Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου!

11/10/2022 • ART

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, η έκθεση «Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Δήμου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης, που υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, κ. Σέργιο Αϊβάζη, τους βουλευτές Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα και πολλούς εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θαύμασαν τα πολύτιμα έργα των κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, Θεόφιλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Φώτη Κόντογλου, Γιάννη Τσαρούχη, Βάλια Σεμερτζίδη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Σικελιώτη, Γιάννη Γαΐτη, Χρήστου Καρά, Ρένα Παπασπύρου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Μπουτέα, Γιάννη Ψυχοπαίδη Δημήτρη Κούκου, Πάνου Χαραλάμπους, Μιχάλη Αρφαρά, και Μάριου Σπηλιόπουλου, μεταξύ των άλλων.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΪΒΑΖΗΣ

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Δήμου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης, επισήμανε μεταξύ των άλλων: «Έχει αξία να γίνονται σημαντικές εκθέσεις, γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη ουσιαστικής παιδείας. Δηλαδή, μιας γνώσης που να λειτουργεί προσθετικά στην προσωπικότητα και την ύπαρξη μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ, ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΪΒΑΖΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΤΣΗ-ΝΙΚΑ, ΡΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ

Ενώ ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Τάκης Μαυρωτάς τόνισε: «Μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας, του περίφημου Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Με προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, συνθέσεις και νεκρές φύσεις, μέσα από διαφορετικές αισθητικές αποτυπώσεις καλλιτεχνών διαφορετικών γενεών, περίπου από το 1863 έως και σήμερα. Έργα με υψηλή αισθητική έκφραση που αποπνέουν αθανασία και προκαλούν ψυχική ευφορία. Αυτή είναι η δύναμη της τέχνης, να αναβαπτίζει τον κόσμο και να τον βοηθά να αναζητά τη γαλήνη και τη δύναμη της φύσης… Έτσι η τέχνη εκδηλώνει την ύπαρξή της μόνο όταν μας ξεπερνάει και εύχομαι αυτή η προτροπή του Τεριάντ να φωτίζει πάντα την καθημερινότητα μας προς την κατεύθυνση του Υψηλού και του Αγαθού».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ

ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ, ΖΩΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΚΟΥΡΙΛΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΝΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΚΙΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons