ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tο αφιέρωμα του αμερικάνικου Elle Decor στον αρχιτέκτονα Σπύρο Σούλη!

Στο τεύχος του Αμερικάνικου Elle Decor -το οποίο είναι ένα από τα περιοδικά διακόσμησης με την μεγαλύτερη κυκλοφορία παγκοσμίως- με εξώφυλλο την ηθοποιό, Marisa Tomei, φιλοξενήθηκε και ο Σπύρος Σούλης ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη δουλειά του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη για το μάρμαρο, «ένα υλικό που αποπνέει Ελλάδα», όπως λέει και ο ίδιος, με το οποίο δημιούργησε την ήδη πολύ επιτυχημένη σειρά αντικειμένων και επίπλων Iktinos Marmaron Spiros Soulis Designs.
Πιο συγκεκριμένα το Elle Decor έκανε εκτενές αφιέρωμα στον Σπύρο– τον πρώτο Έλληνα αρχιτέκτονα που προβάλλεται ολοσέλιδα στο συγκεκριμένο περιοδικό- γράφοντας γι’ αυτόν «Ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Σπύρος Σούλης, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το μάρμαρο, ένα ελληνικό υλικό το οποίο χρησιμοποιεί με εκπληκτικό τρόπο για να δημιουργήσει τα πιο αναπάντεχα αντικείμενα».

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ELLE DECOR
Το Elle Decor αναφέρθηκε στην καριέρα του Έλληνα αρχιτέκτονα, ο οποίος αφού έζησε για δέκα ολόκληρα χρόνια στο Λονδίνο σπουδάζοντας αρχιτεκτονική και δουλεύοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο, του Lord Norman Foster, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελλάδα προκείμενου να ξεκινήσει τη -γνωστή σε όλους μας- καριέρα του και ανοίξει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο.
«Συνήθιζα να καταστρέφω πράγματα και μετά να τα ξαναφτιάχνω», είπε ο Σπύρος στο Elle Decor αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία και στο πόσο πολύ του άρεσε να βλέπει πώς είναι φτιαγμένα τα πράγματα και να δουλεύει με τα χέρια του.
Όσο για το μάρμαρο από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα διακοσμητικά του αντικείμενα και έπιπλα είπε: «Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη πως το μάρμαρο είναι πιο βαρύ από το γυαλί και το τσιμέντο αλλά στην πραγματικότητα ζυγίζει λιγότερο. Ήθελα να δημιουργήσω την εντύπωση πως τα αντικείμενά μου μπορούν να νικήσουν τη βαρύτητα».

Και τα κατάφερε πολύ καλά μιας και, όπως αναφέρεται και στο Elle Decor, κάθε του αντικείμενο από μάρμαρο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πιαστεί με το ένα χέρι. «Δεν είναι και εύκολο πράγμα αυτό για έναν αρχιτέκτονα ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει με μεγαλύτερης κλίμακας αντικείμενα», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.
Το Elle Decor έκανε το ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Σπύρο Σούλη στη σελίδα «Talent» (που σημαίνει «Ταλέντο» και παρουσιάζει στο Αμερικάνικο κοινό τα νέα ταλέντα που το περιοδικό ανακαλύπτει) ενώ πέρα από τη συνέντευξή του που υπάρχει σε αυτό μπορεί κανείς να δει και μερικές από τις δημιουργίες του.

Το αφιέρωμα του Elle Decor στον Έλληνα Αρχιτέκτονα

Το αφιέρωμα του Elle Decor στον Έλληνα Αρχιτέκτονα

Η σειρά Iktinos Marmaron Spiros Soulis Designs, η οποία αποτελείται από πιάτα, κηροπήγια, βάση για μαχαίρια, μέχρι και μπολ και κορνίζες και από υπέροχα μαρμάρινα cocktail tables, δίνει ήδη το «παρών» στις αγορές της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Μπέβερλι Χιλς και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

error: Content is protected !!