ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To Tier δεν είναι ένα all day cafe…

… Αλλά αυτό σας το έχω ξανά πει. Πρώτη ημέρα του Ιουλίου, καλεσμένη του Αλέξη Λούβαρη και του Γιάννη Μαλούχου, με οικοδέσποινα την Εύη Φέτση, ώστε να δοκιμάσω μαζί με τους πιο έγκυρους δημοσιογράφους γεύσης τον καλοκαιρινό κατάλογο του Tier.
Ίδια πρόσκληση, με τους ίδιους αποδέκτες, για το ίδιο μέρος, προχθές βράδυ, για την παρουσίαση του Winter Menu, δια χειρός του chef Δημήτρη Στανούδη πάντα.
“Ok! Είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχουμε δώσει όλη μας την προσοχή στην κουζίνα παρά στο all day ύφος του Tier!” με υποδέχεται με ένα φιλί ο Αλέξης Λούβαρης, ίσως γιατί ξέρει πλέον την γνώμη μου για τους “ολοήμερους” χώρους εστίασης, ιδίως όταν αυτοί έχουν την τύχη -ή την μαγκιά- να έχουν στην κουζίνα τους έναν κορυφαίο chef.

Mε τον Αλέξη Λούβαρη, προχθές βράδυ στο Tier

Mε τον Αλέξη Λούβαρη, προχθές βράδυ στο Tier

Πριν καν με συνοδέψει στο εντυπωσιακό τραπέζι με τους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, με οδηγεί στον δεύτερο όροφο του Tier, στον prive χώρο που φιλοξενεί την επιβλητική τραπεζαρία, το τζάκι, το τραπέζι της μπιρίμπας και το cigar lounge. Ένας χώρος με την δική του αισθητική που μπορούμε να τον κλείσουμε για τους καλεσμένους μας για μία χαλαρή ή πιο formal βραδιά. Εγώ σκέφτομαι με μιας το καρέ μου για μαραθώνιους μπιρίμπας, σκέφτομαι τους κολλητούς μου για βραδιές γύρω από το τζάκι ή στην τραπεζαρία, απολαμβάνοντας τις ευφάνταστες δημιουργίες του Σταμούδη, όπως την θρυλική Πατατοσαλάτα με το μελάτο αυγό, την τρούφα και την τραγανή πανσέτα. Οι διαφορές από τα άλλα all day cafe της γειτονιάς είναι πλέον εμφανείς. Μία διαπίστωση που συνεχίζει και κορυφώνεται με την παρουσίαση του ίδιου του Winter Menu

tier-3

tier-2

Εύη Φέτση, Αλέξης Λούβαρης

Εύη Φέτση, Αλέξης Λούβαρης

Όχι αγάπη μου, αυτός δεν είναι κατάλογος ενός...All day Cafe...

Όχι αγάπη μου, αυτός δεν είναι κατάλογος ενός…All day Cafe…

Follow me...

Follow me…

Καπνιστός Σολομός....

Καπνιστός Σολομός….

...Με κινόα, λαχανικά ατμού, homemade καπνιστό σολομό και vinaigrette γιαούρτι-ροζ γκρέιπφρουτ...

…Με κινόα, λαχανικά ατμού, homemade καπνιστό σολομό και vinaigrette γιαούρτι-ροζ γκρέιπφρουτ…

Γαρίδες "σαγανάκι", ψητές με ντομάτα και brûlée φέτα...

Γαρίδες “σαγανάκι”, ψητές με ντομάτα και brûlée φέτα…

Γιουβαρλάκια θαλασσινών, αφράτα σε ζωμό μπουγιαμπέσσας, αρωματισμένη με yuzu...

Γιουβαρλάκια θαλασσινών, αφράτα σε ζωμό μπουγιαμπέσσας, αρωματισμένη με yuzu…

H Πατατοσαλάτα...

H Πατατοσαλάτα…

...Με μελάτο αυγό, τρούφα και αρωματισμένη πανσέτα!

…Με μελάτο αυγό, τρούφα και αρωματισμένη πανσέτα!

Το κουνέλι! Spring Rolls "κουνέλι στιφάδο" με λάχανο και πορτοκάλι!

Το κουνέλι! Spring Rolls “κουνέλι στιφάδο” με λάχανο και πορτοκάλι!

Το Παστίτσιο! Κανελόνια γεμιστά με μοσχάρι, ντομάτα και κρέμα γραβιέρας...

Το Παστίτσιο! Κανελόνια γεμιστά με μοσχάρι, ντομάτα και κρέμα γραβιέρας…

Το Λογκουίνι! Με σιγομαγειρεμέμο μοσχαράκι και κρέμα ροκφόρ...

Το Λογκουίνι! Με σιγομαγειρεμέμο μοσχαράκι και κρέμα ροκφόρ…

Ο Σολομός. "Sushi rice", μαγιονέζα wasabi και σόγια...

Ο Σολομός. “Sushi rice”, μαγιονέζα wasabi και σόγια…

Rib eye IBP Αμερικής. Με ψητές μίνι πατάτες, σπαράγγια και σάλτσα πιπεριού... Τόσο καλοψημένο, τρυφερό και νόστιμο, που δεν μπήκα καν στον κόπο να ανοίξω την σάλτσα πιπεριού...

Rib eye IBP Αμερικής. Με ψητές μίνι πατάτες, σπαράγγια και σάλτσα πιπεριού… Τόσο καλοψημένο, τρυφερό και νόστιμο, που δεν μπήκα καν στον κόπο να ανοίξω την σάλτσα πιπεριού…

Εσπεριδοειδή....

Εσπεριδοειδή….

Κρέμα και παρφέ λεμονιού, σαντιγύ από μοσχολέμονο, ελαφρύ ζελέ από ροζ γκρέπφρουτ...

Κρέμα και παρφέ λεμονιού, σαντιγύ από μοσχολέμονο, ελαφρύ ζελέ από ροζ γκρέπφρουτ…

Μαγικό! Αλλά έχει και συνέχεια...

Μαγικό! Αλλά έχει και συνέχεια…

Το μήλο!

Το μήλο!

Που φυσικά δεν είναι μήλο, είναι μους πραλίνα φουντουκιού, "pomme tatin" και κραμπλ κανέλας...

Που φυσικά δεν είναι μήλο, είναι μους πραλίνα φουντουκιού, “pomme tatin” και κραμπλ κανέλας…

Κάπου εκεί, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αφού η παρέα έχει ανταλλάξει απόψεις, κριτική, επιφωνήματα, συμφωνεί παμψηφεί σε ένα πράγμα: Ή όλα τα All day cafe θα έπρεπε να είναι ακριβώς έτσι ή το Tier δεν είναι ένα All day cafe. Είναι ένα καλό εστιατόριο που διαθέτει έναν κορυφαίο chef στην κουζίνα και όμορφο κόσμο στην σάλα. (Και λίαν συντόμως, θα διαθέτει και κορυφαίους παίκτες μπιρίμπας στο τραπέζι του πάνω ορόφου, έτσι κορίτσια?…) 🙂

Η γμωστή λεζάντα: Ευούλα & Φαίη

Η γνωστή λεζάντα: Ευούλα & Φαίη

error: Content is protected !!