ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tesserae: Τα μωσαϊκά της Όλγας Γουλανδρή, γεμάτα άμμο από το Αιγαίο και χρυσό του Ελληνικού ήλιου…

tessera (plural: tesserae, diminutivetessella) is an individual tile, usually formed in the shape of a cube, used in creating a mosaic. It is also known as an abaciscus or abaculus

 

Flow

Flow

Τα  μωσαϊκά  της  Όλγας Γουλανδρή διερευνούν  τις  διάφανες  σχέσεις  που  κυριαρχούν  μεταξύ  των  τεσσάρων  στοιχείων.

Η  Όλγα  διαθέτει μια  μοναδική  ικανότητα  να  φυλακίζει  τις  στιγμές  με την μορφή  δημιουργικής και  αναπνέουσας  τέχνης.

Η  δουλειά  της  δεν  είναι  άλλο  από  μια  βαθιά  μύηση  μέσω  των  οραμάτων του άφθαρτου  και  μια  συνεχής  ανταλλαγή  ενέργειας  μεταξύ  αναμνήσεων  και  ύλης.

I Exist

I Exist

Τα  μωσαϊκά  της  διδάσκουν την απλή δημιουργία ισορροπίας δίχως να αγγίζεται η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα του κάθε μεμονωμένου υλικού, το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει την αυτονομία του και παράλληλα να κατοχυρώσει την οργανική του συνύπαρξη στο ένα και μοναδικό καλλιτεχνικό σύνολο.

Όσο περισσότερο παρατηρούμε τα έργα της, τόσο ανακαλύπτουμε χιλιάδες μικρόκοσμους, εκατομμύρια γαλαξίες, που λεπτό με το λεπτό ανεβάζουν στην επιφάνεια της ψυχής μας συνδυασμούς αναδυόμενων συναισθημάτων προερχομένων από τα άδυτα της καρδιάς.

Χρησιμοποιώντας πέτρες, κρυστάλλους, άμμο από το αιγαίο, χρυσό και ασημί του ελληνικού ήλιου, μελτέμι από Μύκονο, φωτιά από τον  Όλυμπο, μεσογειακό θαλασσόνερο, θραύσματα μιας αγίας χώρας που από πάντα αγκάλιαζε τέχνες και αισθητική, η Όλγα μας οδηγεί από το χέρι  στον δρόμο της ανεύρεσης του ίδιου μας του εαυτού….μας περπατάει στα σιωπηλά μονοπάτια ενός εσωτερικού ταξιδιού.

Πτυχώσεις

Πτυχώσεις

Δημιουργεί υβριδικές τεχνοτροπίες βασιζόμενη σε ένα αρχέγονο λεξικό έκφρασης φτιαγμένο από πέτρα και πάθος.

Είναι φανερό πως αυτός είναι ο κωδικός επικοινωνίας της με τις ψυχές, μεταδίδοντας αυτή την μοναδική φωτεινή αίσθηση μιας μετέωρης κατάστασης ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον!

Prof,  Sotirios Papadopoulos  Designer, M.Arch.USC

“Tesserae” Contemporary Mosaics, Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 20.00′, gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Φεβρουαρίου.

error: Content is protected !!