ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Urban-Chic (Gastronomy) Stories!

“Urban-Chic Stories: Η Μαρία Στρατή λίγο πριν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως γενική διευθύντρια ενός από τα πιο elegant ξενοδοχεία του κόσμου, του ultra chic @jkplacecapri , η Jewelry designer & Architect, Μπέλα Λουλουδάκη, σε αλλεπάλληλα δημιουργικά πήγαινε-έλα μεταξύ Μιλάνου και Αθήνας, και εγώ σε οργασμό προετοιμασιών για τον επανασχεδιασμό του Fay’s Control και για το επόμενο @the_pop_up_project στις 10 & 11 Απριλίου στο @fougaro , κλείνουμε την εβδομάδα μας πίνοντας αμέριμνες το ποτό μας στο @editorhotel , σαν να μην συμβαίνει τίποτα από όλα τα παραπάνω, σαν να πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη κατάσταση, η οποία after all, μπορεί και να είναι…” ανέβασα χθες το πρωί, Σάββατο πρωί στο Instagram μου, προσπαθώντας να περιγράψω μέσα σε 100 λέξεις το βράδυ της Παρασκευής που έζησα για πρώτη φορά την ολοκαίνουργια bistronomy εμπειρία, που προσφέρει  το Stories Urban Bistronomy, στο roof top του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, το οποίο επιλέξαμε με την παρέα μας για να πούμε τα νέα μας, πάνω από τις εξαιρετικές δημιουργίες του επιτυχημένου chef Γιάννη Λιόκα. Και trust me, η επιλογή για το που θα δειπνήσουμε μόνο εύκολη ή τυχαία δεν ήταν μιας και η εν λόγω παρέα, μόνο από “ευκολάκια” ή από “τυχαίους” δεν απαρτίζεται.

Follow me…

Λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, και με την φωτισμένη Ακρόπολη αγκαλιά. Το The Editor Athens Hotel και το Stories Urban Bistronomy, είναι η επιλογή μας για να κλείσουμε μία δύσκολη, γεμάτη υποχρεώσεις και πίεση εβδομάδα.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, Managing Director του iconic Astra Suites στην Σαντορίνη, ο Λεωνίδας Τυπάλδος, ιδιοκτήτης του Sikyon Coast, του απόλυτου παράδεισου στο Ξυλόκαστρο, που αποτελούσε άλλωστε το αγαπημένο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, η Μπέλα Λουλουδάκη, μία από τις πιο επιδραστικές Αρχιτέκτονες αλλά και Jewelry designer, η οποία ζει μεταξύ Μιλάνου και Αθήνας, η Μαρία Στρατή, πρώην διευθύντρια του αριστοκρατικού Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, και νυν του extraordinaire J.K. στο Κάπρι, και φυσικά ο Γιάννης Νικολινάκος, ιδιοκτήτης του ολοκαίνουργιου The Editor Athens Hotel που με τον ερχομό του στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, δίνει νέα ζωή σε έναν χώρο όπου γεννήθηκε, γράφτηκε και εκδόθηκε η ιστορική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».

Η Μαρία Στρατή, ο ορισμός της πραγματικής κομψότητας!

Ναι, η παρέα αποτελείται από γνώστες και λάτρεις του ευ ζην, απόλυτους και απαιτητικούς στις επιλογές τους, οπότε η συγκεκριμένη επιλογή για το δείπνο της Παρασκευής, δεν θα μπορούσε παρά να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Ένα ποτήρι σαμπάνια για να ολοκληρωθεί η εβδομάδα, για να ξεκινήσει η βραδιά.

Χίλιες και δύο υποχρεώσεις, αλλά ευτυχώς και άλλοι τόσοι λόγοι για γιορτή. Βράδυ Παρασκευής, με την Μαρία και την Μπέλα στο roof top του The Editor.

Λέμε τα νέα μας, περιγράφουμε τον χειμώνα μας και κάνουμε σχέδια για το καλοκαίρι μας. Μοιραζόμαστε ανησυχίες και όνειρα, σηκώνουμε το ποτήρι στα επιτεύγματα, γελάμε με τα παθήματα, δοκιμάζουμε μικρές μπουκιές της τάσης που εκπροσωπεί η κουζίνα του Λιόκα, το φλερτ της υψηλής γαστρονομίας με το casual dining. Mιλάμε για ταξίδια…

Για τα ταξίδια που προλάβαμε να χωρέσουμε στις ατζέντες μας από το φθινόπωρο έως τώρα, για αυτά που ονειρευόμαστε να έρθουν. Μιλάμε για νέους προορισμούς. Η Μαρία μόλις επέστρεψε από το Bangkok και από την Ρώμη, τώρα ψάχνει σπίτι στο Κάπρι. Κλείνουμε μία δύσκολη εβδομάδα με γέλια και ευχές.

Οικοδεσπότες μας ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Γιάννης Νικολινάκος

Λευτέρης, Μαρία, Γιώργος


Στο τραπέζι έρχεται το ένα πιάτο μετά το άλλο, το ένα νοστιμότερο από το άλλο. Πρασοτυρόπιττα, σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, χτένια με κρέμα φασολάδας, Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη, λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.

Μαρία Στρατή, Λεωνίδας Τυπάλδος

Λευτέρης Καριπίδης, Γιώργος Καραγιάννης.

Η Μπέλα Λουλουδάκη, μία από τις πιο επιδραστικές Αρχιτέκτονες αλλά και Jewelry designer, η οποία ζει μεταξύ Μιλάνου και Αθήνας, η Μαρία Στρατή, πρώην διευθύντρια του αριστοκρατικού Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, και νυν του extraordinaire J.K. στο Κάπρι.

Πρόκειται για μία προσιτή και σύγχρονη βιωματική ελληνική κουζίνα σε μπιστρονομική εκδοχή, η οποία βασίζεται στην άποψη του chef ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Αθηναϊκή με αυγοτάραχο

Το fine casual της «μπιστρονομίας» του Stories, προτείνει αντισυμβατικά και αυθόρμητα μενού σε προσιτές τιμές, αλλά με γαστρονομικό χαρακτήρα που αντανακλούν τα γευστικά ταξίδια του Γιάννη Λιόκα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία του.

Αν αποφασίσεις να έρθεις -να έρθεις!- προτίμησε να πάρεις αρκετά ορεκτικά to share. Πίστεψε με, θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Το κυρίως είναι προαιρετικό, το γλυκό απαραίτητο!

Η ώρα περνάει, τα γέλια δυναμώνουν, το Stories Urban Bistronomy, με το minimal – urban ύφος και την ανοιχτή κουζίνα είναι ξεκάθαρα το εστιατόριο που θέλεις να έρθεις με μεγάλη παρέα ή με μόνο τις φίλες σου, να κάτσετε σε ένα από τα μεγάλα, αναπαυτικά του τραπέζια, και να κάνετε νοητά ταξίδια με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη, και τον θόρυβο της πόλης που ακούγεται από μακριά, σε ένα υπέροχο mix & match με τη ροκ μουσική και τη γλυκιά συμφωνία των επιδορπίων….

Την γεύση από  το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, τον μπακλαβά με παγωτό κανέλα, αλλά και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο…

Μαρία Στρατή, Μπέλα Λουλουδάκη

…Όπως όλοι συμφωνήσαμε, αυτή είναι άλλωστε και η απόλυτη γεύση της Αθήνας.

error: Content is protected !!