Ταρό του έρωτα από την Λυδία Βενιέρη!

10/05/2017 • ART

«Η υψηλότερη μορφή εξυπνάδας είναι η αγάπη» -Λυδία Βενιέρη
Με τη νέα έκθεση της Λυδίας Βενιέρη εγκαινιάζεται η δυναμική πρόταση στο χώρο της τέχνης το i-D ProjectArt που παρουσιάζουν τα i-D Concept Stores. Η έκθεση της διεθνούς Ελληνίδας, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έχει τίτλο «Ταρό του έρωτα» και εγκαινιάζεται στις 22 Μαΐου, παρουσία της ίδιας. Την οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια του ProjectArt και της έκθεσης της Λυδίας Βενιέρη έχει η Μαρία Ξανθάκου.
Το i-D ProjectArt δεν είναι μια ακόμα γκαλερί, αλλά ένας χώρος όπου θα φιλοξενούνται μοναδικά γεγονότα τέχνης, συχνά διαδραστικού περιεχομένου, με χαρακτήρα και άποψη, πάντα με την υψηλή αισθητική και ποιότητα των i-D Concept Stores.


Σ αυτή την έκθεση η Λυδία Βενιέρη εμπνέεται από τη μαγεία του έρωτα και παρουσιάζει μια σειρά από έργα-εικόνες που περιγράφουν διαφορετικές στιγμές των συναισθημάτων. Η ίδια αποκρυπτογραφεί τις «κάρτες» της, χρησιμοποιεί τη γλώσσα του υποσυνείδητου και μας οδηγεί σε αθέατες πλευρές της ψυχής μας. Τα σύμβολα της κουβαλούν γνώση και συνδέονται με ένα μυστηριακό τρόπο με τις θεωρίες προέλευσης των ταρό. Φιγούρες γεμάτες χρώμα, μορφές και σχήματα που ενώνουν τον υλικό με τον πνευματικό κόσμο και κουβαλούν τη σοφία μιας πανάρχαιας τέχνης, μέσα από την μοναδική οπτική της Λυδίας Βενιέρη. Παίζοντας το παιχνίδι των αντιθέτων που περικλείονται εντός μας, η καλλιτέχνης μας καλεί να γεφυρώσουμε το θετικό και το αρνητικό μας πρόσωπο και να προχωρήσουμε στον ανώτερο εαυτό μας.


«Η υψηλότερη μορφή εξυπνάδας είναι η αγάπη», λέει η ίδια η Λυδία Βενιέρη, αναφορικά με τη νέα της δουλειά και συνεχίζει: «Η αγάπη είναι το κοινό συμφέρον, η κατανόηση, η συμμετοχή, η φροντίδα, η ομορφιά, η υγεία .Η τέχνη κρατά τα κλειδιά της αντισήψης, μυώντας τα όντα στον αόρατο κόσμο μέσω των αισθήσεων. Ο κάθε άνθρωπος είναι φορέας αοράτων δυνάμεων που τον ορίζουν, καθώς ορίζουν και τη πορεία του και τελικά την ζωή του. Οι αρχαίοι θεοί, οι ιδιότητες των Αγίων, τα ζώδια, μεταφέρουν τα νοήματα των δυνάμεων αυτών, των οποίων τα συναισθήματα είναι η απλούστερη έκφραση τους. Όλοι μας εμπεριέχουμε αυτές τις δυνάμεις κι όλοι μας είμαστε μαριονέτες με αόρατα σχοινιά, αλλά στον εσωτερικό μας μικρόκοσμο οι θεότητες αυτές αντανακλούνται στο πρόσωπο μας από τον πιο όμορφο μέχρι τον πιο άσχημο εαυτό, από τον πιο έξυπνο μέχρι τον πιο κουτό, από τον πιο γενναιόδωρο μέχρι τον πιο μικροπρέπη, κι αν δεν αγκαλιάσει ο ηρωικός εαυτός τον φοβισμένο εαυτό, τότε ποιος θα το κάνει; Ποιος θα συμπληρώσει το κενό του αντιθέτου αν όχι το ίδιο το αντίθετο;
Τα ταρό των αοράτων δυνάμεων ταχτοποιούν τη σκέψη, ξεκαθαρίζουν τον ορίζοντα και μελετούν τις δυνάμεις που ορίζουν την μοίρα, στοχεύοντας και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τον υπέρτατο ανώτερο εαυτό.»
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 22 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης ως τις 15 Ιουλίου 2017
i-D ProjectArt: Κανάρη 12, Κολωνάκι, 10674, τηλ. 2103221801.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons