Το καλοκαίρι της Aegeanale

11/07/2015 • ART

Η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το φετινό πρόγραμμά της σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα στην Τήνο και στη Μύκονο με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα Kivotos Art Projects που ξεκίνησε το 2012 στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου «Kivotos» και το πρόγραμμα Art Dovecotes στην εκθεσιακή αίθουσα του Συγκροτήματος κατοικιών «Δήλες και Ρηνειές» που εγκαινιάζεται στις 17 Ιουλίου 2015.

Leon Michail

Leon Michail

Το Kivotos Art Projects και το Art Dovecotes αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης με έργα από καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις.

Mark Hadjipateras

Mark Hadjipateras

Η ομαδική έκθεση του Kivotos Art Projects φιλοξενείται από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου «Κιβωτός» στον Ορνό της Μυκόνου και η έκθεση του Art Dovecotes φιλοξείται στον εκθεσιακό χώρο του Συγκροτήματος Κατοικιών «Δήλες και Ρηνειές» στην Τήνο, αποτελώντας το βασικό του εικαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τήνου.

Mihalis Katzourakis

Mihalis Katzourakis

Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects και του Art Dovecotes είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου, της Τήνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού, ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

Iliodora Margellos

Iliodora Margellos

Μύκονος : Πρόγραμμα Kivotos Art Projects 2015
Ομαδική Έκθεση: 1η Ιουνίου – 18 Οκτωβρίου 2015
Εκδήλωση Εγκαινίων : Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
Καλλιτέχνες:
Felix Delandre / Χριστόφορος Δουλγέρης / Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος / Μάριον Ιγγλέση / Βασίλης Καβουρίδης / Τζουλιάνο Καγκλής / Μιχάλης Κατζουράκης / Πέγκυ Κλιάφα / James Lane / Ηλιοδώρα Μαργέλου / Λέων Μιχαήλ / Ζέτα Νικολακοπούλου / Αλίκη Παππά / Κατερίνα Παπαζήση / Μπριζίτ Πολέμη / Δημήτρης Ρόκος / Νίκος Σεπετζόγλου / Μαρία Φραγκουδάκη / Μάρκ Χατζηπατέρας / Σοφία Χούσου

Marion Inglessi

Marion Inglessi

It’s good to know:
Η Αegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η Aegeanale είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά του Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο. Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού όπως το Biennial Foundation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons