ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το ετήσιο Φιλανθρωπικό Δείπνο του “Global Hope Coalition”

Στο ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Global Hope Coalition», στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, και είχε ως επίκεντρο την ειρήνη και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, βραβεύτηκαν ηγέτες αλλά και ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο για την συνεισφορά τους στον διάλογο και την συνεργασία ανάμεσα στους λαούς.
Tα φετινά βραβεία του Global Hope Coalition απονεμήθηκαν: στον Πρόεδρο του Νίγηρα, κύριο Mahamadou Issoufou για την συμβολή του στην διαμόρφωση καλύτερων κοινωνικό-οικονομικών συνθηκών στον Νίγηρα, στην Πρωθυπουργό του Μπαγκαλντές, κυρία Sheikh Hasina, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα του Μπαγκλαντές, καθώς και στον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Μεσόγειο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αφιέρωσε το βραβείο στον Ελληνικό λαό για τον τρόπο με τον οποίο «αγκάλιασε» τους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ιστορικά οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι είναι ένας λαός που χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

H Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova και με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας Vladimir Voronkov

Εκτός από πολιτικούς ηγέτες, το Global Hope Coalition βράβευσε και τους «Ήρωες κατά του Εξτρεμισμού», ανθρώπους δηλαδή που με το παράδειγμα τους αποτελούν πρότυπα κατά της βίας και της μισαλλοδοξίας.
Ανάμεσα τους βραβεύτηκαν ο Γάλλος Mahadou Gassama, o οποίος είχε βραβευτεί και από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν επειδή, χωρίς δισταγμό, είχε σκαρφαλώσει σε ένα μπαλκόνι για να σώσει ένα μωρό που κινδύνευε, η συγγραφέας από την Νιγηρία Chimamanda Ngozi Adichie, η πρώτη γυναίκα ραβίνος κυρία Delphine Horvilleur, και πολλοί άλλοι.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και ως μέλος του Leadership Council του Global Hope Coalition, κλήθηκε να απονείμει το βραβείο «Ήρωες κατά του Εξτρεμισμού» στην κυρία Bochra Belhaj Hmida, βουλευτή από την Τυνησία και Πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικών Ελευθεριών και Ισότητας. Η βουλευτής από την Τυνησία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ πρόσφατα εισηγήθηκε την νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών από το Σύνταγμα της χώρας της.
«Το έργο και η προσωπικότητα της κυρίας Bochra Belhaj Hmida αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από προσωπικότητες που πολεμούν για ένα καλύτερο αύριο», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την απονομή.

H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη βραβεύει την Τυνήσια βουλευτή Bochra Belhaj Hmida

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την κυρία Βαρδινογιάννη, η κυρία Bochra Belhaj Hmida δήλωσε ότι είναι ιδιαιτέρως συγκινημένη για την μεγάλη τιμή που της γίνεται, τόσο με την βράβευση όσο και με την απονομή του βραβείου από μια προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας με μεγάλη προσφορά και κοινωνικό έργο, όπως είναι η κυρία Βαρδινογιάννη.

O Πρόεδρος του Νίγηρα, η Irina Bokova, η Πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης

Η βράβευση του Mahadou Gassama

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo «Global Hope Coalition» είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με εκπροσώπηση στην Νέα Υόρκη, τη Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ, και έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας πλατφόρμας για την υποστήριξη των προσώπων που μάχονται απέναντι στην βία και την τρομοκρατία και που με το έργο τους χτίζουν γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς.

credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!