ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

TAKIS: Ο Γλύπτης του Μαγνητισμού, του Φωτός & του ΄Ηχου στην Tate Modern!

Το Μουσείο Tate Modern παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έκθεση του Takis στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνοντας πολλά σημαντικά έργα από Μουσεία, Ιδρύματα και συλλογές από όλον τον κόσμο.

Η  έκθεση περιλαμβάνει έργα που πρόσφατα απέκτησε η Tate Modern καθώς και γλυπτά από το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, την Συλλογή Menil στο Τexas, το Centre Pompidou και την Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι, το Takis Foundation στην Αθήνα και από άλλες ιδιωτικές συλλογές, μεταξύ των οποίων γλυπτά από την συλλογή του Σταύρου Μιχαλαριά.

Στην Τate Modern, ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές και διαφορετικές απόψεις από το σύνολο του έργου του γλύπτη Τakis. Ενότητες με τίτλους όπως Ποίηση και Διάστημα, Μαγνητισμός και Μέταλλο όπου εκτίθεται το εμβληματικό έργο του Μαγνητικά Πεδία, και ενότητες όπως Φώς και Σκότος με τα Φωτεινά Σινιάλα και τα Τηλεφώτα και την ενότητα Μουσικές Σφαίρες όπου παρουσιάζονται τα Μουσικά του Γλυπτά, η ασημένια Μουσική Σφαίρα και το Gong. Τέλος, τα δάση από Σινιάλα κυριαρχούν, παρουσιάζοντας μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές του δημιουργίες.

Την έκθεση έχουν οργανώσει ο συγγραφέας και τεχνοκριτικός Guy Brett και ο Michael Wellen, επιμελητής Διεθνούς Τέχνης της Tate Modern.

Μετά το Λονδίνο η έκθεση, που διοργανώνεται από την Tate Modern σε συνεργασία με το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας, θα ταξιδέψει στην Βαρκελώνη (Νοέμβριος 2019-Απρίλιος 2020) και μετά στην Αθήνα (Μάιος-Σεπτέμβριος 2020).

error: Content is protected !!