ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Vassilios Kostetsos: Μία συλλογή-αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη!

Την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, στον κήπο των Μουσών του Νομισματικού Μουσείου, ο  Βασίλειος Κωστέτσος, παρουσίασε την καινούργια του συλλογή για το 2019-2020 με την ονομασία “Aphrodite De Milo”, μια μοναδική συλλογή που αναδεικνύει και υμνεί το γυναικείο κάλλος. Μακριά αλλά και πολύ κοντά ενδύματα από ολομέταξες μουσελίνες, κρεπ σατέν ποικιλμένα από κρύσταλλα αποκτούν λάμψη, που παραπέμπει σε αρχαία ελληνικά αργυρά και χρυσά νομίσματα καθηλώνοντας το βλέμμα.


Η συλλογή “Aphrodite De Milo” αφιερώνεται στην Ελληνίδα-σύμβολο Μελίνα Μερκούρη, που ως Υπουργός Πολιτισμού έδωσε τη δική της μάχη για να παραχωρηθεί στο Υπουργείο το αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής κτίριο του Ιλίου Μελάθρου, έργο του περιώνυμου Ερνέστου Τσίλλερ, προκειμένου να στεγάσει το Νομισματικό Μουσείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου αποτελεί δημιουργία του Τσίλλερ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ

Μέσα από μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη με τη μόδα, στην παρουσίαση συμμετείχε τιμητικά με το μελοποιημένο από τον Γιώργο Χατζηνάσιο ποίημά της «Ελληνίζουσα Αρπαγή» η βραβευμένη ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, πρέσβειρα της καμπάνιας επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου “TAKE ME HOME”.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε cocktail party στο LUIGI ATHENS με θέα την Ακρόπολη.

ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΤΟΥ, Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΔΡ. ΑΡΗΣ ΝΤΑΜΑΓΚΑΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΙΓΚΑ

ΤΖΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΡ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ, ΜΑΚΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

ΚΡΙΣΤΙ ΚΡΑΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ, ΚΑΙΤΗ ΒΑΒΑΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ

Θερμός υποστηρικτής ήταν  η εταιρεία L’ARTIGIANO. Τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία ανέλαβε ο Γιάννης Καζανίδης- JGK&associates. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Νομισματικού Μουσείου.

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

error: Content is protected !!