ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τι έκανα χθες βράδυ: e-gallery! Just love it…

Μου αρέσει. Όχι όσο μου αρέσει η επίσκεψη σε μία Γκαλερί. Αλλά χθες βράδυ, καθώς έπαιζα με το ipad μου με την τηλεόραση ερμητικά κλειστή, ταξίδεψα μέσα από τη νέα ηλεκτρονική γκαλερί Arte Nostra. Και το διασκέδασα αφάνταστα όταν εκείνη ακριβώς τη στιγμή με πήρε η μητέρα μου στο τηλέφωνο να με ρωτήσει με τι ασχολούμαι, και της απάντησα “με τον θαυμαστό κόσμο των Giclee Prints!” Μου αρέσει να την πειράζω… Και της αρέσει να ζει την τεχνολογία μέσα από εμένα…

Γλυπτό μικρής κλίμακας από πορσελάνη της Κυριακής Μαυρογεώργη

Γλυπτό μικρής κλίμακας από πορσελάνη της Κυριακής Μαυρογεώργη

Λοιπόν, χθες, ανακάλυψα τη νέα ηλεκτρονική γκαλερί www.artenostra.gr, η οποία, συνεργάζεται με καταξιωμένους Έλληνες Εικαστικούς και στοχεύει μέσα από το έργο τους στη στενότερη γνωριμία μας με τη σύγχρονη Eλληνική Tέχνη. Πως να μην μου αρέσει;
Αν ξέρεις πως να εκμεταλλευτείς την εξέλιξη της τεχνολογίας, ναι, μέχρι και η Τέχνη έρχεται πιο κοντά μας…

Giclee Print του Τάσου Παυλόπουλου, Silence...

Giclee Print του Τάσου Παυλόπουλου, Silence…

Στην ηλεκτρονική αυτή γκαλερί λοιπόν, επώνυμοι Έλληνες ζωγράφοι δημιουργούν αντίγραφα των έργων τους όσο πιο πιστά γίνεται στα πρωτότυπα. Χρησιμοποιούνε μία νέα ψηφιακή τεχνική, την Giclee Printing, που εφαρμόζεται ευρέως σε Μουσεία και Χώρους Τέχνης, στο εξωτερικό. Τα Giclee Prints τυπώνονται σε ειδικά αρχειακά χαρτιά και το αποτέλεσμα είναι ασύγκριτης ποιότητας και αναλλοίωτο στο χρόνο! Και οι ζωγράφοι προσφέρουν τα έργα τους υπογεγραμμένα σε περιορισμένες εκδόσεις των 12, 20 ή 30 αντιτύπων, αποκλειστικά στην Arte Nostra.

Πρωτότυπη κατασκευή της Νίκης Νικολαϊδη, "Έρωτας"

Πρωτότυπη κατασκευή της Νίκης Νικολαϊδη, “Έρωτας”

Στο δια ταύτα, όσοι θέλουν και δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα πρωτότυπο έργο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα Giclee Print του καλλιτέχνη σε πολύ προσιτή τιμή.

Το πρωτότυπο έργο είναι διάστασης 38Χ34 εκ. και δημιουργήθηκε από τον Ψυχοπαίδη για την «Συνάντησή» του με την Κική Δημουλά, το 2006.

Το πρωτότυπο έργο είναι διάστασης 38Χ34 εκ. και δημιουργήθηκε από τον Ψυχοπαίδη για την «Συνάντησή» του με την Κική Δημουλά, το 2006.

O "Δράκος" του αγαπημένου μου Τάσου Μαντζαβίνου: Το πρωτότυπο έργο είναι ζωγραφισμένο σε ξύλο με λαδομπογιά. Πάνω στο έργο υπάρχουν κατασκευαστικά στοιχεία από δέρμα που έχουν επιζωγραφιστεί. Η αποτύπωση του πρωτότυπου έργου σε giclee print δημιουργεί μία σχεδόν τρισδιάστατη αίσθηση.

O “Δράκος” του αγαπημένου μου Τάσου Μαντζαβίνου: Το πρωτότυπο έργο είναι ζωγραφισμένο σε ξύλο με λαδομπογιά. Πάνω στο έργο υπάρχουν κατασκευαστικά στοιχεία από δέρμα που έχουν επιζωγραφιστεί. Η αποτύπωση του πρωτότυπου έργου σε giclee print δημιουργεί μία σχεδόν τρισδιάστατη αίσθηση.

 

Βρήκα την "Βροχή" του Μαντζαβίνου! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια της Ελμίνας όταν τον πρωτο αντίκρυσε παρουσία του καλλιτέχνη, στη Γκαλερί "Citronne", στον Πόρο...Ευλογημένη στιγμή...30 αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τoν ζωγράφο αντίγραφα.

Βρήκα την “Βροχή” του Μαντζαβίνου! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια της Ελμίνας όταν τον πρωτο αντίκρυσε παρουσία του καλλιτέχνη, στη Γκαλερί “Citronne”, στον Πόρο…Ευλογημένη στιγμή…30 αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τoν ζωγράφο αντίγραφα υπάρχουν στην e-gallery!

Οι φιλότεχνοι, μπορούν να πλησιάσουν μοναδικά κομμάτια σπουδαίων ζωγράφων -όπως των δασκάλων Μίμη Κοντού και Γιώργου Μαυροΐδη– των οποίων τα πρωτότυπα έργα , είναι σπάνια και μεγάλης αξίας.
Παράλληλα στην Arte Nostra διατίθενται και επιλεγμένα Πρωτότυπα Έργα, μικρογλυπτά και κατασκευές.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Arte Nostra είναι οι Χρύσα Βέργη, Αντιγόνη Καββαθά, Ειρήνη Κανά, Μίμης Κοντός (1931 – 1996,) Τάσος Μαντζαβίνος, Κυριακή Μαυρογεώργη, Γιώργος Μαυροΐδης (1912 – 2003) , Χρόνης Μπότσογλου, Νίκη Νικολαίδη, Κώστας Παπανικολάου, Λίλα Παπούλα, Τάσος Παυλόπουλος, Βούλα Πριοβόλου, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Χάρος, Αχιλλέας Χρηστίδης, Γιάννης Ψυχοπαίδης…Wow!
Να τι έκανα χθες βράδυ…

error: Content is protected !!