από τους μεγαλύτερους υπόγειους υδροφορείς της Πελοποννήσου. Ένα υπέροχο δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης εκτείνεται στο 60% περίπου της ορεινής ζώνης και μαζί με συστάδες δρυών, πρίνων, τραχείας και μαύρης πεύκης, σφενδάμων, κέδρων και κάθε μορφής μακίας βλάστησης, αποτελεί το υπόβαθρο μιας πλούσιας μυκοχλωρίδας. Η χλωρίδα συμπληρώνεται από μεγάλη ποικιλία ποωδών φυτών και λουλουδιών στα οροπέδια και στις κορυφές, που ιδιαίτερα την άνοιξη δίνουν πανέμορφους χλοοτάπητες με σπάνιες φυσικές συνθέσεις. Μέσα και γύρω από το βουνό του Πάνα, που τα ειδυλλιακά του τοπία υμνήθηκαν από τον Γκαίτε και τον Πουσέν, ξεδιπλώνεται η ιστορική διαδρομή δεκάδων αιώνων ελληνικής ιστορίας.

Περισσότερες από 50 κορυφές του υπερβαίνουν τα 1500 μ., μεταξύ των οποίων δεσπόζουν η Οστρακίνα 1982 μ., το Σφενδάμι 1882 μ., η Τζελάτη 1870 μ. και ο Αϊντίνης 1849 μ. Το φυσικό ανάγλυφο συμπληρώνεται από αρκετές πηγές και υδάτινες ροές, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα του, λόγω στεγανότητας των πετρωμάτων (φλύσχης, σχιστόλιθοι), όπου σχηματίζεται μία πλούσια βιομάζα και ένας από τους μεγαλύτερους υπόγειους υδροφορείς της Πελοποννήσου. Ένα υπέροχο δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης εκτείνεται στο 60% περίπου της ορεινής ζώνης και μαζί με συστάδες δρυών, πρίνων, τραχείας και μαύρης πεύκης, σφενδάμων, κέδρων και κάθε μορφής μακίας βλάστησης, αποτελεί το υπόβαθρο μιας πλούσιας μυκοχλωρίδας. Η χλωρίδα συμπληρώνεται από μεγάλη ποικιλία ποωδών φυτών και λουλουδιών στα οροπέδια και στις κορυφές, που ιδιαίτερα την άνοιξη δίνουν πανέμορφους χλοοτάπητες με σπάνιες φυσικές συνθέσεις. Μέσα και γύρω από το βουνό του Πάνα, που τα ειδυλλιακά του τοπία υμνήθηκαν από τον Γκαίτε και τον Πουσέν, ξεδιπλώνεται η ιστορική διαδρομή δεκάδων αιώνων ελληνικής ιστορίας.

Eλάχιστα χιλιόμετρα από το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, τη Δάφνη, η Σμίξη είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του Λάδωνα. Εδώ ακριβώς ήταν που, σύμφωνα με τον θρύλο, ο Δίας μεταμόρφωσε σε δάφνη την… Δάφνη, μια νύμφη που προσπαθούσε να αποφύγει τις ερωτικές διαθέσεις του Απόλλωνα. Κι εδώ επίσης ήταν που ο Πάνας ερωτεύτηκε τη Σύριγγα, που η Δήμητρα κολυμπούσε στα νερά του ποταμού και η Άρτεμις κυνηγούσε στις όχθες του. Στο σημείο αυτό, το γεμάτο ιστορίες. Εδώ έχουν στηθεί ξύλινα σπιτάκια , και οργανώνονται δραστηριότητες όπως rafting και κανό στο ποτάμι ενώ σερβίρεται καφές και σνακ στην όχθη του Λάδωνα.Επείσης οργανώνονται απο εμάς ημερήσιες εκδρομές με γουρούνες POLARIS στη περιοχή αυτή, με δυνατότητα συνδυασμού rafting στο ποτάμι.

Eλάχιστα χιλιόμετρα από το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, τη Δάφνη, η Σμίξη είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του Λάδωνα. Εδώ ακριβώς ήταν που, σύμφωνα με τον θρύλο, ο Δίας μεταμόρφωσε σε δάφνη την… Δάφνη, μια νύμφη που προσπαθούσε να αποφύγει τις ερωτικές διαθέσεις του Απόλλωνα. Κι εδώ επίσης ήταν που ο Πάνας ερωτεύτηκε τη Σύριγγα, που η Δήμητρα κολυμπούσε στα νερά του ποταμού και η Άρτεμις κυνηγούσε στις όχθες του. Στο σημείο αυτό, το γεμάτο ιστορίες. Εδώ έχουν στηθεί ξύλινα σπιτάκια , και οργανώνονται δραστηριότητες όπως rafting και κανό στο ποτάμι ενώ  οργανώνονται από τους οικοδεσπότες μας ημερήσιες εκδρομές με γουρούνες POLARIS στη περιοχή αυτή, με δυνατότητα συνδυασμού rafting στο ποτάμι.

Love it!

Love it!

Η ομορφιά της φύσης μας αφήνει άφωνους...

Η ομορφιά της φύσης μας αφήνει άφωνους…

Στον δρόμο της επιστροφής...

Στον δρόμο της επιστροφής…

Σε ελάχιστη ώρα θα βρισκόμαστε στην αναπαυτική αγκαλιά του Αχοντικού Vager...Η Μαρίνα θα έχει ανάψει τα κεριά, θα πιούμε καφέ ή ένα brandy δίπλα στο τζάκι...

Σε ελάχιστη ώρα θα βρισκόμαστε στην αναπαυτική αγκαλιά του Αχοντικού Vager…Η Μαρίνα θα έχει ανάψει τα κεριά, θα πιούμε καφέ ή ένα brandy δίπλα στο τζάκι…

Δεν σας τα έλεγα? :)

Δεν σας τα έλεγα?

vila30

Η παρέα μαζεύεται δίπλα στο τζάκι, το ευγενέστατο προσωπικό μας προσφέρει χειροποίητα γλυκά και φρέσκες τάρτες...

Η παρέα μαζεύεται δίπλα στο τζάκι, το ευγενέστατο προσωπικό μας προσφέρει χειροποίητα γλυκά και φρέσκες τάρτες…

vila32

vila35

vila36

vila2

vila38

vila33

vila34

Για όσους αναζητούν την απόλυτη εμπειρία διακοπών σε ένα ξενοδοχείο που θα νιώσουν σαν το σπίτι τους , το ξενοδοχείο VILLA VAGER είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή. Ιδανικό για μια μεγάλη παρέα που θέλει να περάσει ξεκούραστα σε ένα PRIVE εξοχικό με όλες τις παροχές ενός LUXURY ξενοδοχείου . Είναι σίγουρο ότι η οικογένεια Vager μπορεί να  οργανώσει σε εσάς και την παρέα σας , τις τέλειες διακοπές….

vila39

vila40

Λίγο πριν την αναχώριση μας, με την Μαρίνα Βάγγερ...

Λίγο πριν την αναχώριση μας, με την Μαρίνα Βάγγερ…

Μου λείπει ήδη η Sfendamos Suite, η υπέροχη θέα στην κοιλάδα, στην ανθισμένη αμυγδαλιά και στα βουνά του Μαίναλου… Η θέα από το παράθυρο, οι εικόνες και τα χρώματα που μπορεί να αλλάξουν από την μία ημέρα στην άλλη…Α, και μου λείπει ήδη το επιβλητικό Super King American bed…And I can’t wait… 🙂

error: Content is protected !!