ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To Varoulko Seaside παντρεύει την εικαστική δημιουργία με τη μαγειρική τέχνη!

To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. Με μεγάλη επιτυχία λοιπόν, εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση με τίτλο «Οψάριον» υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουϊζας Καραπιδάκη, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι μέσα Μαΐου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση παρουσία όλων των καλλιτεχνών, και να απολαύσουν τα εκλεκτά εδέσματα που είχε ετοιμάσει ο Λευτέρης Λαζάρου με θέα τη φωτισμένη μαρίνα στου Μικρολίμανου.

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΓΚΡΕΛΛΟΝΙ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΓΚΡΕΛΛΟΝΙ

Τα έργα φιλοξενούνται στην αίθουσα “Αrt Deck” στο δεύτερο όροφο του νέου πολυχώρου εκδηλώσεων του Varoulko Seaside που άνοιξε πρόσφατα στο Μικρολίμανο και διατίθεται για prive’ εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις. Το κτίριο έχει μεταμορφωθεί σε μία γκαλερί, όπου οι συνδαιτημόνες έχουν την ευκαιρία γίνουν όχι μόνο θεατές, αλλά και «κριτικοί» τέχνης και να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη του project, αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους και αναδεικνύοντας το έργο μεγαλύτερης αποδοχής. Στην έκθεση «Οψάριον» σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί φιλοτεχνούν έργα (γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικά και κατασκευές) απεικονίζοντας ως κεντρικό θέμα βυθούς και ψάρια με ρεαλιστική, ποιητική ή και σουρεαλιστική διάθεση. Πολλά από τα έργα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και άλλα επιλέχθηκαν από την κυρία Καραπιδάκη για το σκοπό αυτό.

var2

varou3

varou4

ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

varou5

varou6

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν υπό την επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη είναι οι: Χρήστος Αρτέμης, Στάθης Βατανίδης, Γιώργος Βορρές, Λουκάς Γεραλής, Αντώνης Καστρινάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Μανιατάκος, Νατάσα Μεταξά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Θανάσης Μπερούτσος, Ιόλη Ξιφαρά, Μιλτιάδης Πεταλάς, Κωνσταντίνα Συλίκου, Βασίλης Τάγκαλος, Δημήτρης Τζάνης και Francesco Moretti.

ΕΦΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΡΡΕΣ

ΕΦΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΡΡΕΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΡΡΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΡΡΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

 ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΟΥΜΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΜΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΟΥΜΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ

ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ

ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ, ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΟΥΜΑ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΟΥΜΑ, ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΓΚΑΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΤΑΓΚΑΛΟΥ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!