ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τζίνα Θανοπούλου – Έπαινος Τιμητικής Διάκρισης για την προσφορά της στους Πρόσφυγες

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η Ημερίδα και Βραδιά Βράβευσης από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην Τζίνα Θανοπούλου. Η εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στην Ψυχολογία των Μεταναστών, ενώ ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, υποδέχθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη τους αξιόλογους ομιλητές.

13407484_10153990901723859_371990766_n

Η γνωστή Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Ψυχολογία Υγείας, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, έλαβε Έπαινο Τιμητικής Διάκρισης στην Ημερίδα Ψυχολογίας “Η Ψυχολογία των Μεταναστών και τα Στάδια Προσαρμογής τους”, που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Μετάβαση Ευαισθητοποίηση για την Ψυχική Υγεία”, και την πρόεδρο της κ. Έφη Κεραμιδά, Ψυχολόγο MSc.,  για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη στην Ψυχολογική Στήριξη Προσφύγων. Η Ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της, και μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κέντρων UNESCO, Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, Δρ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

13348990_10153990901658859_1792735841_n

Στην ίδια εκδήλωση, μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στον Εθελοντισμό ο Καθηγητής Χένι Νταουφίκ, διευθυντής της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”, ο Δημοσιογράφος Κρικόρ Τσανικιάν, ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης και η πρόεδρος της “ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ” Έφη Κεραμιδά

13351060_10153989444218859_1689083404_o

It’s good to know:
Η κ. Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., HARVARD University είναι Ψυχο – Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Ζευγαριών και Οικογένειας. Έχει εξειδίκευση σεΓυναικεία Θέματα, Εικόνας Σώματος Αυτοπεποίθησης και Διατροφικές Διαταραχές . Επίσης ασχολείται και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την διαδικασία της Αυτοανακάλυψης.
Στο Harvard University, Graduate School of Education (HGSE) εξειδικεύτηκε στηΣυμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), καθώς & στηΣυμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών, όπως επίσης στην Γυναικεία Ψυχολογία.
Είναι Μέλος του Harvard Club of Greece, Σύλλογος Αποφοίτων του Παν. Harvard στην Ελλάδα (Harvard Alumni Association , HAA), όπου έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. από το 1998 – 2015, αρχικά σαν Γενική Γραμματέας & απο το 2010-2015 ως Αντιπρόεδρος Β .
Είναι Έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. Eπίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, American Psychological Association APA, # 8115-3381 ) από το 1996. Επίσης είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και του ICF International Coatching Federation
Ήταν 16 χρόνια Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής του International School of Athens, ISA & μέλος του Executive Committe. Καθώς και πριν για 4 χρόνια Συμβουλευτική Ψυχολόγος- Coordinator του Κέντρου Συμβουλευτικής του σχολείουPIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος .
Από το Φεβρουάριο του 2015 είναι συνεργάτης – αρθρογράφος της  Huffington Post.gr σε ψυχολογικά – κοινωνικά – εκπαιδευτικά θέματα, όπως και σε άλλα έγκριτα έντυπα και διαδικτυακά μέσα.
Επίσης ειναι Επιστημονικός Συμβουλος στο i-paidi, το πρώτο διαδυκτιακό site για πληροφορίες και υπηρεσίες για παιδιά με ΔΕΠΥ.
Συμμετέχει & παρουσιάζει την έρευνα της σε διεθνείς επιστημονικές ομάδες και συνέδρια στον τομέα της Συμβουλευτικής Υποστήριξης & Εκπαίδευσης παιδιών, εφήβων & ενηλίκων.

error: Content is protected !!