… Αλλά αυτό σας το έχω ξανά πει. Πρώτη ημέρα του Ιουλίου, καλεσμένη του Αλέξη Λούβαρη και του Γιάννη Μαλούχου, με οικοδέσποινα την Εύη Φέτση, ώστε να δοκιμάσω μαζί με τους πιο έγκυρους δημοσιογράφους γεύσης τον καλοκαιρινό κατάλογο του Tier.
Ίδια πρόσκληση, με τους ίδιους αποδέκτες, για το ίδιο μέρος, προχθές βράδυ, για την παρουσίαση του Winter Menu, δια χειρός του chef Δημήτρη Στανούδη πάντα.
“Ok! Είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχουμε δώσει όλη μας την προσοχή στην κουζίνα παρά στο all day ύφος του Tier!” με υποδέχεται με ένα φιλί ο Αλέξης Λούβαρης, ίσως γιατί ξέρει πλέον την γνώμη μου για τους “ολοήμερους” χώρους εστίασης, ιδίως όταν αυτοί έχουν την τύχη -ή την μαγκιά- να έχουν στην κουζίνα τους έναν κορυφαίο chef.
Πριν καν με συνοδέψει στο εντυπωσιακό τραπέζι με τους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, με οδηγεί στον δεύτερο όροφο του Tier, στον prive χώρο που φιλοξενεί την επιβλητική τραπεζαρία, το τζάκι, το τραπέζι της μπιρίμπας και το cigar lounge. Ένας χώρος με την δική του αισθητική που μπορούμε να τον κλείσουμε για τους καλεσμένους μας για μία χαλαρή ή πιο formal βραδιά. Εγώ σκέφτομαι με μιας το καρέ μου για μαραθώνιους μπιρίμπας, σκέφτομαι τους κολλητούς μου για βραδιές γύρω από το τζάκι ή στην τραπεζαρία, απολαμβάνοντας τις ευφάνταστες δημιουργίες του Σταμούδη, όπως την θρυλική Πατατοσαλάτα με το μελάτο αυγό, την τρούφα και την τραγανή πανσέτα. Οι διαφορές από τα άλλα all day cafe της γειτονιάς είναι πλέον εμφανείς. Μία διαπίστωση που συνεχίζει και κορυφώνεται με την παρουσίαση του ίδιου του Winter Menu…
Κάπου εκεί, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αφού η παρέα έχει ανταλλάξει απόψεις, κριτική, επιφωνήματα, συμφωνεί παμψηφεί σε ένα πράγμα: Ή όλα τα All day cafe θα έπρεπε να είναι ακριβώς έτσι ή το Tier δεν είναι ένα All day cafe. Είναι ένα καλό εστιατόριο που διαθέτει έναν κορυφαίο chef στην κουζίνα και όμορφο κόσμο στην σάλα. (Και λίαν συντόμως, θα διαθέτει και κορυφαίους παίκτες μπιρίμπας στο τραπέζι του πάνω ορόφου, έτσι κορίτσια?…) 🙂