Το 8ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία”

26/11/2019 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε χθες το 8ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.
Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιου- Αθανάσιου Δημόπουλου και του Προέδρου του Athens Democracy Forum κυρίου Αχιλλέα Τσάλτα, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, την Ινώ Κωνσταντοπούλου και τη Σοφία Δάρτζαλη

Υποδεχόμενη όλους τους συμμετέχοντες η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε: «Κάθε φορά σε αυτές τις συναντήσεις μας, δε σας κρύβω πόσο συγκινούμαι και πόσο θαυμάζω τη δουλειά που κάνετε και ως εκπαιδευτικοί αλλά και εσάς τους ίδιους τους μαθητές, που με το θάρρος και την αφοσίωσή σας, μας παρουσιάζετε κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Κάθε φορά η φαντασία σας με εκπλήσσει ευχάριστα και δεν έχω παρά να νιώθω ευτυχής για αυτή τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2013 με το Κέντρο Robert F. Kennedy στην Αμερική με το Ίδρυμά μας. Η ίδια η Kerry Kennedy, αγαπημένη μου φίλη και μεγάλη ακτιβίστρια-υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος, που ήταν κοντά μας στο προηγούμενο Σεμινάριο, αλλά και στην εκδήλωση που είχαμε στα πλαίσια του Athens Democracy Forum, πιστεύει πολύ στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τον τρόπο που έχετε ανταποκριθεί σε αυτό το πρόγραμμα».

Οι εκπρόσωποι της AXION HELLAS Ιωάννα Μαρτίνου, Φωτεινή Μπίνιου, Ελίνα Βαμβακά, και ο Πρόεδρος Βασίλειος Πατέρας

Οι εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» Βασίλειος Πατέρας, Πρόεδρος του Οργανισμού, και Φωτεινή Μπίνιου, Μέλος και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της «Axion Hellas», μίλησαν για την δράση τους στην ακριτική Ελλάδα καθώς και για την πρόσφατη παρουσίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, με τη συμμετοχή μαθητών από το Κολλέγιο Ψυχικού, το σχολείο του Καστελόριζου και μαθητές του The Home Project.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού με τον καθηγητή Ιορδάνη Παπαδόπουλο

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις τους, μέσα από ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις, όπως προβολή βίντεο, δημιουργική γραφή, ντοκιμαντέρ και μουσικές συνθέσεις αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά σχολεία.

Μαθητής του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζει μουσική σύνθεση που δημιούργησε στο πλαίσιο του Προγράμματος, ενώ στο φόντο διακρίνονται δημιουργίες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής

It’s good to know: Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύριά μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Keneddy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons