ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To ελληνικό brand χειροποίητων σανδαλιών Mythologia στο The Pop up Project «Garden Party» by notos!

Η παραγωγή πραγματοποιείται στη λογική του “made upon request” ενισχύοντας τη φιλοσοφία ενός brand που επιμένει να πορεύεται με τη φιλοσοφία του slow & sustainable fashion, σεβόμενο το περιβάλλον, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Oι συλλογές αποτελούνται από περιορισμένο αριθμό σχεδίων ώστε το κάθε ένα ξεχωριστά να δημιουργεί κάθε χρόνο και μία ιστορία.

To ελληνικό brand χειροποίητων σανδαλιών Mythologia «γεννήθηκε» το 2018, λανσαρίστηκε αρχικά στην Αμερική και επέστρεψε τα κεντρικά του στην Ελλάδα το 2023, για να εξυπηρετήσει εμπορικά και τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Η δημιουργός του, Εύα Καραμβέρη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει αντλώντας έμπνευση από τις ομορφιές και τις αντιθέσεις της Ελλάδας και επισκέπτεται συχνά την Κρήτη όπου εδρεύει η παραγωγή των δερμάτινων, χειροποίητων σανδαλιών.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στην πλειοψηφία της στη λογική του “made upon request” ενισχύοντας έτσι τη φιλοσοφία ενός brand που ξεκίνησε και επιμένει να πορεύεται με τη φιλοσοφία του slow & sustainable fashion, σεβόμενο το περιβάλλον, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Oι συλλογές αποτελούνται από περιορισμένο αριθμό σχεδίων ώστε το κάθε ένα ξεχωριστά να δημιουργεί κάθε χρόνο και μία ιστορία.

Η αρχική επιθυμία της δημιουργού να παρουσιάσει και να μοιραστεί ένα κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας της μόδας με τον υπόλοιπο κόσμο «οδηγεί» σε σχέδια που δίνουν έμφαση στην ελληνική κληρονομιά και δεξιοτεχνία, ενώ κάθε ζευγάρι σχεδιάζεται με τρόπο που υμνεί τον συνδυασμό-αντίθεση κλασικού και σύγχρονου καθιστώντας έτσι τα σανδάλια ιδανικά για κάθε περίσταση.

Η συλλογή Spring/Summer 2024 είναι αφιερωμένη στο νησί της Κέρκυρας, τελευταία στάση του ταξιδιού της επιστροφής του Οδυσσέα προς την Ιθάκη, σηματοδοτώντας την επιστροφή της δημιουργού από την Αμερική στη γενέτειρά της. Όλα τα σχέδια της Corfu Collection δημιουργήθηκαν για να ενσωματωθούν στην γκαρνταρόμπα της κάθε γυναίκας και να της χαρίσουν την αίσθηση του να βρίσκεται πραγματικά παρούσα εκεί που πάντα η ίδια επιθυμεί.

Στη φετινή του συμμετοχή στο The Pop Up Project, το brand Mythologia παρουσιάζει επιλεγμένους κωδικούς προηγούμενων συλλογών, σχέδια της διαχρονικής κατηγορίας “Icons” καθώς και σχέδια της φετινής σεζόν Spring/Summer 2024 της Corfu Collection.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να τη βρείτε στο The Pop up Project «Garden Party» by notos: Παρασκευή 07 & Σάββατο 08 Ιουνίου, από τις 10:00′ το πρωί έως τις 20:00′ το βράδυ, στους κήπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.
Είσοδος Ελεύθερη.

error: Content is protected !!