“Τρεις Μαθητές” στις Σπέτσες!

27/05/2014 • ART

 

Η γκαλερί ΑΚΡΟΠΡΩΡΟ στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών θα υποδεχτεί από τις 7/6 – 29/7 τους “Τρεις Μαθητές” Χρόνη Μπότσογλου, Βασίλη Παπανικολάου και Απόστολο Χαντζαρά, μια ομάδα αγαπημένων καλλιτεχνών για να παρουσιάσουν τις  δημιουργίες  τους με έργα σε μικτή τεχνική με τίτλο: ‘ + Θέσεις’.

Παπανικολάου

Παπανικολάου

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.

Χατζαράς

Χαντζαράς

Για να δικαιολογήσω τον τίτλο αυτού του μικρού σημειώματος πρέπει να πω πως οι δύο νέοι συναδελφοί μου που με δεχτήκανε στην έκθεση τους στις Σπέτσες, ήταν μαθητές μου, στο Β’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Και οι δύο μάθανε να σπουδάζουνε την Τέχνη συνέχεια και αυτό το ξεκινήσανε από πρν γίνουν σπουδαστές της ΑΣΚΤ και όταν λέω σπουδή εννοώ την συγκεκριμένη προσωπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ζωγράφος έτσι ώστε η εικόνα να βρει τη δική της αλήθεια. Και αυτή η σπουδή, ξεκινά από την αρχή και διαρκεί όσο ζει και μπορεί να ζωγραφίζει.
Πρέπει ακόμη να σας ομολογήσω ότι μέσα στο εργαστήριο, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, εγώ έμαθα από τους μαθητές μου περισσότερα από ότι αυτοί μάθανε από μένα. Δεν υπερβάλλω γιατί οι νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν τις νέες μορφές στην Τέχνη. Αυτοί αρπάζουν τα μηνύματα των καιρών και τα αιτήματα που βάζει η ίδια η κοινωνία. Φυσικά τα αιτήματα δεν είναι μόνον κοινωνικά, κάθε ηλικία προσθέτει και τα δικά της αιτήματα και το κορμί μας έχει τις δικές του απαιτήσεις.

Μπότσογλου

Μπότσογλου

Ο μόνος τρόπος που μας βοηθά να ανοίγει έστω και λίγο το μυαλό μας είναι η δουλειά μας και η σπουδή είναι το εργαλείο της γνώσης. Θαρρώ ότι και εγώ σπουδάζω την Τέχνη μου, αλλιώτικα δε θα μπορούσα πια να ζωγραφίζω. Όσο λοιπόν σπουδάζουμε είμαστε μαθητές. Άλλωστε η ζωγραφική, αλλά και όλες οι μορφές της Τέχνης, από τον εαυτό τους παίρνουνε τα μαθήματα τους κυρίως, όπως και από τις άλλες Τέχνες. Να μην ξεχνάμε ότι οι εικαστικές Τέχνες και η Λογοτεχνία, και το Θέατρο και η Μουσική και η Γλώσσα και όλες οι Επιστήμες και όλες οι μορφές της Τεχνολογίας γεννήματα της ίδιας κοινωνίας είναι και κατά κάποιο τρόπο αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεπηρεάζονται.

Χρόνης Μπότσογλου
κι εγώ ζωγράφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons