ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το savoir vivre του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου!

Επιστρέφοντας χθες βράδυ σπίτι μου, μετά από μία πραγματικά δύσκολη ημέρα γεμάτη συναντήσεις, αντίκρισα ένα θέαμα που με γέμισε οργή. Και πολύ θλίψη. Πεταμένα στον δρόμο, μέσα αλλά και έξω από τα γραμματοκιβώτια των σπιτιών, καθώς και τοποθετημένα στους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων, φυλλάδια υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου που κατεβαίνω και εγώ (αλλά ευτυχώς όχι του συνδυασμού του Παντελή Ξυριδάκη και της “Συμμαχίας Πολιτών” που κατεβαίνω εγώ).
Θα μου πεις, πρώτη φορά βλέπεις φυλλάδια, και υλικό υποψηφίων που τάζουν “καθαριότητα” και “αισθητική” γραμμένα με φτηνό μελάνι και “ακριβές” υποσχέσεις, πεταμένα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια του Δήμου που υποστηρίζουν;
Όχι. Δυστυχώς όχι. Όμως με γέμισαν οργή και θλίψη τα φυλλάδια της συγκεκριμένης υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου. Που έστω κι αν είμαστε σε “αντίπαλους” συνδυασμούς, επειδή την γνωρίζω προσωπικά, δεν περίμενα να της επιτρέψουν οι τρόποι, η αισθητική και η καλλιέργεια της, να προβεί σε τέτοιους είδους προεκλογικό “Αγώνα”. Λερώνοντας επί της ουσίας τους δρόμους μας. Τους δρόμους που υπόσχεται να φροντίσει.
Φευ. Το θέμα είναι μεγαλύτερο από τη συγκεκριμένη υποψήφια, και, μέσα και από την δική μου πρόθεση να δουλέψω ουσιαστικά ως Δημοτική Σύμβουλος, στον Δήμο που ζω τα τελευταία 20 χρόνια και που μεγαλώνω το παιδί μου μου, δράττομαι της ευκαιρίας να τοποθετηθώ ως προς τους “Καλούς Τρόπους” κάθε πολίτη που ζητάει την ψήφο μας. Σε κάθε είδους εκλογές.

Φυσικά τύπωσα και εγώ φυλλάδια.

Φυλλάδια που τα έχω στο γραφείο μου, με σκοπό να τα δώσω προσωπικά στο χέρι όποιου ενδιαφέρεται να μάθει ποια είμαι και γιατί κατεβαίνω υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Φυλλάδια, που θα έχω μαζί μου στην προεκλογική συνάντηση που θα κάνω την Τρίτη που μας έρχεται, για να πάρουν αυτοί που θα με τιμήσουν και θα έρθουν. Όσα περισσέψουν, θα τα πάρω πίσω στο γραφείο μου. Αν περισσέψουν και μετά την ημέρα των Εκλογών, θα πάνε στην Ανακύκλωση της Φιλοθέης.

*Δεν έχω master πάνω στο θέμα “υποψήφια”, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις διανύσει και πολλά πολιτικά χιλιόμετρα για να καταλάβεις πως με το να ενοχλείς κόσμο τον οποίο δεν γνωρίζεις προσωπικά με τηλέφωνα που δίνουν άχρηστες πληροφορίες για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, δεν σε βοηθάνε ουσιαστικά. Έστω κι αν οι φιλοδοξίες δεν είναι προσωπικές αλλά για τον Δήμο σου/Χώρα σου. Ναι, οι συνδυασμοί μας παρέχουν όλα τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων και των ψηφοφόρων. Το πως θα τα χρησιμοποιήσει ο καθένας, είναι αυτό που θα κάνει και την διαφορά. Το ίδιο -και περισσότερο- ισχύει αν έχεις φτάσει στο σημείο να χτυπάς κουδούνια, ή να μοιράζεις κάρτες σου έξω από τα Δημόσια Σχολεία. Ντροπή.
* Μην τάξεις κάτι που δεν πρόκειται να κάνεις. Φυσικά και θα τάξεις, αλλιώς γιατί να σε ψηφίσει ο άλλος; Όμως, προσπάθησε αυτό που θα τάξεις να είναι εφικτό, να έχεις πάρει την βεβαιότητα του Δημάρχου σου πως θα σου επιτρέψει να το υλοποιήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο, όταν κοιτάζω στα μάτια τον εν δυνάμει ψηφοφόρο, του τονίζω πως “Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, κι αν δεν περνάει, θα γυρίσω ανάποδα την γη και τον ουρανό, ώστε να το καταφέρω”. Αλλιώς, δεν αξίζει να ασχοληθείς, άστο.
* Στον Δήμο που κατεβαίνω εγώ τουλάχιστον, στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, τα προβλήματα είναι μικρότερα σε σχέση με άλλες περιοχές, και απασχολούν κυρίως το θέμα της καθαριότητας, της ασφάλειας, των περιποιημένων πάρκων, και των κουνουπιών. Όταν κάνεις αντιπολίτευση λοιπόν έχοντας ως σημαία τους βρώμικους δρόμους, ενώ την ίδια στιγμή ξοδεύεις αρκετά χρήματα για να λερώσεις ο ίδιος τους εν λόγω δρόμους με το προεκλογικό σου υλικό, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Όχι;
* Είχα την τιμή να μου κάνει την πρόταση ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, από τα Χριστούγεννα, και η αλήθεια είναι πως εισέπραξε πολλά “όχι” μου, έως να αποσπάσει -μόλις πρόσφατα- το “ναι” μου. Πως και τι μου άλλαξε γνώμη για να δω θετικά την υποψηφιότητα μου για τις Δημοτικές Εκλογές; Καταρχήν, το σκεπτικό πως θα αντιμετωπίσω την θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο εάν εκλεγώ, όπως αντιμετωπίζω όλα όσα αναλαμβάνω στην επαγγελματική μου πορεία. Ένα project που πρέπει να φέρω σε πέρας με μονόδρομο την επιτυχία. Δεν ολοκληρώνεται το project, δεν καταθέτω τα όπλα, τόσο απλά. Ο λόγος που είχα αντίρρηση να κατέβω υποψήφια στις εκλογές είχε να κάνει με την έλλειψη χρόνου και όχι με την έλλειψη ενδιαφέροντος προς τα κοινά. Όταν όμως, άκουσα και διάβασα “βιογραφικά” άλλων υποψηφίων που εξηγούσαν στους ψηφοφόρους πως έχουν “άπλετο χρόνο” για να αφοσιωθούν στον Δήμο, και πως είναι “γέννημα-θρέμμα” του προαστίου, μπλα μπλα μπλα, τότε και ακριβώς τότε, αποφάσισα να κατέβω και εγώ στις εκλογές.
Εγώ που δεν έχω καθόλου χρόνο, αλλά έχω μάθει να “γεννάω” χρόνο, με το να τον διαχειρίζομαι σωστά και να τον σέβομαι απόλυτα. Εγώ, που δεν είμαι γέννημα-θρέμμα Φιλοθεάτισσα, άρα δεν βρίσκομαι τυχαία εδώ, αλλά από καθαρή επιλογή, τα τελευταία είκοσι χρόνια, να ζήσω σε αυτό το υπέροχο προάστιο, και να μεγαλώσω εδώ το παιδί μου.  Που θέλω να καταλήξω: Με το να προφασίζεσαι “άπειρο χρόνο για τα κοινά” και να λες πως βρέθηκες τυχαία στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο αυτογκόλ μπορείς να βάλεις. Πες την αλήθεια σου και παίξε μπάλα με αυτή.
* Μην παίζεις βρώμικα. Το ότι θέλεις να κατέβεις στις εκλογές, το ότι έχεις φιλοδοξίες, το ότι θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά, με τα προβλήματα του Δήμου σου, και το ότι πιστεύεις πως μπορείς να φανείς χρήσιμος και παραγωγικός, δεν πάει να πει πως όλοι οι άλλοι είναι “κλέφτες”, “παλιάνθρωποι” και “άχρηστοι”. Με το να βρίζεις τον πολιτικό σου αντίπαλο δεν κερδίζεις πόντους εσύ. Μείνε μακριά από ίντριγκες. Κάνε έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και έχε εμπιστοσύνη στους Δημότες που θα ψηφίσουν στις 26 Μαΐου. Κλισέ, αλλά η κάλπη θα μιλήσει καλύτερα από οποιαδήποτε μικροπρεπή μάχη.

Από την φωτογράφιση του συνδυασμού μας “Συμμαχία Ποιτών”, με τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος εμπιστεύθηκε την όρεξη μου να προσφέρω με διάθεση και πολλή δουλειά για τις ανάγκες του προοαστίου μας! Ελπίζω να με τιμήσουν με την ίδια εμπιστοσύνη και οι δημότες μας!

Είμαι πολύ υπερήφανη που ανήκω σε αυτή την Ομάδα, η οποία κάνει τις αρχές της πράξη, και δημιουργεί με πράσινη συνείδηση :
? το 1ο πράσινο Προεκλογικό Κέντρο (25ης Μαρτίου & Κρήτης, Ν. Ψυχικό)
? την 1η εναλλακτική ιδέα ανοιχτών σημείων συνάντησης και διαλόγου αντί περιττών προεκλογικών υλικών και περιπτέρων, χωρίς ρύπανση, με σεβασμό στο περιβάλλον (6 “meeting points” σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Ν. Ψυχικό). Σήμερα, σε λίγη μόλις ώρα, εγκαινιάζουμε το 1ο πράσινο προεκλογικό κέντρο, σε ένα χώρο που διαμορφώσαμε με οικολογικό τρόπο, για να γίνει σημείο υποδοχής όλων των Δημοτών.

Τώρα βέβαια, ποια είμαι εγώ που θα δώσω και συμβουλές. Την επικοινωνία -λένε- πως την έχω, αλλά ένα μικρό γατάκι είμαι στην πολιτική και στα Δημοτικά και στους προεκλογικούς αγώνες μπροστά σε άλλες παλιές καραβάνες. Και φυσικά, όλο αυτό το “savoire vivre” που επιμένω να τηρώ καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου -γιατί είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω και μπορώ να επικοινωνώ- μπορεί να αποφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Μα αν είναι έτσι, τότε ίσως να μην υπάρχει θέση για εμένα σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζω να δικαιωθώ.

ΥΓ1. Όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί για τον συνδυασμό μας και για την δική μου προσωπική πρόθεση να κατέβω στις Δημοτικές Εκλογές με την Συμμαχία Πολιτών, για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, παρακαλώ μπείτε εδώ!

ΥΓ2. Όποιος θέλει να με ψάξει στο Ψηφοδέλτιο και να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, το όνομα μου θα βρίσκεται για τον Δήμο Φιλοθέης ως: ΜΠΕΗ-ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΦΑΝΥ (ΦΑΙΗ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Το όνομα Κατσαρού, το χρησιμοποιώ στον Δήμο για να τιμήσω την μητέρα του άντρα μου, πρώην Δήμαρχο του Παλαιού Ψυχικού, την Ειρήνη Κατσαρού, η οποία άφησε ένα τεράστιο έργο κοινής αποδοχής στον Δήμο μας. Ελπίζω να φανώ αντάξια της βαρύτητας αυτού του ονόματος.

ΥΓ3. Όποιος θα ήθελε να γωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε παρέα όλα όσα τον απασχολούν σχετικά με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, τον περιμένω αυτή την Τρίτη 14/5, στις 8 μμ. στο Τένις της Φιλοθέης, στην πρώτη και μοναδική Προεκλογική Συγκέντρωση μου.

error: Content is protected !!