ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τοξική θετικότητα : Οδηγός συναισθηματικής επιβίωσης σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την ευτυχία!

Καθηµερινά, βοµβαρδιζόµαστε µε τόνους «υποχρεωτικής» θετικότητας. Τα social media είναι γεµάτα από συµβουλές που µας παροτρύνουν επιτακτικά να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής — και µόνο. Ειδικοί κάθε είδους —από life coaches έως θεραπευτές— προσπαθούν να µας πείσουν ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι η αποσιώπηση της αρνητικότητας. Ακόµα και όταν αντιµετωπίζουµε σηµαντικές προκλήσεις —ασθένειες, απώλειες, χωρισµούς και άλλα δυσάρεστα—, µας δίνεται ελάχιστος χώρος για να εκφράσουµε τα αληθινά µας συναισθήµατα. Και φυσικά ούτε συζήτηση να τα επεξεργαστούµε πριν φτάσουµε στο σηµείο να νιώσουµε καλύτερα και να προχωρήσουµε. Αλλά αν όλη αυτή η θετικότητα είναι η απάντηση, γιατί τόσο πολλοί από εµάς νιώθουµε άγχος, κατάθλιψη και εξάντληση;
Σε αυτό το καινοτόµο βιβλίο (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Key Books), η δηµοφιλής ψυχοθεραπεύτρια Whitney Goodman παρουσιάζει τις τελευταίες έρευνες στην επιστήµη της, καθώς και ιστορίες θεραπευοµένων που αποκαλύπτουν πόσο επιζήµια είναι η τοξική θετικότητα για τον εαυτό µας και τις σχέσεις µας. Με απλούς τρόπους, παραδείγµατα και διαλόγους µάς δείχνει πώς να σταθούµε στους γύρω µας όταν τα δύσκολα συναισθήµατα τους κυριεύουν (και ναι, δεν αρκεί ένα «θα περάσει κι αυτό»). Το αποτέλεσµα είναι περισσότερη αυθεντικότητα, σύνδεση και ανάπτυξη — και τελικά, ένα µονοπάτι για να έρθουµε σε επαφή µε τον αληθινό µας εαυτό.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Πέρα από βιβλίο αυτοβοήθειας, αυτό είναι ένα βιβλίο κοινωνικής βοήθειας, που βασίζεται στην απλή ιδέα να είµαστε ριζικά ειλικρινείς µεταξύ µας. Το µυστικό είναι να µην πιέζεις τους πάντες να είναι ευτυχισµένοι — συµπεριλαµβανοµένου του εαυτού σου. Κι αυτό από µόνο του είναι λόγος να χαµογελάς».
The Washington Post

«Η Τοξική θετικότητα είναι µια ανάσα φρέσκου αέρα στο χώρο της αυτοβοήθειας».
Todd Baratz, LMHC, ψυχοθεραπευτής

«Αυτό το βιβλίο παρέχει έναν οδικό χάρτη ειλικρίνειας µε τον εαυτό µας και τους άλλους, ώστε να είµαστε απόλυτα παρόντες στη ζωή µας».
Scott Barry Kaufman, PhD, συγγραφέας και podcaster

«Η Τοξική θετικότητα θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι σύντροφοι, φίλοι, γονείς ή συνεργάτες όταν κάποιο αγαπηµένο σας πρόσωπο περνάει δύσκολες στιγµές». Elizabeth Earnshaw, LMFT, ειδική στις σχέσεις και συγγραφέας

Whitney Goodman

Η Whitney Goodman είναι ψυχοθεραπεύτρια, ιδρύτρια του κέντρου ψυχικής υγείας Collaborative Counseling Center στο Μαϊάµι. Βοηθά άτοµα και ζευγάρια να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος και να δηµιουργήσουν τη ζωή που πάντα ήθελαν. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στους New York Times, στην Teen Vogue, στο New York Magazine, στο InStyle και στο Good Morning America. Είναι, επίσης, δηµιουργός του δηµοφιλούς λογαριασµού @sitwithwhit στο Instagram, που αριθµεί µισό εκατοµµύριο ακολούθους. Ζει στο Μαϊάµι µε τον σύζυγό της, τον γιο τους και τα δύο σκυλιά τους, τη Λούνα και τον Τσάρλι.

error: Content is protected !!