ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Με τερίνα, κόκορα γεμιστό με κάστανα, κατακόκκινες ροδιές, πραλίνες, και άλλες Ελλήνων γεύσεις υποδέχεται τη νέα χρονιά η chef Ντίνα Νικολάου!

Η Σεφ Ντίνα Νικολάου, με την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις, υποδέχεται την Πρωτοχρονιά σε κλίμα άκρως εορταστικό ταξιδεύοντας στην Κορινθία!

2

Εμπνευσμένη απ’ την ομορφιά του Κορινθιακού κόλπου και από το μέρος που έχει στην αύρα του κάτι από τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό, ετοιμάζει ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο γεύμα!
Επιλέγει να μαγειρέψει με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής που έχουν ιστορία, άρωμα και χαρακτήρα.
Ανοίγει την αυλαία μαγειρεύοντας μία πεντανόστιμη τερίνα με συκωτάκια πουλερικών σε αρώματα Αγιωργήτικου κρασιού…
Και μας ξεναγεί στη Νεμέα, που είναι ένα σταυροδρόμι στο χρόνο, ένας ατελείωτος αμπελώνας και δοκιμάζει τα τοπικά της κρασιά παρέα με έναν από τους οινοποιούς της περιοχής που της μιλάει για την ιστορία του κρασιού, τις γεύσεις και τ΄ αρώματα…

Συνεχίζει μαγειρεύοντας έναν κόκκορα γεμιστό με κάστανα και κορινθιακή σταφίδα με τραγανή κρούστα και τρυφερό κρέας!

5
Και αφού περιπλανηθεί μέσα στα αμπέλια με το χρυσοκίτρινο χρώμα και στις κατακόκκινες ροδιές, μας ξεναγεί στον κόσμο της πραλίνας και τη δοκιμάζει απευθείας απ’ την πηγή!
Και κλείνει το γιορτινό της μενού με μία εναλλακτική βασιλόπιτα με σοκολάτα, καρύδια και μπόλικη φαντασία!

4
Με καλεσμένους τους καινούργιους της φίλους απ’ την Κορινθία αποχαιρετά το 2013 με χαμόγελα, ευχές και μας υπόσχεται πολλά λαχταριστά μαγειρέματα και Ελλήνων Γεύσεις.

error: Content is protected !!