ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τηλεδιάσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με την πρώην Πρόεδρο της Λετονίας

Με στόχο τη διεθνή αλληλεγγύη και τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πραγματοποιεί μια σειρά επαφών με σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με τη Co-Chair του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center και πρώην Πρόεδρο της Λετονίας Δρ. Vaira Vike Freiberga με την οποία συνεργάζονται στενά καθώς η κυρία Βαρδινογιάννη αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού καθώς και μέλος του Board of Trustees.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κύριος Rovshan Muradov.

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη

Αξίζει να σημειωθεί πως το NGIC αποτελείται από αρχηγούς κρατών και σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ λειτουργεί με τη στήριξη του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κύριου Ilham Aliyev και της Πρώτης Κυρίας και Αντιπροέδρου κυρίας Mehriban Aliyeva.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Διεθνής Οργανισμός έχει αναπτύξει σημαντική δράση μέσα από πρωτοβουλίες και εκκλήσεις με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Μάλιστα το NGIC έχει επιδείξει σημαντική στήριξη και προς την Ελλάδα με την αποστολή μασκών και υγειονομικού υλικού στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», ενώ από την πλευρά της η κυρία Βαρδινογιάννη έχει αποστείλει βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά του Αζερμπαϊτζάν.
Οι δύο κυρίες επικεντρώθηκαν στην ανάγκη λήψης κοινών διεθνών πρωτοβουλιών και τη δημιουργία μιας γέφυρας αλληλεγγύης αυτή την τόσο κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο.

error: Content is protected !!