ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Themis Zouganeli : Η νέα συλλογή του Dior Maison φέρει ελληνική υπογραφή!

Τα επαναλαμβανόμενα μπλε μοτίβα επάνω στη λευκή πορσελάνη χαρακτηρίζονται από τον βρετανικό τύπο ως «η επιτομή της ελληνικής καλαισθησίας» και η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να σχεδιάζει σειρές με έκδηλη την ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Η ιστορία της συνεργασίας της Ελληνίδας σχεδιάστριας Θέμιδος Ζουγανέλη με τον εμβληματικό οίκο Dior ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2016, όταν η Cordelia de Castellane, καλλιτεχνική διευθύντρια τoυ Baby Dior και μετέπειτα του Dior Maison, προτείνει στη Θέμιδα Ζουγανέλη τη δημιουργία μίας tableware σειράς για τον οίκο. Το brief στο Παρίσι περιλαμβάνει την προτροπή για χρήση του λευκού και του μπλε χρώματος – ενός χρώματος που συνδέεται βαθιά με την ιστορία του οίκου- ενώ στη φαντασία της σχεδιάστριας δεν τίθεται κανένα όριο.

Ανατρέχοντας στα ιστορικά αρχεία του οίκου, η Θέμις Ζουγανέλη εμπνέεται από σύμβολα και μοτίβα που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο σχεδιαστής των ονείρων Monsieur Dior και παρουσιάζει μία συλλογή από 12 σχέδια διακοσμημένα μεταξύ άλλων με αστέρια, με πεταλούδες, αλλά και πιο αφαιρετικές συνθέσεις. Ο γαλλικός οίκος επιλέγει τα δυο αλληλοσυμπληρούμενα μοτίβα και η σειρά “Scorpios” κοσμεί τις boutiques στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στις Κάννες, μέχρι να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

«Όταν μου ζητήθηκε από την Cordelia να σχεδιάσω για τον Dior δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα άγχος, ευθύνη, αλλά και μεγάλη χαρά που θα ήμουν μέλος ενός ιστορικού οίκου. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σχεδιάζω για τον Dior», περιγράφει η Θέμις Ζουγανέλη, η οποία θα δημιουργεί 2 με 3 συλλογές τον χρόνο με σχέδια που δεν θα αφορούν μόνο το tableware.

Από την πλευρά τής Castellane, η επιλογή της Ζουγανέλη ήταν μία απλή απόφαση. «Έχουμε και οι δυο ελληνικές ρίζες και λατρεύουμε το νησί της Μυκόνου. Θαυμάζω το σχεδιαστικό ύφος της Θέμιδος και παρακολουθώ στενά την πορεία του THEMIS Z από πέρυσι που είδα για πρώτη φορά τα αντικείμενά της στο ξενοδοχείο Belvedere στη Μύκονο», αναφέρει η Castelline η οποία θέλοντας να διανθίσει τη συλλογή του Dior Maison με κάτι εκλεπτυσμένο, αλλά ταυτοχρόνως «φρέσκο», επέλεξε τη Ζουγανέλη ως την καταλληλότερη σχεδιάστρια, όπως τονίζει η ίδια.

Η ραφιναρισμένη συλλογή “Skorpios” περιλαμβάνει πιάτα φαγητού και επιδορπίου, μπολ σερβιρίσματος, πιατέλες, κούπες τσαγιού και φλιτζάνια εσπρέσο, ενώ είναι ήδη sold out δύο μήνες μετά το λανσάρισμά της. Τα δύο σχέδια Skorpios αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία Dior, όπως αναφέρει η Ζουγανέλη, παράλληλα όμως δημιουργούν μία αναζωογονητική αντίθεση με τα σχέδια του THEMIS Z, αφού τείνουν να είναι ελαφρώς πιο «εύθραυστης» ομορφιάς.

 

error: Content is protected !!