Το “Όραμα Ελπίδας” στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

12/11/2019 • LIFESTYLE

Δυναμικό «παρών» στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ζωής, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έδωσε για τρίτη συνεχή χρoνιά ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο οποίος μία ομάδα 75 δρομέων αποτελούμενη από εθελοντές δότες μυελού των οστών, γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Συλλόγου, μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth» και στελέχη του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και με ενημερωτικό περίπτερο για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, συμμετείχε στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ομάδα του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” πριν από την εκκίνηση του αγώνα των 5χμ

Οι δρομείς του Συλλόγου μας έτρεξαν στις διαδρομές των 5 km, των 10 km αλλά και των 42km, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενώ το περίπτερο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» επισκέφθηκαν εκατοντάδες δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθούν για την δωρεά μυελού των οστών και να γίνουν και εκείνοι εθελοντές δότες.
Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 110 εγγραφές νέων εθελοντών δοτών.

Ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου μας Σάκης Ρουβάς μαζί με εθελοντές του Συλλόγου

Για ακόμα μία χρονιά στο πλευρό του Συλλόγου ήταν ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο, ενώνοντάς τις δυνάμεις του για το μήνυμα του Οράματος Ελπίδας.

It’s good to know:Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Με πρωτοβουλία της Προέδρου, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.
Από την ίδρυση του το 2014 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει σχεδόν 100.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 68 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 68 συνανθρώπους μας.

Στη φωτογραφία εξωφύλλου, τα μέλη της Επιτροπής Elpida Youth Έμιλυ Βαφειά και Αλεξάνδρα Τσαβλίρη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons