Συνήθως μαγειρεύω εγώ το δείπνο για το Thanksgiving κάθε χρόνο, σπίτι μας. Χθες αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την πρώτη γαλοπούλα της σεζόν, στο St. George Lycabettus. Σαν το σπίτι μας είναι και εκεί, και με καλύτερη θέα…Και μάλλον και με καλύτερη Margarita…
Στο La Suite Lounge δεν υπάρχει ούτε ένα άδειο τραπέζι. Μία η all time classic θέα σε όλη την Αθήνα που απλώνεται στα πόδια σου και η Ακρόπολη στην αγκαλιά σου, μία το σημερινό menu, λογικό…
Κολοκυθόσουπα…Σαλάτα με καλαμπόκι και ξηρούς καρπούς…Ψητή γαλοπούλα με γέμιση , πατάτες, μπρόκολο, cranberry & gravy…Για το τέλος, Μηλόπιτα με παγωτό! Μαζί με το lemoncello , choco pops!
Και η συνταγή του maitre για την Pumpkin Soup, σε σκονάκι…
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
κάρδαμο
αλατοπίπερο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σοτάρω στο λάδι.
Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
Κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση. Προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω το βούτυρο.
Σερβίρουμε, happy thanksgiving!