ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Press Dinner στην Cookoovaya που εξελίχθηκε -όπως αναμενόταν- σε γιορτή!

“Αλήθεια τώρα, τα έφαγες όλα αυτά? Seriously? ” ήταν η εύλογη ερώτηση αγαπημένης follower την περασμένη Πέμπτη, όταν ανέβαζα με μία πρωτόγνωρη Instagram-ική διαστροφή το ένα story μετά το άλλο, με γαστρονομικές δημιουργίες, του Press Dinner που διοργάνωσε η Cookoovaya.

Πρώτο: Σασίμι τόνου με τσίλι, λάιμ, κόλιανδρο, καπνιστό χέλι και yuzu, Μαγιάτικο ταρτάρ
ρύζι μπασμάτι, αβοκάντο και spicy μαγιονέζα, Carpaccio από βοδινό φιλέτο, ταραμοσαλάτα
γαρίδες ξυδάτες, βινεγκρέτ κρεμμύδι και φύτρες ρόκας. Δεύτερο: Σαλάτα με μπέικον μαύρου χοίρου στη σχάρα, εντίβ, μαρούλι, αυγό και dressing με καπνιστό χέλι, μελιτζάνα και παρμεζάνα, Σαλάτα με σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο φούρνου αρωματικό ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι και σάλτσα γιαούρτι-τζίντζερ, Σαλάτα με ψητή γαρίδα γάμπαρη Αμβρακικού
φινόκιο, σπανάκι, πορτοκάλι και σάλτσα αγουρίδας. Τρίτο: Τραγανή γαρίδα ριζότο με βασιλικό και κουκουνάρι, ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας, Νιόκι με σπάλα μαύρου χοίρου (Φάρμα Δήμος)
στον ξυλόφουρνο και γραβιέρα με μαύρη τρούφα, Ραβιόλια γεμιστά με στεπική αγελάδα (Κιβωτός του Δήμου), σάλτσα ντομάτα με καπνιστή μελιτζάνα, μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης, Κεφτεδάκια μαύρου χοίρου, αγελαδινό γιαούρτι, πιπεριές τηγανητές σάλτσα με ντομάτα και λουκάνικο μαύρου χοίρου. Τέταρτο: Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στο τηγάνι και αυγοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί, κάπαρη και λεμόνι, Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ρεβύθια με ντομάτα και ταχίνι, σαλάτα με άγρια ρόκα και δυόσμο, Ossobuco από μοσχάρι γάλακτος στην κατσαρόλα, πουρέ πατάτας, πράσσο, καρότο, μανιτάρι και σάλτσα μαυροδάφνης, Pepper steak από ελληνικό βοδινό φιλέτο.


Ναι, η follower είχε ξεκάθαρα δίκιο. Τέσσερις διαφορετικές ενότητες, με δεκαπέντε (!!) διαφορετικά πιάτα, όλα δια χειρός Σπύρου Λιάκου, Βαγγέλη Λιάκου, Περικλή Κοσκινά και Μάνου Ζουρνατζή, όσο νόστιμα κι αν είναι, είναι επίσης ανθρωπίνως αδύνατον να τα φας. Μπορείς όμως να τα δοκιμάσεις. Όλα. Από μία μπουκιά. Και να διαπιστώσεις πως το φετινό μενού του πιο αγαπημένου αστικού εστιατορίου είναι πιο δημιουργικό και πιο εμπνευσμένο από ποτέ, καθώς επίσης, πως χρειάζεσαι αρκετές επισκέψεις μέσα στην σεζόν ώστε να έχεις την ευκαιρία να γευτείς όλες -ή τουλάχιστον τις περισσότερες- προτάσεις που έχει η Cookοοvaya να προσφέρει στο ένθερμο κοινό της.

Η Έλενα Παπάζογλου που διοργάνωσε στην εντέλεια αυτή την δημοσιογραφική βραδιά, με τον απόλυτο και αδιαμφισβήτητο σταρ της βραδιάς, Σπύρο Λιάκο

Η Cookoobaya είναι γιορτή! Είναι ένα καθημερινό πανηγύρι, και είναι φασαριόζικο. Γέλια και μαχαιροπίρουνα και πιάτα συνθέτουν την μελωδία της εδώ επίσκεψης μας.

Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Μάνος Ζουρνατζής μας καλωσορίζουν στο εστιατόριο Cookoovaya. Η ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί, συμπληρώνει την παρέα μας: των δυο, των τριών, των πολλών.

Ο σεφ ξεναγεί τον Νικόλα στο φετινό μενού της Cookoovaya και στο σημερινό με τα δεκαπέντε διαφορετικά πιάτα!

Αυτό, είναι το βλέμμα ενός ευτυχισμένου άντρα όταν του φτιάχνει το πιάτο του ο Σπύρος Λιάκος, όταν ετοιμάζει ο ίδιος την κάθε μπουκιά!

“Αγάπη αυτά θέλω να μου φτιάξεις στο σπίτι!” LOL!!!

Οι μάγειροι είναι οι οικοδεσπότες και μαζί με την ομάδα της Cookoovaya φροντίζουν ώστε η βραδιά να μας μένει αξέχαστη. Δεν είναι απλώς και μόνο το φαγητό, είναι η φιλοξενία διαμέσου του φαγητού. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Η Cookoovaya δεν απαιτεί οδηγίες λειτουργίας: τη ζούμε όπως θέλουμε.

Σοφή κουζίνα είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. Η ανοικτή κουζίνα της Cookoovaya συμμετέχει στην γιορτή. Βλέπουμε κάθε στιγμή τι συμβαίνει. Το φαγητό είναι στο φως.

Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα. Να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Ο κατάλογος χωρίζεται σε σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα. Και φυσικά, γλυκά.

Η ώρα περνάει αβίαστα, γύρω από το μεγάλο τραπέζι, απέναντι από την μεγάλη ανοικτή κουζίνα. Στο διπλανό τραπέζι απολαμβάνουν τις δικές τους όμορφες στιγμές ο Φίλιππος Λαιμός με την Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού και την παρέα τους, μόλις ολοκλήρωσαν το δείπνο τους με ένα εντυπωσιακό mille feuille.  To ίδιο κάνουμε και εμείς.

Ο σεφ συνοδεύει κατά την αποχώριση τους τον Πάνο Δεληγιάννη και την Εύη Φέτση

Ναι, η follower είχε ξεκάθαρα δίκιο. Τέσσερις διαφορετικές ενότητες, με δεκαπέντε (!!) διαφορετικά πιάτα, όλα δια χειρός Σπύρου Λιάκου, Βαγγέλη Λιάκου, Περικλή Κοσκινά και Μάνου Ζουρνατζή, όσο νόστιμα κι αν αν είναι, είναι επίσης ανθρωπίνως αδύνατον να τα φας. Μπορείς όμως να τα δοκιμάσεις. Όλα. Από μία μπουκιά. Και να διαπιστώσεις πως το φετινό μενού του πιο αγαπημένου αστικού εστιατορίου είναι πιο δημιουργικό και πιο εμπνευσμένο από ποτέ, καθώς επίσης, πως χρειάζεσαι αρκετές επισκέψεις μέσα στην σεζόν ώστε να έχεις την ευκαιρία να γευτείς όλες -ή τουλάχιστον τις περισσότερες- προτάσεις που έχει η Cookοοvaya να προσφέρει στο ένθερμο κοινό της.

Ο Νικόλας με τα goodie bags γεμάτα καλούδια από την Cookoovaya

Ανυπομονώ για την επόμενη φορά…

error: Content is protected !!