ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το It’s All Greek On Me στο The Pop Up Project “Take me to the Beach!”

Σοφιστικέ και ευέλικτη, η ολοκαίνουρια συλλογή αξεσουάρ It’s All Greek On Me αποκαλύπτει το σύγχρονο αιγαιοπελαγίτικο folklore…

Κομψά clutch και pouches εμπνευσμένα από το περίφημο σκυριανό κέντημα δίνουν το στίγμα της σειράς αξεσουάρ It’s Αll Greek Οn Μe Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.
Σταθερά πιστή στη δωρικότητα και την αυστηρή γεωμετρία, που συνθέτουν την αισθητική ταυτότητα η οποία και καθιέρωσε την ετικέτα, η νέα συλλογή It’s Αll Greek Οn Μe εστιάζει στα παραδοσιακά κεντήματα και τη λαϊκή τέχνη της Σκύρου, -όταν οι γυναίκες του νησιού στόλιζαν τα νυφικά, τα ρούχα και τα στρωσίδια τους με πολύχρωμα σχέδια κρατώντας ζωντανή στους αιώνες την ιστορία του ελληνικού folklore.

Προσεκτικά επιλεγμένα, από τα πιο πρωτοποριακά και λεπτοδουλεμένα σκυριανά σχέδια, τα μοτίβα της συλλογής It’s Αll Greek Οn Μe Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 έγιναν η αφορμή για τη δημιουργία ευέλικτων clutch, που η σοφιστικέ κομψότητά τους ανταποκρίνεται και στην πιο ειδική περίσταση.
Η φόρμα ραφινάρει την τραχύτητα ταπεινών υλικών όπως η λινάτσα, που αποτελεί ιδανικό καμβά για τα ιδιαίτερα, τυπωμένα ή κεντημένα, μοτίβα της συλλογής με την παλέτα άλλοτε να δανείζεται φωτεινούς και παιχνιδιάρικούς τόνους από τα εργόχειρα του νησιού κι άλλοτε να βασίζεται στη δυναμική των αντιθέσεων. Το σκούρο μεταλλικό φινίρισμα περιγράφει στιβαρά το σταθερό χαρακτήρα των clutch ενισχύοντας το σύγχρονο folklore προφίλ τους.

Η ετικέτα It’s Αll Greek Οn Μe ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 με αφορμή μια κουβεντούλα ανάμεσα στις εμπνεύστριες του project Μάγδα Μαυρίδου και Ρένια Χαλκιά «για μπαούλα και προικιά. Εκείνα των μαμάδων και των γιαγιάδων μας, τα γεμάτα κεντήματα, παραδοσιακές φορεσιές, λευκά λινά κ.λπ., τα οποία μπορεί και να μην έρθει ποτέ ξανά η μέρα να βγουν από εκεί, απλά και μόνο επειδή οι μοντέρνες γυναίκες δεν χρησιμοποιούν πια τίποτα από όλα αυτά».


Έπειτα από τη σκέψη πως αυτά τα παραδοσιακά προικιά ίσως εξαφανιστούν -αφού δεν συμβαδίζουν πια με τη σύγχρονη ζωή, βρέθηκαν απέναντι στην πρόκληση: να κάνουν κάτι που να συνδέει την ελληνική παράδοση με την μοντέρνα, καθημερινή ζωή. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν με τις πρώτες τσάντες It’s Αll Greek Οn Μe, που σήμερα περιλαμβάνει επίσης σανδάλια και συλλογή ρούχων.


Ρίχνοντας νέο φως στην παράδοση μέσα από διαφορετικούς τρόπους ανάδειξης της γοητείας της, οι κολεξιόν It’s Αll Greek Οn Μe παράγονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα με πρώτες ύλες και τη συνεργασία ελληνικών εταιρειών.

 

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Take me to the Beach!”, το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!


Spread the news & Join us! xxx

error: Content is protected !!