ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ταξίδι γεύσεων & αρωμάτων από όλη την Ελλάδα στα Οινοποιεία Μπουτάρη

Ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου και ο γευσιγνώστης Τed Lelekas ήταν οι ξεναγοί ενός πρωτότυπου εικονικού ταξιδιού στα οινοποιεία της Μπουτάρη σ’ όλη την Ελλάδα, μέσα από τα αρώματα των περίφημων ετικετών της και τις εικόνες των τόπων που τις φιλοξενούν. Η περιήγηση στα Οινοποιεία με τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε τόπου περιλάμβανε οινογνωσία των πιο χαρακτηριστικών κρασιών και ταίριασμα με εκλεκτό μενού ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει τα αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις των κρασιών της Μπουτάρη, που κατατάσσεται στις πέντε καλύτερες οινοποιίες στον κόσμο, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του «Διεθνούς Οινοποιείου της χρονιάς», 17 φορές.

Κωνσταντίνος Μπουτάρης – Πρόεδρος Μπουτάρη ΑΕ, Λευτέρης Ελευθερίου – Ηθοποιός, Λένια Μπουτάρη – Brand Manager Μπουτάρη, Τed Lelekas – Γευσιγνώστης, Μαρίνα Μπουτάρη.

Με το μοναδικό του στυλ, ο Λευτέρης Ελευθερίου υποδύθηκε 5 διαφορετικούς ρόλους, δίνοντας μια νότα stand up comedy στο οινικό ταξίδι στις πιο αντιπροσωπευτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες και τα οινοποιεία της Μπουτάρη: από το οροπέδιο της Μαντινείας, στην Αττική και το Κτήμα Μάτσα, και από εκεί στην μοναδική Σαντορίνη και το εντυπωσιακό θολωτό οινοποιείο. Συνέχεια στην ιστορική Γουμένισσα και μετά στη Νάουσα Ημαθίας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η οικογενειακή παράδοση της ιστορικής Οινοποιίας Μπουτάρη και τέλος στο Σκαλάνι της Κρήτης, όπου βρίσκεται το νεότερο οινοποιείο της εταιρείας, δίπλα στο αρχαιότερο πατητήρι της ιστορίας, αυτό του Βαθύπετρου.

Στα 138 χρόνια της ιστορίας της η Οινοποιία Μπουτάρη διαμόρφωσε τον οινικό χάρτη της χώρας μέσα από μια σειρά από καινοτομίες και πρωτιές. Ήταν η πρώτη που εμφιάλωσε κρασί στην Ελλάδα, τη Νάουσα Μπουτάρη, αλλά και αυτή που ανέδειξε ιστορικούς αμπελώνες όπως αυτός της Σαντορίνης και λάνσαρε ποικιλιακά κρασιά όπως το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη, το οποίο παραμένει για χρόνια το πρώτο σε πωλήσεις λευκό εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα.

Oι ετικέτες της λαμβάνουν συνεχώς διακρίσεις σε μεγάλους και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, με τις μεγαλύτερες να κατέχουν η Νάουσσα Μπουτάρη, το ελληνικό κρασί που κατέκτησε την υψηλότερη θέση (69) στη λίστα των 100 καλύτερων κρασιών του WINE SPECTATOR το 2013 καθώς και μια θέση στα Wine Spectators Critics Award στο Grand Tasting του New York Wine Experience το 2015, όπως και το Grande Reserve Naoussa Boutari, που βρέθηκε στην ίδια εκδήλωση το 2016 και απέσπασε πρόσφατα το μεγάλο χρυσό στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το 2017.

Λευτέρης Ελευθερίου, Τed Lelekas_Ιωάννης Βογιατζής

Με τις ρίζες της στα ελληνικά χώματα, η Οινοποιία Μπουτάρη συστήνει το ελληνικό κρασί και στις χώρες του εξωτερικού όπου εξάγει τις ετικέτες της – στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και αλλού στον κόσμο, κερδίζοντας κι εκεί τις εντυπώσεις του οινόφιλου και όχι μόνο κοινού.

error: Content is protected !!