
Ένα Red Velvet διαφορετικό, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας όσο ενθουσιάζει κάθε -μα κάθε φορά- τους δικούς μου. Μμμμ…. να, και τώρα που το φτιάχνω, όλο μου το σπίτι μοσχομυρίζει κανέλα, καρύδια και ζάχαρη…
Φτιάχνω Κέικ Παντζάρι, και είμαι ενθουσιασμένη με τις ευφάνταστες συνταγές μου για το Tea Party της Ελμίνας με τις φίλες της! Give me a break, όχι άλλα cupcakes!!!
Η ευκολία της εκτέλεσης του είναι ο ορισμός του “piece of cake”, ενώ οι μικρές θα ενθουσιαστούν με το χρώμα του…
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε, περιμένω σχόλια!!!
ΥΓ. Τα παιδάκια που δεν αγαπάνε το παντζάρι, θα ξετρελαθούν…
Υλικά:
225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. Παντζάρι καθαρισμένο τριμμένο
80 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
180 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
200 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο και τα αυγά (ένα-ένα) και δουλεύουμε το μείγμα μας καλά.
Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Αυτό! Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως…
Καλή επιτυχία, περιμένω τα κορίτσια!!!!