ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τον θυμάστε τον Τομ Σόγιερ; Τον λάτρευα…

Tom-SawyerΛατρεμένος παιδικός ήρωας…Και δυστυχώς η κόρη μου δεν έχει ιδέα για το ποιος είναι -όπως για πολλούς άλλους της παιδικής μου ηλικίας λατρεμένους – όμως τον συγκεκριμένο “ήρωα” του Μαρκ Τουέιν θα τον γνωρίσει λίαν συντόμως! Το Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, συνεχίζοντας το αφιέρωμά του σε έργα της παιδικής κλασικής λογοτεχνίας με ήρωες παιδιά, αποχαιρετάει τον αγαπημένο μας Πήτερ Παν και φέρνει στην παρέα τον συναρπαστικό Τομ Σόγιερ.

Από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, παρουσιάζει τις περιπέτειες του Τομ Σόγιερ και της παρέας του στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Έναν ήρωα γοητευτικό και αντιπροσωπευτικό της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Ήρωας του Τομ Σόγιερ είναι ο Ρομπέν των Δασών.

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ

Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ, είναι οι καινούργιοι μας φίλοι, οι καινούργιοι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ένας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες, απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ!

photo1

Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επισημαίνει ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά. «Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά – μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια – μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους».

Με τη βοήθεια της Νανάς Νικολάου, συνεχίζεται το ταξίδι στον κόσμο των κλασικών συγγραφέων, με ένα χωριό που έχει στηθεί και που θα γεμίσει από τις χρωματιστές ζωές των ηρώων μας και θα πλημμυρίσει από υπέροχες μουσικές και τραγούδια.

Can’t wait!!! xxx

H παράσταση «Τομ Σόγιερ», με τους ίδιους συντελεστές και με διαφορετική διανομή, θα παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου 2014
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.
Παραστάσεις:
Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:00

error: Content is protected !!