ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Εργαστήριο «Γιάννης Μόραλης» είναι γεγονός!

Με τη συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατό του, η οικογένεια του ζωγράφου και δάσκαλου Γιάννη Μόραλη, με πλήρη επίγνωση για τη σημασία της υλικής και άυλης κληρονομιάς που παρέλαβε από τον ίδιο και επιθυμώντας να την αξιοποιήσει δημιουργικά, προχώρησε στη σύσταση αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» με έδρα το εργαστήριό του στην Αθήνα, και ανακοινώνει τη λειτουργία του Εργαστηρίου Γιάννη Μόραλη.


Σκοπός της η μελέτη, η ανάδειξη και η προστασία του καλλιτεχνικού έργου του αλλά και της νεοελληνικής τέχνης γενικότερα. Ο χαρακτήρας της εταιρείας είναι αμιγώς καλλιτεχνικός, ερευνητικός και εκπαιδευτικός και οι δράσεις που προτίθεται να αναπτύξει στο μέλλον συνδέονται αποκλειστικά με αυτόν. Πρόθεσή της οικογένειας για το εργαστήριό του είναι να αποτελέσει πυρήνα μελέτης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του διαχρονικού διαλόγου για την καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα.


Ερευνητές, επιστήμονες και θεωρητικοί από τον χώρο του πολιτισμού, καλλιτέχνες, καθώς και άτομα που συνδέονται με το έργο του και την οικογένεια, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. Επιδίωξη του Εργαστηρίου «Γιάννης Μόραλης», η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς ή ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων.
Το εργαστήριο του καλλιτέχνη στην οδό Δεινοκράτους ανακαινίστηκε με απόλυτο σεβασμό ως προς τη διατήρηση της ατμόσφαιρας του χώρου δημιουργίας του Γιάννη Μόραλη και διαμορφώθηκε ώστε να εξυπηρετεί τη νέα λειτουργία και τους στόχους της εταιρείας. Παράλληλα προβλέπεται η λειτουργία του εργαστηρίου του στη Αίγινα για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στο μέλλον.

error: Content is protected !!