ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πλημμύρισε από τις μαγικές φωτογραφίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε προχθές το απόγευμα, η φωτογραφική έκθεση “What the camera saw” του project {Just/Art}* σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο φουαγιέ του Θεάτρου.

Follow me…

Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης, και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, απόλαυσε από κοντά τα φωτογραφικά έργα της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Αλέξανδρος Κασσανδρινός ({Just/Art}*), Eυανθία Ρεμπούτσικα, Λευτέρης Γιοβανίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)

Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, πρίγκιπας Νικόλαος

Πρίγκιπας Νικόλαος, Robert McCabe

Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότητα.

Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός ανθρώπου με αισιοδοξία.

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν. Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια.

Θανάσης Λάλας

Ανδρέας Τσαβλίρης

Αγάπη Πολίτη, Ειρήνη Νταϊφά

Αποτελείται από τριάντα τρείς ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός. Το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης υπογράφει η δημοσιογράφος Αγάπη Τσακπίνογλου.

Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άννα Δρούζα

Γιασμιν Οικονομοπούλου, Στέλιος Καφαντάρης, Χρυσάνθη Στεφάνου

Στέλλα Καπεζάνου

Ειρήνη Κουτσούκου, Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ιωάννα Ντουσοπούλου, Μάνος Λάμπρου

Γιάννης Σαχίνης, Ρένια Παπανικολάου, Νίκος Χαρλαύτης

Κανέλλα Αράπογλου και Σάκης Παπακωνσταντίνου

Άννα Ζηρδέλη

Ελευθερία Καρδάμη και Στέφανος Οικονόμου

Κώστας Σαχπάζης, Νικόλας Κακαβούλης

Βένια Μπεχράκη, Θεοδωρής Θεοδωρίδης, Φένη Μπούζα

Ειρήνη Νταϊφά, Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου, Αγγελίνα Βιοπούλου, Στέλλα Βουλγαράκη

Ρένια Παπανικολάου, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Σοφία Χουντάση, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ξένια Κολαΐτη, Λευτέρης Γιοβανίδης, Άννα Δρούζα

{Just/Art}* : Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η Πέμπτη έκθεση που διοργανώνει.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!