
Σας την είχα υποσχεθεί -μία βόλτα στην Ντάπια χθες βράδυ και εισέπραξα δεκάδες παράπονα αναμονής!-, αλλά η ιντερνετική μου επικοινωνία ήταν αδύναμη, σχεδόν αδύνατη…Σήμερα το πρωί, φτιάχνω καφέ, κόβω ένα γενναιόδωρο κομμάτι από την Πορτοκαλόπιτα μου, και γράφω…
Υλικά:
για το σιρόπι:
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Δύο ποτήρια νερό
Δύο ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση για το σιρόπι δεν χρειάζεστε, είναι αυτονόητη, απλά το φτιάχνουμε πρώτα γιατί το θέλουμε κρύο όταν το χύσουμε στην ζεστή Πορτοκαλόπιτα…
για την Πορτοκαλόπιτα:
Δύο πορτοκάλια με την φλούδα τους
Τρία αβγά
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ανάλατα
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
Ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder
Μην περιμένετε, φτιάξτε την τώρα, σε μισή ώρα με σαράντα λεπτά θα είναι έτοιμη!

Σπάμε τα αμύγδαλα στο mixer. Μην τα χτυπήσετε πολύ, όσο πιο χοντρό είναι το αμύγδαλο τόσο πιο καλά στην μπουκιά…Μία βόλτα στο mixer είναι αρκετή…

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω, για μισή ώρα με σαράντα λεπτά, και προσθέτουμε γρήγορα το σιρόπι…
ΥΓ. Συνταγή αφιερωμένη στην αγαπημένη μας Αθηνά Ζήνα, που ήρθε και φέτος στο νησί με υπέροχες συνταγές που εκτελούνται κάτω από την πέργκολα του κήπου…